Fri, Oct. 21st, 2011, 03:02 pm

Tā, par būtisko.

Ko lai taisa pusdienās? Palūgšu bez visiem šitiem glazētajiem karameļu rozmarīniem un "pajem vakardienas fazāna cepeti un apviļā tapiokas miltos". Kaut ko cilvēcīgu, no pieejamām izejvielām, kuras nepārdod tikai vienā interneta veikalā pa otrdienām, un kas nav kails cepts aļi vārīts kartupelis, a?

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:31 pm
[info]dzeina

Dooh. Pannā apbrūnini sīpolus, iemet vistas aknas, apber ar sāli un maltiem melniem pipariem, nogriez mazāku uguni, lai sautējas, kamēr vairs asinis no aknām netek ārā. Tad iegāž krējumu, kārtīgi apmaisa, uzgriež lielāku uguni, uzvāra līdz normāliem burbuļiem, nogriež uguni. Pārlej pāri vārītiem kartupeļiem un nom nom.

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:32 pm
[info]sirdna

a tie sīpoli neapbrūnēs līdz oglei, kamēr tās aknas tur asiņos?

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:33 pm
[info]dzeina

Nē, jo no aknām nāks šķidrums un sīpoli sautēsies. Tāpēc vajag mazu uguntiņu.
Jā, un ja Tev vajag complete idiots guide, tad pannā vispirms uzkarsē eļļu un tikai tad liec sīpolus iekšā :)

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:37 pm
[info]sirdna

Nujā, tik advancēts jau esmu, jā...tehniskā detaļa ir liesmas regulēšana malkas plītij, tā flamme tīri pēc sajūtām ir karstāka, nekā gāze vai elektrība. Bet nu receptūra ir skaidra!

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:52 pm
[info]mako

Malkas plītij karstumu regulē, bīdot pannu pa plīts virsmu. Uz riņķiem vislielākais karstums, uz malas - vismazākais...Un ja vajag baigo karstumu, noņem kādu riņķi nost un tad liec pannu virsū.

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:57 pm
[info]sirdna

Netraucē man ņerkstēt un sūdzēties!