Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-28 10:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cenšos izskaitļot, kādēļ pāris latviešu zemnieku pēkšņi nespētu samesties kopā un raw piena vietā sākt ražot putukrējumu
kādas izmaksas sastāda putukrējuma galējo cenu
šķiet, piena pārstrādē ir tikai viens tehnoloģiskais etaps, kas nav daudz, tas nav ražot automašīnas. plus algas, sociālā nodrošināšana, zeme ir sava, vispār jau laikam vajag nevis divus, bet simts divus zemniekus ar savu a/s, plus iepakojums, plus loģistika. loģistika mūsu valstī ir tūkstots kilometru pa diognāli, ne pārāk iegriež, te nav vācija vai francija. ja ir pietiekoši daudz piena, var figačīt sieru, sviestu, saldējumu
zemniek, kur ir tava problēma?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]termostats
2016-05-29 16:06 (saite)
Nu jā, vainīgs ir birokrātiskais slogs, Eiropas Savienība, Lietuvas veikalu ķēdes, un kā augstāk noskaidrojām, pat sisadmini.

Bet tajā pašā laikā: http://www.lsm.lv/lv/raksts/ekonomika/zinas/straupes-piensaimnieki-nedriikst-sudzeties-jo-pardziivoti-grutaki-laiki.a117620/

Mani šajā sakarā izbrīna tas, ka zemnieku biznesa problēmas kaut kāpēc stādītas augstāk par problēmām jebkuros citos biznesos. Konkurence, birokrātija, dažādas ārējas ietekmes ir ļoti nozarēs, bet tur tas skaitās normāli, tāpat kā tas, ka neveiksmīgi uzņēmumi tiek reformēti vai slēgti. To skaitā arī ģimenes biznesi.



(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?