Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Fascinējoša maģiskā domāšana. 

crescendo (crescendo)
Valstīs ar progresīvo nodokli cilvēkiem ir labāk. Tātad ieviesīsim progresīvo nodokli un automātiski nonāksim Skandināvijā.

Korelācija.. kauzācija...

Dzīviem cilvēkiem ir augstāka temperatūra nekā līķīšiem. Uzsildīsim morgu un pacienti atdzīvosies?

Progresīvais nodoklis ir forši, protams. Tiešām. Jo īpaši, ja robeža 'aldziņa, kam tiek bonusi' un 'aldziņa, kam tiek mīnusi' ir novilkta neaizsniedzamā augstumā. Un vienlīdzība ir forši.
Lai gan vispār - vienlīdzība ir forši ne jau tāpēc, ka cilvēkiem vienlīdzība patiktu (skaidrs, ka nepatīk), bet gan tāpēc, ka tā dod stabilitāti. Un nodokļu un pabalstu sistēmas radikāla grozīšana rada tieši pretējo. Un situācijā, kad valstij esošā kopējās naudas summa ir tāda, kāda tā ir, un ņemot vērā milzīgo un strauji pieaugošo pensionāru masu (pret ne-valsts iestādēs strādājošajiem un nodokļus maksājošajiem) tas deķis vienkārši ir caurs. Var jau visu nolīdzināt, bet tā 'vienlīdzīguma' līnija visus nodokļus maksājošos darba algas saņēmējus noliks vienlīdzīgi draņķīgā stāvoklī. Tīri no valsts budžeta cipariem un CSP datiem skatoties - ja vien LV ekonomika pēdējos gados nav apgriezusies kājām gaisā.

(Godīgi, ieraugot Ošleja vārda piekabināšanu šim projektam, kaut kā vēlme ticēt pozitīvajām prognozēm samazinājās vēl vairāk. Atgādiniet, kuri no viņa apokaliptiskajiem paredzējumiem 'ja nedarīsiet kā saku' ir piepildījušies?)

Comments 

20.-Sep-2013 01:18 am
kurā vietā tika pieminēts Ošlejs?
20.-Sep-2013 01:31 am
Latvija pārāk nabadzīga, lai varētu atļauties progresīvo.
20.-Sep-2013 08:39 am
Apmēram tā, diemžēl.
Un krīzes piemērs mums ir nevis Grieķija, bet Filipīnas. Tikai Filipīnās, redz, ar demogrāfiju nav problēmas.
This page was loaded Sep 20. 2024, 10:22 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09