Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-28 10:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cenšos izskaitļot, kādēļ pāris latviešu zemnieku pēkšņi nespētu samesties kopā un raw piena vietā sākt ražot putukrējumu
kādas izmaksas sastāda putukrējuma galējo cenu
šķiet, piena pārstrādē ir tikai viens tehnoloģiskais etaps, kas nav daudz, tas nav ražot automašīnas. plus algas, sociālā nodrošināšana, zeme ir sava, vispār jau laikam vajag nevis divus, bet simts divus zemniekus ar savu a/s, plus iepakojums, plus loģistika. loģistika mūsu valstī ir tūkstots kilometru pa diognāli, ne pārāk iegriež, te nav vācija vai francija. ja ir pietiekoši daudz piena, var figačīt sieru, sviestu, saldējumu
zemniek, kur ir tava problēma?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2016-05-28 10:22 (saite)
Es savukārt nevaru izskaitļot kāpēc poļi vai leiši var mierīgi ražot savu jēlo pienu bez problēmām un ne tikai izdzīvot, bet pat eksportēt uz Latviju, jo redz, mums lētāk sanāk pirkt faking leišu pienu, nekā savējo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-28 10:25 (saite)
tāpēc, ka viņi tupa ražo VAIRĀK, jo vairāk tu ražo, jo vairāk tev plusāir naudas, ar kuru pēc tam var mierīgi dempingot

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2016-05-28 11:46 (saite)
A kāpēc viņi VAR ražot vairāk?
Pareizi, jo ir ražot viņiem sanāk izdevīgi uz tādas Latvijas fona, kur agrāros mohikāņus vietējā birokrātija metodiski apkaro jau desmitgadēm. Līdzīgi kā vispār jebkāda veida vietējo uzņēmējdarbību. Un pēc tam sašūt par ''melnajām kasēm'' un ''konvertu algu'' (pats saņemu konvertā šobrīd lielāko daļu un varu cilvēcīgi saprast uzņēmēja motivāciju tā darīt, lai gan nodokļu nemaksāšanu principiāli neatbalstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-28 12:00 (saite)
leišiem vairāk saimniecību un aktīvu darbinieku, viņi biji krietni jaudīgāki par mūsu kolchoziem jau padomju laikos. čuvak, lietuva ir lielāka par latviju! taču, jautājums, vai tik lielāka, lai varētu tik intensīvi dominēt tirgū, kaut arī situācija pašiem zemniekiem ir ļoti neslikta, viņi vismaz var nopelnīt, pofig kam viņi to pienu pārdod.
un otrs jautājums, vai viņi var nopelnīt tik daudz, lai atļautos samesties kopā un atrisināt tehnoloģisko fāzi, jo, kā man stāstīja viens personāžs, kreditēties iznāk samērā sūri kaut vai pērkot to pašu baltkrievu tehniku. kas laikam nav tā dārgākā pasaulē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2016-05-28 12:23 (saite)
Lietuvas pienrūpniekiem bija labāks biznesa modelis daudzejādā ziņā, tajā skaitā arī tīri vēsturiski izveidojušos apstākļu dēļ. Mazāks birkrātiskais slogs arī, bet ne tikai + kaut kādā brīdī, kad pienrūpniecībā bija krīze, lietuvieši brauca uz Latviju no vietējiem zemniekiem uzpirkt pienu, konkurējot ar vietējiem uzpircējiem, jo varēja atļauties maksāt par kaut kādu santīmu vairāk. Kad izkonkurēja vietējos, atsevišķos reģionos kļuva par monopolistiem un tad, savukārt, jau varēja diktēt savu cenu:)

Tas tā, ja pavisam īsi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]usne
2016-05-28 10:32 (saite)
Putukrējums, ja tas nav ķīmisks, ļoti slikti uzglabājas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-28 10:37 (saite)
ražo tik, cik tu vari pārdot nākamajās pāris dienās, nav nepieciešams pārproducēt, jo to pašu pienu var realizēt vēl piecās citās pozīcijās

bet tomēr pieskaitīsim galējam ceņņikam izdevumus par atgriezto preci, nu un vēl pieskaitīsim reklāmu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]usne
2016-05-28 10:53 (saite)
Tieši putukrējums ir jārealizē zibenīgi uz vietas kā gatavs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kro
2016-05-28 10:54 (saite)
Kad tu pēdējo reizi pirki, nevis taisīji putukrējumu pats?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-28 10:56 (saite)
es putukrējumu neēdu, tā ka nekad. aprēķini ir tīri teorētiski. gavrilovs taču arī nelaka kasti alus dienā )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toadbeauty
2016-05-28 11:24 (saite)
Vai tu skaidri zini, kas ir putukrejums?
Varbūt domāji vienkārši saldo krejumu?

(Atbildēt uz šo)


[info]hilda
2016-05-28 12:15 (saite)
Zemnieka problēma ir, galvenokārt tāda, ka piena pārstrādē nav tikai viens tehnoloģiskais etaps.

Un vēl tāda problēma,ka tas nav vis ražot automašīnas, jā.
Autodaļas nenolietojas 1 dienas laikā, kurpretī svaigpiena derīguma termiņš ir viena diena.

Un vēl tāda problēma, ka subsīdijas un kvotas, kas sastāda lielu daļu piena produktu cenas veidošanās procesa, nav korekti salīdzināt ar Lietuvas subsīdijām un kvotām, tāpat nav korekti salīdzināt tādas nesalīdzināmas lietas kā kooperatīvo uzņēmumu darbību regulējošo likumdošanu Latvijā un Lietuvā.

Un vēl tāda problēma, ka Lietuvas lielveikalu ķēdes, kas aizpilda lielāko mazumtirdzniecības daļu Latvijā, nav ieinteresētas izplatīt neizbēgami mazliet dārgāko Latvijas piena produktu.

Un vēl ir tāda problēma, ka jau labi pasen piena lopkopība nesastāv no uz savas zemes uzaudzētām 20 siena gubiņām un 4 slauktuvēm.

Un vēl ir tāda problēma, ka zemnieki nemetas mācīt sisadminus, bet sisadmini metas mācīt zemniekus.

Izaudzē vispirms kaut vai vienu vistu, pēc tam uzdod jautājumu vēlreiz.

P.S., nē, neesmu zemnieks. Tieši tāpēc arī neesmu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]termostats
2016-05-29 16:08 (saite)
Uzbūvē kaut vienu automašīnu, un pēc tam padomā, vēlreiz, cik tas ir vai nav vienkārši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2016-05-28 12:35 (saite)
saldais krējums ir čakars no loģistikas viedokļa.

bija tak runas par piena pārstrādāšanu pulverī un ķīniešu uzsēdināšanu uz tā.
bez ķīniešiem ir vēl citi, kam nav pietiekami govs piena.

ja puspasaule var lietot savai kultūrai neraksturīgo sojas mērci, kāpēc lai nelietotu piena produktus, ko uz vietas ražo no piena pulvera.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-28 12:43 (saite)
tipa, vest kaut ko uz ķīnu no loģistikas viedokļa ir kā divus pirkstus apčurāt
kad šancēju rūpnīcā, atceros, kā mūsējie trīcēja par vilcieniem, kas dodas uz uzbekistānu )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2016-05-28 13:55 (saite)
tu zini, kas ir putukrējums?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-28 13:59 (saite)
konservēts putojošs saldējums!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]termostats
2016-05-29 16:06 (saite)
Nu jā, vainīgs ir birokrātiskais slogs, Eiropas Savienība, Lietuvas veikalu ķēdes, un kā augstāk noskaidrojām, pat sisadmini.

Bet tajā pašā laikā: http://www.lsm.lv/lv/raksts/ekonomika/zinas/straupes-piensaimnieki-nedriikst-sudzeties-jo-pardziivoti-grutaki-laiki.a117620/

Mani šajā sakarā izbrīna tas, ka zemnieku biznesa problēmas kaut kāpēc stādītas augstāk par problēmām jebkuros citos biznesos. Konkurence, birokrātija, dažādas ārējas ietekmes ir ļoti nozarēs, bet tur tas skaitās normāli, tāpat kā tas, ka neveiksmīgi uzņēmumi tiek reformēti vai slēgti. To skaitā arī ģimenes biznesi.



(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?