rūsganais sprakšķis

ļoti būtiska aptauja

rūsganais sprakšķis

ļoti būtiska aptauja

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ledīz, cik jūs tērējat matkopībai?
atsevišķi ņemot frizieri un atsevišķi līdzēkļus
  • es nupat samaksāju rēķinu 100 eur par šampūnu, kondicionier un veidojamo, un sapīku, lai gan, kamōn, man tas komplekts iet gadu, Karl!

    un frizieris 2x gadā pa 35.

    kas sanāk 170 gadā, kas sanāk 15 eur mēnesī, kas sanāk galīgi nekas taču
  • frizieris - četras reizes dzīvē - vēl latos. neatceros. kad bija līdz pakaļai un krāsoju, atceros vienreiz atstāju 55 latus. darīju tā divreiz.
    līdzekļi - šampūna pudelīte ik pa laiciņam. nez, 20 eiras uz divi/trīs mēneši?
  • frizieris reizi 3 mēnešos 10 eiro. šampūns 3 - 5 eiro, kādreiz gāja viena pudele pusgadā, bet tagad man savu lielo šampūna pudeli neizdodas nosargāt no garmates meitas, kas to dažās nedēļās izlieto.
  • 50 eur frizieris reizi 5-6 nedēļās. Līdzekļi. Emmm, nu, dahuja. Mati vispār ir tā sadaļa kuru kopšanā laikam iegāžu visvairāk. Bet es pērku lielām porcijām un ilgam laikam. Tapēc tie cipari ir dramatiski.
    • Un tas vēl es aizgāju atpakaļ pie savas vecās frizieres no dārgās krievenes, kas par vienu reizi plēsa pāri sotakam....
      • /Noelšas un nosirmo/
        Bet vismaz patika rezultāts?
        • Jaa, krievene taisiija baigi smuki. Bet aizgaaju no vinjas es ne cenas deelj, bet tapeec, ka vinja straadaaja shausmiigi leeni (rūpīgi, bet lēni). Viena friziera viziite bija vismaz 5 stundas. Vienreiz pat 7. Es tajaa kreeslaa miru nost. Mana tagadeejaa friziere tiek galaa 2 stundaas (es gan arii netaisu vairs tos vijebonus ko pie krievenes - air touch & stuff, kas laik un citresursietilpīgi, vnk krāsoju vienā tonī)
          • ok, es pusi vārdus nesaprotu, jūs blondie to lietu ņemat ļoti nopietni
            • jā, blondi mati prasa laiku, naudu un pacietību, ja negrib, lai viņi izskatās pēc mačalkas
  • letakais frizieris sanak ap 120, vajag ik 3-4 menesus, citadi sad tad pa sampuna un balzama pudelei, kas katra ap 5 euro
    • Tu dari ko special tur jeb tāds tādas IT cenas?
  • Tagad daudz. Nogriezu oktobrī par 15? Eiro, patika, pie šīs iešu vēl (tasirviņa atnāca pie manis uz mājām). Šogad atkal vajadzēs, bet nevaru saņemties, jo tāpat jau krīt laukā.
    Placentas ampulas lai nelūst un nekrīt ārā un stimulē augšanu divas reizes ap desmit eiro (12 gab.), tagad uz akciju 7,. Šampūns+balzāms+tās ampulas Placentae Vitae 23 eiro. Kopā šogad 33+18?(Nizoral). Grasos nopirkt eļļu matu galiem (ap10). Līdz šim varēju lietot kas pagadās, principā to, ko uzdāvināja vai kas vīramātei neder. Ā, vēl nopirku vitamīnus par kādiem 14 eiro. Tātad 63 šogad, bet būs vēl, viss atkarājas
  • Šampūns +/- 5 euro, kondicionieris +/- 8 euro, matu eļļa 20 euro, tas viss pietiek apmēram 3 mēnešiem.
    Pie friziera esmu bijusi 3x savā mūžā:) Griežu un krāsoju pati. A, vēl nesen nopirku matu taisnojošo karstuma suku.
    P.S. man vienkārši riebj, ja kāds aiztiek manus matus.
    • es atkal varētu iet pie friziera tikai tāpēc, lai man tur čubinās, es esmu totāls mērkaķis, kuru vajag atblusot
  • 20 eiro reizi ~gadā
    • Frizierim. Šampūns un balzams kopā maksā zem 10 eur, nezinu, cik bieži pērku
  • Visādi iet :D bet nu kādi 15 eiro mēnesī bez frizieriem sanāk - šampūns, balzāms, maska, matu krāsa, pat Drogu līmenī pa šīm pozīcijām sakasās. Vienbrīd lietoju profesionālos, ilgtermiņā sanāca lētāk, bet apnika čakars ar sūtīšanu.
  • man liekas, ka salīdzinoši maz, bet kopā jau drusku sakrājas:
    60eur četras reizes gadā frizieris (tas ir gandrīz tikpat labi, kā masāža, ommm) - 240
    šampūni un maskas no Madaras, pērku uz atlaidēm, pudelīte ap 12eur, gadā 4 šampūni un 3 maskas apmēram, nu, 84eur

    un tad reizi trīs gados nopērku kaut kādu matu laku, kuru man vajag, piemēram, uzkasītu matu frizūrai uz Jelgava94 pirmizrādi :D
  • es pat nezinu, pandēmija ir ieviesusi korekcijas :) lokdauna sākumā nopirku matu dzenamo, kas sevi atpirka pie pirmās lietošanas reizes - matu dzenamais maksāja tikpat, cik es maksāju par 1 frizieršas vizīti, un to tagad naski rūcinu reizi mēnesī [+ matu griežamās šķēres, kuras nopirku ~7 gadus atpakaļ], tā ka frizūra vairs nemaksā neko.
    šampūns man ir kaut kāds olīvu, pirkts tik sen, ka vairs neatceros [ap piečuku gan jau] un vēl, suka, nava pusē, lai arī matus mazgāju katru dienu. man gan patīk investēt kondicionieros, šobrīd lietoju garnier vegāno banana hair food, kas iet jau vismaz pusgadu un tāpat burkai neredzu dibena. to gan uz maiņām ar ābolu etiķa skalošanu matu mīkstināšanai, kas nemaksā gandrīz neko. pēc mazgāšanas lietoju kokosriekstu eļļu, kas arī bija šausmīgi lēta un lietoju vienu puspilienu dienā, tā ka ies līdz penzijai gan jau. matus krāsoju pati, tas ir kādi 7 eirō 6 nedēļās. īsāk sakot, matu dēļ čista nebankrotēšu :)
    esmu mēģinājusi arī profesionālos wella šampūnus un ko tur vēl, bet maniem matiem no tiem nebija ne silts, ne auksts un vienkārši pārstāju šķiest naudu.
  • Palasījos, es tērēju virs vidējā aritmētiskā no augstāk minētā
    • Ā,nu izlaižot Snorkes miljonus gan
      • taa vini te maksaa, kauko piekrasot ar dabigam krasam un pielidzinat, skipsnas naak uz 150 vismaz
      • nu up frizieris sanak ka tik ne dargaks, jo biezaks
  • Frizieris 30 eur reizi 3 mēnešos. Šampūns un kondicionieris ap 15-20 eur reizi pāris mēnešos.
  • 25-30 eur frizieris, reizi mēnesī vai reizi divos, vai reizi trijos :)
    matu līdzekļi... hmm. šampūns, ko pērku pie frizieres, 10 eur (uz gandrīz gadu; bet nupat haļava beidzās, vairs nebūšot tādas cenas). matu mitrinošais līdzeklis, sausais šampūns, mermaid matu līdzeklis, matu laka - ... vairs nevaru saskaitīt :D
    • agrāk es pati krāsoju un griezu, bet frizieris tomēr labāk māk.
  • Frizieris katru mēnesi 35.00. Šampūns nu jau 30,00+ kondicionieris 30,00 reizi trīs mēnešo (Macadamia nepamatoti pacēla cenas, manuprāt;DD)
    • Drogās šobrīd Macadamia litrīgais par 26 eiro, FYI. Sīkums, bet patīkami :D
  • Frizieris 50-60 EUR reizi sešās nedēļās. Man ir gari, biezi mati un pie friziera parasti pavadu ap 3 stundām.
    Šampūnus pērku visparastākos, bet kondicionieri - mazliet smalkāku, ap 15 EUR, reizi divos mēnešos. Nesen nopirku arī uzparikti, kaut kādu pūtēju, kas tipa taisno matus, tas maksāja ap 40 EUR. Bet tas arī viss. Ā, vēl ķepēju matos kokosriekstu eļļu, bet, tā kā to ķepēju gan uz dibena, gan visur citur, tad tas īsti neskaitās matu izdevums.
    • Sorry, bet ko tik bieži pie friziera var darīt, sevišķi ar gariem matiem? Šķipsnas balināt? (pie frizieriem neeju, tāpēc jautāju)
      • Exactly, man no dabas nav gaiši mati un pie friziera es tos tādus dabūju. Pēc tam atjaunoju krāsu ik pa mēnesim, diviem.
  • man ir 3 scenāriji
    1
    ir parasti mati, nav pandēmijas – reizi 3–4 nedēļās frizieris 45 eur, mazgā katru otro dienu ar kiehls šampūnu + balzamu, lēti viņi nav, bet liela pudele šampūna un tērējas lēni
    2
    ir dredi, nav pandēmijas – reizi 3–4 nedēļās frizieris 45 eur, mazgā katru nedēļu vai katru otro ar bērnu šampūnu, vienas pudeles pietiek kādām 3 reizēm, čolkas mazgāšanai ikdienā ir viens smalks dārgs šampūns
    3
    ir pandēmija, nogriezti dredi – 3 mēnešus sēdēju mājās, atlaidu saknes, tad nogriezu īsus, tagad frizēšanās ritma nav, ar šampūniem un balzamiem eksperimentēju, bet tāpat skaidrs, ka tagad kādu laiku ālēšos ar krāsām, katra krāsošana 45 eur
    • es jau esmu teikusi, bet man tik nenenennormāli patīk jebkas, kas Tev ir uz galvas. Nesaprotu, kā vienam cilvēkam tas viss var tā piestāvēt.
  • OK, negribēju komentēt, jo neesmu lēdija, bet redzu, ka neviens komentāros pats nepērk matu krāsas. Es pērku visādas saudzīgās matu krāsas, tas ir ap 10 eiro vidēji reizi mēnesī. Es savā prātā absolūti nekādā veidā un formā nespēju attaisnot 50 eiro katru mēnesi par frizieri, tas liekas bezjēdzīgi. Man tikai vienu reizi mūžā ir bijis tā, ka iznāku no friziera un pašai patīk, bet tas prasīja piecas stundas. Dzīve ir par īsu, lai pildītu sēnes. Un arī toreiz man patika tikai līdz pirmajai mazgāšanai. Man ir gari mati, kas paši cirtojas, atliek tikai likvidēt latvietes pelēko. Bet es lietoju dārgos šampūnus un kondicionierus, lai tie mati cirtotos, ar stingriem priekšrakstiem, kuras sastāvdaļas man der un kuras neder, un gariem matiem tie kondicionieri iet ātri. Nu vidēji varētu būt ~30 eiro uz pāris mēnešiem, vasarā daudz retāk, jo nekur nav jāiet un var nedēļu nemazgāt matus.
    Es vispār labprāt ataudzētu dabisko matu krāsu, bet nevaru atļauties divarpus gadus izskatīties pēc pilnīga kretīna. Ierastais daļējā kretīna izskats, pašai krāsojot un griežot, mani maz uztrauc, tam man ir psihoterapija.
    • es nomocīju gandrīz divus, jā, kamēr atauga krāsas, jo man viars negribējās sarkanu un tad vispār vairs negribējās krāsot, tā nu staigāju ar savu dabīgo un sirmām antenām

      ko Tu lieto čirkām?
      es jau n gadus sēžu uz Davines Love curl, čirkojas vairāk nekā jebkad mūžā, bet laikam arī Vlads ļoti labi nogriež
  • bet kas skaitās "ledīz"?

    es pie friziera neesmu bijusi vismaz 6 gadus, un arī īpaši netaisos. reizi kādos 3 mēnešos nopērku beziepakojuma šampūnziepes par 8.50 eur, iepriekš līdzīgā biežumā pirku madaras šampūnu par līdzīgu cenu. kādu reizi vai divas gadā pērku paciņu mazo matugumijiņu bizēm, jo tās mēdz saplīst/pazust, tie ir kādi 2 eur.
    • ledīz ir tādi kā līki pirksti :D

      no visa šī ieraksta komentāriem sapratu, ka pavisam muļķīgs jautājums, jo nevar salīdzināt taisnus / čirkainus / krāsotus / balinātus vispār nekā
  • Man ir gari (līdz lāpstiņām?), biezi, dabīgi rudi mati, kurus es nekrāsoju un ikdienā visbiežāk nēsāju saņemtus mezglā, karsto ieveidošanu ar cirtām veicu...nu, reizi 2 mēnešos, kur tad tagad tā iecirtojies aiziesi, ja; pēc mazgāšanas 60% gadījumu žāvēju ar labu fēnu saudzīgajā režīmā, ja ir lēnais laiks vai ārā karsts- ļauju pašiem izžūt.

    Pie frizieres eju katru otro mēnesi, maksāju Eur 40, bet par šampūniem & maskām un co esmu diezgan daudz krupjus norijusi. Kādbrīd sūtīju Living Proof sēriju (tas tiešām ir lielisks) lielajos iepakojumos no Vācijas par summu, par kādu būtu pieklājīgi klusēt, tad sāku nokaunēties par ekopēd, pirku "visko tipa labu" šitamajos profesionālās kosmētikas, lai kas tas arī būtu veikalos, par vidēji, 40 eur mēnesī (matus mazgāju ikdienu vai ikpārdienas, manta tērējas daudz un ātri) un tad, pavasarī manī kaut kas salūza, jo nopirktais šampūns bija tik dārds sūds, mati izskatījās saķepuši un zaļi, nespīdēja vispār un nebija pieradināmi pie supertruper produkta. Biš apvainojos, aizgāju uz Drogām un nodevu pa, atvainojos, Garnier Fructis plauktu, pārnesu visu viņu klāstu normaliem un traumētiem matiem un ja man jāsaka godīgi: IR PAT LABĀK.

    Es nezinu. Man liekas, ka šampūnu un kondicionieru izvēle ir tik lieki sarežģīta, ka pie normāliem apstākļiem (laba miega, vitamīniem dāsna uztura, utt) normāli uzturētiem matiem, kuri nav jākrāso un ikpārdienas netiek veidoti ar karstajiem rīkiem- var pārāk neiespringt. Ja uznāks kreņķis, sūtīšu atkal Living Proofus, bet šitiem stūra veikaliņiem ar Dakine, Alfaparf un kas nu vēl te viss tāds, šampūnziepes, tam metu līkumu.

    Vai tas mani dara par lēdiju?

    • Davines nevis Dakine gan jau? prasu, jo man kā reizi tā ir panaceja - calming shampoo un LOVE curls, pasūtīju kā reiz šitos par 100+ eur un tāpēc šis ieraksts. bet pēc komentāriem sapratu, ka es galīgi netērēju daudz.

      Bet Tev taisnība, atrast savu īsto ir baisi sarežģīti, es pirms tā calming ko tik neizmēģinājos - un nemitīgi visiem,kas bij ņēmēji, atdevu šampūnpudeles, jo nevarēju atrast tādu, no kā netaukotos un nekasītos galva
      • protams, jo dakine ir sniegadēļi, es atvainojos, esmu atvaļinājumā.

        dārgos eksperimentos esmu sapratusi, ka "eco" koncepti (šampūnziepes, piem.) itin nemaz neder vai nu manam temperamentam vai matu/galvas ādas struktūrai. iekš Oniks Beta bodīdēm savulaik bija baigi labais [korejiešu?] kūdras šampūns jutīgai galvas ādai un matiem, pie tā turējos kādu gadu, taču kā visās pasakās, to pārstāja ievest un es pārstāju gaidīt.



Powered by Sviesta Ciba