rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vispār jau es biju apņēmusies nerakstīt cibās slitkas lietas par vīru.
bet kautkā pamazām paliek vienalga.

varbūt vajadzētu vispār atmest cibu. jo pēdējā pusgada laikā tieši ciba ir nostiprinājusi manu pārliecību,ka es esmu slitks cilvēks un nekam nederu.

ok, savs mēriņš tajā tiek arī manai mātei, kura atklāti nostājas vīra pusē un ber man uz galvas pārmetumus par to,ka nevaru saņemties, jo man tač ir tik brīnišķīgs vīrs un man aiz muguras stāsta vīram huiņu par mani.

bet ja nebūs cibas, man vabše nebūs,ar ko runāt. ar dzīviem cilvēkiem (pieņemot,ka kautkur kādi draugu vēl palikuši) malt šito visu negribu. cibā vismaz var aizvērt datoru, ja nu kas.

lai gan atkal, runāšana ir overrated. beigu galā es jūtos vēl sliktāk.
  • nu,ok, es esmu nīgra,jo šonakt gulēju darbistabā uz divvietīgā klubkrēsla, pat es,kas guļ savilkusies kamliņā mostly, tomēr izrādās,ka reizēm gribu izstiepties, bet ar tik augstiem roku balstiem tas sanāk... ļoti kājas tirpstoši.
    • nekad nekad neej gulēt dusmīga. vienmēr guli kopā, lai arī kas. savādāk - patiesi, šķiries un miers.
  • Šķirieties!
  • mufiņ, nu jārunā tak ir. Visu jau tu tāpat nepasaki. Turēt iekšā mēdz būt briesmīgi un ciba pretty much pacieš visu. Un zini, te lielākā daļu cilvēku ļoti, ļoti jūt tev līdzi un viņiem nepatīk, ka tev grūti. Un tu neesi slikts cilvēks, tu esi nomocīts, labs cilvēks, un, ja ciba tev ir likusi domāt citādi, fui pē ciba.
  • Tik tas jau nekas, ka cibā visi saka, ka tu esi tieši tas labais cilvēks. Vienīgi ka neklausa ko citi tev te saka ;D
  • slikts cilvēks? nē.
    tāds, kas ļauj sevi mocīt (nomocījies), un aiz visa notikušā ir pazaudējies (?) - totally.
  • Klau, nu paklausies Targakovas lekcijas par konfliktiem vai attiecībām ģimenē. Iespējamais zaudējums - stunda vai divas Tava laika (es parasti klausos, kad braucu uz darbu - austiņās), iespējamais ieguvums - lielāks sirdsmiers un labākas attiecības ar apkārtējiem.
    Targakovas lekcijas man savulaik palīdzēja pārstāt lietot antidepresantus. Torsunova lekcijas arī var noderēt. Man, pateicoties šīm lekcijām, uzlabojās attiecības ar tēti, par ko es esmu ļoti pateicīga, jo drīz pēc tam tētis arī aizgāja mūžībā un būtu tik stulbi, ja man tās attiecības tā arī būtu palikušas sliktas.
    Tajās lekcijās nav tādi vispārīgi spriedelējumi, bet praktiski padomi, kā rīkoties, lai uzlabotos attiecības ar tuviem cilvēkiem. Un, ja tos padomus ievēro, tie strādā.

    http://vedamedia.ru/ayurveda-psihologiya-astrologiya-/marina-targakova

    http://torsunov.ru/ru/downloads/lections.html

    • paldies, bet - pirmkārt es ļoti slikti uztveru audiāli, otrkārt, krievu valoda ir man.. ļoti vāja puse. ja vēl 'dzīvajā'puslīdz, ierakstā es aizpeldēšu jau pēc minūtes :(
      • Man no darba neverās vaļā, bet ja paguglēsi, tad Draugos parādās, ka ka ir kaut kas iztulkots un uzdrukāts arī latviešu valodā "O.G.Torsunova grāmatas latviešu valodā - Vēdiskā kultūra". Man "neaizpeldēt" palīdz austiņas vai kāds monotons darbs tajā laikā - piemēram, mājas uzkopšana.
  • runāt jau vajag. vai vismaz sev kko dienenē rakstīt par to, kas un kā. tikai. vakar domāju par to bezspēcības sajūtu, kas dveš. un ienāca prātā klasiskais varmāka-upuris-glābējs trijstūris, kurā te draudzīgi braucam iekšā. laikam tomēr ne tas veselīgākais variants.
  • kāpēc slikts cilvēks? manu prāt par daudz labs, kas ļauj sev sakāpt uz galvas.
    un ja konflikts ir šitik tāl samilzis, ka jāguļ darbistabā uz krēsla, tad sāk izskatīties, ka dažs labs ir panācis ko gribējis un tu nu tur nemaz neesi vainīga drīzāk tas pieaugušais kuram aklums...
  • Nu vismaz es no savas puses (kā neliela cibas daļiņa) varu pateikt, ka tu man tieši esi nostiprinājusi pārliecību, ka esi ļoti labs cilvēks.
    Ja nemaldos viss kļuva slikti ļoti tad, kad viņa remotu dēļ padzīvojās pie vecmammas(?) un iepriekš ieguldītās pūles bija vējā? Un tādā situācijā, kad esi vienīgais vilcējs, protams, ka var zust jebkāda vēlme kaut ko vēl darīt, it īpaši, ja tagad neviens neatceras un nenovērtē, ko darīji iepriekš. Tu esi labs cilvēks, bet tavi iekšējie resursi vilkt arī nav bezgalīgi (un tas ir normāli!), tev vajag parūpēties par savu emocionālo pašsajūtu. Sāc ar to, ka izliec vīru un bērnu no mājas uz vienu nedēļas nogali. Tas būs tikai ielāpiņš un neliela atpūta, bet, kamōn, tev to vajag.
  • Ir cilvēki, kuriem sāpes izlikšana palīdz, un ir cilvēki, kuri no tā jūtas tikai vēl sliktāk. Tāpēc nav nekādas vajadzības automātiski piespiest sevi rakstīt lietas, domājot, ka tas palīdzēs. Katram pašam jāatrod, kas palīdz un kas ne.

    Bet no malas raugoties, tas nešķiet tik traki. Tu rakstīji, ka tevi drausmīgi kaitina A. rīcība mājās. Es saprotu, kā tas var kaitināt, kad reiz ciemos atbrauca māsa un sāka gatavot manās gaļu, jo, lūk, viņa bez tās nevarot. Bet es esmu veģetārietis un gaļas smaka mani šķebina, un es principiāli negribu, ka manos traukos tiek gatavota gaļa. Man būtu grūti ilgstoši dzīvot kopā, kas ignorē manu attieksmi pret lietām (kārtību, drēbju izmētāšanu, durvju neaiztaisīšanu, suņa barošana ar indīgo šokolādi utt.).

    Taču tā plašāk paskatoties, šāda kopāsadzīvošana būtu iespējama, ja es ieņemtu pareizo attieksmi. Tāpat kā daudziem neveģāriešiem šeit šķitīs – nu kas tur traks, ka kāds gatavo gaļu, un kaut gan man joprojām šķebina gaļas smaka, es šobrīv arī varu pieņemt šo attieksmi, ka tas nav nekas traks, un es atkal gaidu māsu ciemos. Tāpat arī pret tām lietās, kas tevi nežēlīgi kaitina, var ieņemt objektīvāku attieksmi un tad tās tev bojās dzīvi daudz mazākā mērā. Bet lai tu tā varētu, tev jāspēj atrast stabilitāte un bateriju uzpildīšana citās lietās. Ja tev nav iespēja pabūt vienai, lai panāktu šo uzpildīšanu, tad tev pārējie uz laiku ir jāizdzen no mājas (jāaizsūta kaut kur), lai tu vari viena darīt ko gribu, vai kaut kā tamlīdzīgi.

    Torsunovu es neieteiktu (mans draugs tās grāmatas tulko un drukā latviski – http://www.grantha.lv/product-category/vediskas-zinasanas/), jo tā ir tāda vispusīga psiholoģiska prātošana, bez ieiešanas dziļumā. Tur ir daži noderīgi momenti, bet tie derēs tikai jau stabiliem cilvēkiem, kā uzlabot dzīvi. Ja ir nopietna depresija, tad tas var pat kaitēt, jo viņš ir diezgan nosodošs, un depresīviem cilvēkiem jau tā ir problēma ar sevis pašnosodīšanu, un tas nepalīdz problēmu risināšanā.
  • Es Tevi nepazītu, tikai lasu no attāluma, bet man šķiet, ka Tev īstenībā ir vērojama pozitīva dinamika :) Tu sāc aizdomāties, inventarizēt attiecības ar apkārtējiem un īstenībā saskatīt viņu vidū mošķus, kas nopietni dragā pa Tavām robežām. Keep on defining. Nezinu, vai esi gatava dzirdēt, uz kurieni tas pastarpināti ved, bet gala beigās ved uz ļoti labu situāciju.
    • Un nevajag uz sevi velt atbildības slogu par netikšanu galā ar objektīvi grūtām situācijām un objektīvi sarežģītiem cilvēkiem. Kā tai interneta memē, ko šobrīd nespēju atrast - pirms mēģini sev diagnosticēt depresiju un zemu pašapziņu, padomā, vai vnk neesi nonācis starp moroniem, kuru vidū ir viegli tā justies.
  • khmm.
    @
  • nē, mēs nedomājam, ka tu esi slikts cilvēks. mēs tikai mācām tevi dzīvot. un tas ir šausmīgi.
    bet kaut kad vēlāk es aiziešu uzrakstīt vēl par tiem bērniem :D
  • Runāšana palīdz. Čīkstēšana mazāk palīdz, tur reizēm ir grūti nošķirt atšķirību.
Powered by Sviesta Ciba