Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2012-04-20 09:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
2 jautajumi kulinarēm
par kulināriju - man ļoti patīk kulinarie ieraksti, izlasu dažkart un pabrīnos

mani moca viens noslēpums visas cibas burvīgās damas, kas cep, marinē, štovē un vāra

1) nu ka viņas resnas nepaliek ?
un nesakiet var apēst tikai 2 pīrādziņus un 1 cūķa gabaliņu un nekas nav
man pēc šādas porcijas uzreiz ļumīgs toksisks tauku kilograms ļerājas priekšā un pakaļā

pārtiekot no tējām un salātiem un liesiem proteīniem un skrienot pudienlaikā, es varu uzturēt iepriekšējo svaru
ar ēšanu es būtu 120 kg vismaz !

2) kā ar laiku, ar dārgo laiku ?
nu labi, citi saka, ka ta ir atpūta, es tur neka tāda neredzu, atpūta ir kas cits

principā ja nebūtu šo divu aspektu, es ar taisītu eksperimentālas maltītes, īpasi ar ķīniesu un japānu piesitienu

bet kaukas jāēd ir un cilveki apkart jabaro
es ar principa varetu atvert pavārgramatu "kā 3 minūtēs uzburt veselīgāKāS VAKARIņas pasaulē" ar reklāmu: mani ēdieni ir
1) laika ziņa visekonomiskākie
2) pavārprasmēs visvienkāršākie
3) sastāvā visveselīgākie


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zimbabve
2010-04-20 10:48 (saite)
1) man ir mežonīgi ātra vielmaiņa, turklāt es ēdu diezgan mazas porcijas, nemēdzu pieštopēties;

2) man tiešām ir atpūta, iztīra galvu, kaut kāds radošais moments tur ir. Turklāt ļauj izpausties eksperimentētājas garam:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-04-20 11:04 (saite)
nu tad jau labi,, a man aiziet - vakariņas, vīns, vel vienu porciju, vīns, vel saldo, un rītā 1.5 kg klāt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2010-04-20 11:06 (saite)
Nu man šitā nesanāk gan. Vispār vienu lietu esmu pamanījusi - bieži vien garšojot gatavošanas laikā jau daļa sāta izveidojas, pēc tam daudz nevajag, lai būtu paēdis, saldos reti taisu un vīnu pie katrām vakariņām nedzeru. Bet manā gadījumā tiešām vielmaiņai droši vien galvenā loma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]penny_lane
2010-04-20 17:41 (saite)
izsaku nīgru skaudību. skaļi. par tevi tieši es allaž brīnos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2010-04-20 10:51 (saite)
1)Man, kā izrādās, tomēr ir samērā laba vielmaiņa + pašreizējā sportiskā slodze ļauj vakaros pierīties un neuzresnēt;
2)Nu jā, pēdējā laikā šis ir sāpīgs jautājums - gribas visu ko taisīt, bet netieku pie virtuves. Vispār parasti izmantoju receptes, kas neprasa daudzpakāpju procedūru un nepārtrauktu katliņa uzmanīšanu - taisu ēdienus, kur visu sajauc, liek cepeškrāsnī un uz stundu aizmirst :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-04-20 11:03 (saite)
nu ar tavu velnišķo aktivitāti - pilnīgi rodas cits jautajusm: kas tev ir motīvs tā sportot ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2010-04-20 11:16 (saite)
Kaut kā tā sanāca - apnika sacensībās malties pa beigu galu un mirt nost katrā kalnā, tāpēc sagribēju sistemātiski patrenēties. Sistemātiskā trenēšanās, izrādās, aizņem sasodīti daudz laika un resursu, bet tagad jau par vēlu atkāpties, jo tik daudz laika un darba ieguldīts :) Ir jau reizēm škrobe, ka tāpēc iet garām gan visādi pasākumi, gan uz dejām pārāk reti aizeju, bet kopumā man ir ļoti interesanti (atgādiniet šito, kad ceturtdien būšu izbraukājusies pa Siguldu :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2010-04-20 11:19 (saite)
forsi, man atkla jaatceras, ka "trenēšanās, izrādās, aizņem sasodīti daudz laika un resursu", jo tad man uznak darbi, tad braucieni tad tas tas sis un atkal esmu vecajos raadiitaajos,,, bet nu veelme nav zuduse :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2010-04-20 10:52 (saite)
1) a nav laika resnai palikt - vislaik ēst takš jātaisa, nav laika paēst..;))
2) takš tā ēsttaisīšana daudz laika naizņem..:) ikdienā 20-30 minūtes, tikai uz aicinātām viesībām gatavojot var savākt pāris stundas pa ķēķi grozīšanās.:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-04-20 11:02 (saite)
apgalvojumos rodama pretruna !!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2010-04-20 11:06 (saite)
nikādas pretrunas nekur nemanu..:)))))))))))))))))))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2010-04-20 11:09 (saite)
ikdiena 20-30 minutes ---- nav laika paest, vislaik est jataisa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2010-04-20 11:22 (saite)
:DDDD
nu, tā atbilde uz to pirmo jautājumu ir nodeva tam, ka nezin kāpēc lielākā daļa ļaužu uzskata, ka tādi kā es vispār no plīts nekad neiet nost.:))
bet ikdienā patiešām esttaisīšana vairāk laika par 20-30 minūtēm neaizņem..:)
wot es te pašlaik pieķēros trauku pamazgāšanai un paralēli šas sākšu vārīt sēņu-siera krēmzupu..:) labi zinu, ka uz to brīdi kad zupa būs gatava, man jau būs izmazgāta grīda ķēķī un koridorā un arī WC būs izpucēts..:)
un kopsummā es ķēķī pie tās zupas vārīšanas būšu pavadījusi apmēram 7 minūtes.:))
un, ja es neizēdīšu uzreiz visu katlu (un to es noteikti nespēšu izdarīt - man nav Tik ietilpīgs kuņģis), tad resnai palikt no viena zupas šķīvīša man nekādi nedraud.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fanija
2010-04-20 10:54 (saite)
citas paliek resnas, citas nepaliek, droši vien ja pārtiek tikai no cūķiem un maizes, kaut kas nāk klāt ar laiku gandrīz katram.
par otro - man patīk taisīt ēst, bet ar vienu nosacījumu - jābūt vēl vismaz vienam ēdājam. Ja esmu tikai es, tad parasti pietiek ar sviestmaizēm un ceptiem kartupeļiem, maksimums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-04-20 11:24 (saite)

nu ta jau ir, bet man ir fokuss uz to "citas paliek" :)
par to vēl vienu ēdāju: tas jau laikam visiem - vai ta ir kāds, kas ar sajūsmu taisa tika sev ?:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fanija
2010-04-20 11:27 (saite)
pieļauju, ka ir gan tādi, kas ar kulināriju aizraujas TĀDĀ pakāpē:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2010-04-20 11:38 (saite)
ir..:))
es ar sajūsmu taisu pati sev..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2010-04-20 12:28 (saite)
Es sev reizēm taisu pat ar lielāku sajūsmu kā sev un vēl kādam.Par sevi es droši zinu, ka man garšos visas pievienotās garšvielas, un vispār - es sevi mīlu ne mazāk kā savus draugus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fanija
2010-04-20 12:50 (saite)
oo, tev atkal ir internets?:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2010-04-20 13:23 (saite)
Jā, noķērās.:) Nez tikai, uz cik ilgu brīdi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fanija
2010-04-20 13:24 (saite)
nu tad jau tīri kaut ko varētu uzrakstīt priekš sava uzticamā lasītāja, ne?:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2010-04-20 10:56 (saite)
"eksperimentālas maltītes, īpasi ar ķīniesu un japānu piesitienu " ir tās, uz kurām ierodas bariņš izsalkušu japāņu un ķīniešu?:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zimbabve
2010-04-20 10:57 (saite)
un beigās piesit viens otru vai pavāru, ja nav izdevies:DD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kinskis
2010-04-20 11:23 (saite)
:DD Uzstājas duets Klape ar Siksnu (Žoržu, protams)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2010-04-20 12:40 (saite)
Diemžēl kulinārija var gan padarīt resnu. Kopš esmu kritusi šmorēšanas un cepināšanas grēkā, kilogrami nāk klāt straujāk, nekā tad, kad pārtiku pārsvarā no salātiem un konservētām olīvām. Taču nav ļaunuma bez labuma - pateicoties resnēšanai, esmu atklājusi skriešanu, kas mani šobrīd aizrauj pat vairāk nekā 600 veidi kā uzcept jēra ribiņas.
Kas attiecas uz otro jautājumu - kulinārija paver ļoti plašas iespējas pat tādām sliņķēm kā man. Nekad negatavoju mīklas izstrādājumus (pat banālākās pankūkas ne), jo nefanoju par rezultātu un ir pārāk liela ņemšanās. Taču radoši apstrādāt gaļu vai zivi un dārzeņus, un iestumt krāsnī - tā ir tīrā izprieca!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2010-04-20 12:46 (saite)
nuja, es jau ar skrienu, man tikai pēdas uzbuve traucē, un lasis vai da jebkāda zivs ar salātiem ir absolūtā topā (bet es nopērku jau puslīdz gatavu gabalu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2010-04-20 12:53 (saite)
Neviens cits nesaceps lasi tieši tajā konsistencē, kāda man vislabāk patīk un neuzkaisīs manas todien vismīļākās garšvielas, tāpēc es izvēlos nemaksāt tiem, kas apsāla, iemarinē un apcepina manā vietā, bet gan darīt to pati.:)
Cik km nedēļā Tu vidēji noskrien?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2010-04-20 12:59 (saite)
4dien iesu pie ortopeda, a to man tomeer peeda (plakana) trauce, par spiti visiem superapaviem :(
a taa - censos katru dienu 5 km, bet sanak drosi vien videju 3, tas ir 20 - 30 nedelja :) un tu ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2010-04-20 13:21 (saite)
Pagājušonedēļ sanāca ap 35. Tagad gribētu kādu laiku tā turēt.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oblica
2010-04-20 12:49 (saite)
1) vielmaiņa laikam. Labprāt pieņemtos svarā, bet nesanāk. Gatavoju pārsvarā no visādiem maztauku produktiem, gandrīz bez papildus taukvielām, nekārojas cepumi, bulkas un kūkas, baltmaizi neēdu jau kādus 10 gadus un vispār bieži aizmirstu paēs. Varbūt mazs kuņģis?
2) patīk gatavot, uzskatu to par tieši tādu pašu ikdienas nodarbi kā matu mazgāšanu, grīdu uzkopšanu vai apģērbšanos. Nezinu, cik laika tas paņem, neskaitu, jo šķiet nenozīmīgi.

(Atbildēt uz šo)


[info]kolts
2010-04-20 13:22 (saite)
es gan te neko nerakstu, bet daudz gatavoju anyway :)
un mana pieredze raada, ka aizrauties ar gatavoshanu tomeer ir daudz veseliigaak, nekaa eest aarpus maajas. protams, viss ir atkariigs no taa, ko gatavo. es negatavoju treknu galju, majoneezes manaa ledusskapii nav, saldais kreejums paraadaas 2x gadaa. mums maajaas garsho saldumi, un es cepu viskautko garshiigu, bet tur parasti ir krietni mazaak cukura un tauku (ja saliidzina ar veikalaa pirkto). pie tam, gatavojot pati, es varu izveeleeties - ja man gribas kaut ko saldu, tas var buut arii mazkaloriju deserts.
peedeejaa gada laikaa esmu atklaajusi tik daudz garshiigu, veseliigu daarzenju un graudaugu eedienu, ka, ja neceptu fonaa arii kvantumu mufinu un piiraagu (lai gan tur censhos nesagaazt puskilo sviesta un cukura, bet papildinaat ar auzu paarslaam, banaaniem, rupja maluma miltiem utml.), mans svars nopietni kristos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kolts
2010-04-20 13:24 (saite)
jeb ar to es gribeeju pateikt, ka gatavot jau var ljoti dazhaadi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vacatio
2010-04-20 13:54 (saite)
Laiku tas paņem un parasti daudz. ja taisu otro un saldo, tad 2-3 stundas pa virtuvi. Un tā nav atpīta-nogurstu. gatavoju tikai tāpēc, ka patīk tā kopīgā pusstunda ko pavadam kopā vakariņojot. Un gandarījums, ja sanāk garšīgi /parasti sanāk :)/.

(Atbildēt uz šo)

ilustrējot pavārmākslu, utt
[info]barbala
2010-04-20 15:23 (saite)
Ļoti iedarbīgs ir http://www.ted.com/talks/lang/eng/jamie_oliver.html šis gabals, lai atkauliņ un atkauliņ ieskrāpētu kārajā zobā, ka jāēd jau lai dzīvotu un ne vairāk.

saprotams, ka garšu kārpiņu spridzinošas baudas mētājas uz katra stūra un katrā ēdienkartē, bet gluži tāpat, kā ar visiem pasaules prinčiem tomēr nepabučoties un par princesi neiziet pat ne uz vienu rītu, tāpat arī visas pasaules jēra ribas un tartes nenorīt nesodīti. pēdīgā pusotra gada laikā šo vienkāršo atturības un savākšanās lietu esmu sev iedzinusi un ir forši, 3-5 sporti nedēļā, mīnus 18 kg un jauna dzīve, visās jomās. atpakaļ negribu. gatavoju pati sev un biedram, viegli, ātri un maktengaršīgi, sabiedriskajā ēdināšanā, ar 2 izņēmumiem (Neiburgs un Osiris) gandrīz vienmēr esmu vīlusies.

(Atbildēt uz šo)


[info]liljabrik
2010-04-20 18:17 (saite)
tā arī viss ir, neko neapstrīdu. dzīvojot kopā ar draugu es nodarbojos ar kulināriju un palieku resnāka. tagad esmu ārzemēs, netaisu pilnīgi neko, palieku tievāka.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?