|
Fri, Oct. 21st, 2011, 03:02 pm
Tā, par būtisko. Ko lai taisa pusdienās? Palūgšu bez visiem šitiem glazētajiem karameļu rozmarīniem un "pajem vakardienas fazāna cepeti un apviļā tapiokas miltos". Kaut ko cilvēcīgu, no pieejamām izejvielām, kuras nepārdod tikai vienā interneta veikalā pa otrdienām, un kas nav kails cepts aļi vārīts kartupelis, a?
Fri, Oct. 21st, 2011, 03:21 pm eermaniitis
es cenšos tikt līdz tirgum un nopirkt vienkāršas cūkas aknas, ko ar sīpoliem sacept un pipariem klāt - bez nekādām izvirtībām Fri, Oct. 21st, 2011, 03:23 pm sirdna
hm, cūkas akna...vai nav par komplicētu? Fri, Oct. 21st, 2011, 03:24 pm dzeina
vistu aknas būs vienkāršāk, jā. Krējuma mērcē ar vārītiem kartupeļiem, nom nom :) Fri, Oct. 21st, 2011, 03:30 pm sirdna
Krējuma mērce...izklausās bailīgi sarežģīti. Fri, Oct. 21st, 2011, 03:31 pm dzeina
Dooh. Pannā apbrūnini sīpolus, iemet vistas aknas, apber ar sāli un maltiem melniem pipariem, nogriez mazāku uguni, lai sautējas, kamēr vairs asinis no aknām netek ārā. Tad iegāž krējumu, kārtīgi apmaisa, uzgriež lielāku uguni, uzvāra līdz normāliem burbuļiem, nogriež uguni. Pārlej pāri vārītiem kartupeļiem un nom nom. Fri, Oct. 21st, 2011, 03:32 pm sirdna
a tie sīpoli neapbrūnēs līdz oglei, kamēr tās aknas tur asiņos? Fri, Oct. 21st, 2011, 03:33 pm dzeina
Nē, jo no aknām nāks šķidrums un sīpoli sautēsies. Tāpēc vajag mazu uguntiņu. Jā, un ja Tev vajag complete idiots guide, tad pannā vispirms uzkarsē eļļu un tikai tad liec sīpolus iekšā :) Fri, Oct. 21st, 2011, 03:37 pm sirdna
Nujā, tik advancēts jau esmu, jā...tehniskā detaļa ir liesmas regulēšana malkas plītij, tā flamme tīri pēc sajūtām ir karstāka, nekā gāze vai elektrība. Bet nu receptūra ir skaidra! Fri, Oct. 21st, 2011, 03:47 pm eermaniitis
sagriez pirksta biezumā un uzmet uz pannas - aknas
sīpolus ripiņās mācēsi sagriezt? nu un tad tās apcep līdz zeltainumam
abus kad gatavi sajauc kopā
un ēd vesels, ērmanīti slavēdams
lielveikalos tikai liellopu - tās man nepatīk Fri, Oct. 21st, 2011, 03:49 pm eermaniitis
ja tu šito sauc par komplicētu (izņemot iepirkt sadaļu) tad iztiec ar auzu tumi mērcētu, bet nevārītu
ja aknas negaršos - pasauc mani - es apēdīšu :D Fri, Oct. 21st, 2011, 04:58 pm sirdna
mmm...griezt un gatavot svaigas dzīvnieku miesas, tas man vienādiņ licies sarežģīti. Kā var zināt, ka viņa gatava? A ja nu ne? A ja nu tur iekšā ir zaļš un asiņains? Ar kartupeli tu vismaz zini, kādā pozīcijā esi. Ja arī neizvārīts, tad tomēr tāds nevainīgāks liekas. Fri, Oct. 21st, 2011, 05:59 pm eermaniitis
dažas tautas aknas ēd svaigas ;) un ne brīdi to nenožēlo
ja nav izcepusies un liekas par jēlu - met atpakaļ uz pannas ;)
un pusvārīts kartupeli - bweee Fri, Oct. 21st, 2011, 06:00 pm eermaniitis
mērcētas auzu pārslas vienmēr paliek kā izeja no dzīves grūtajām situācijām 'DDDD Fri, Oct. 21st, 2011, 07:05 pm delvira
piebilde no cilveeka parastaa(no komentariemm rodas iespaids, ka visi te ir pavaari) - svaigu galju griezt ir sikums salidzinajuma ar to, ka taam aknaam javelk nost pleeve. vismaz toreiz pirms vismaz 7 gadiem man to naacaas darit un es atceros ar shausmam vel sobaltdien. Mon, Oct. 24th, 2011, 11:24 am eermaniitis
pastāsti par tām plēvēm
visu dzīvi esmu pircis aknas un nekādas plēves neesmu meklējis
nopērc, atnes mājās, noskalo, sagriez gabalos, liek uz pannas |