Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-28 10:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cenšos izskaitļot, kādēļ pāris latviešu zemnieku pēkšņi nespētu samesties kopā un raw piena vietā sākt ražot putukrējumu
kādas izmaksas sastāda putukrējuma galējo cenu
šķiet, piena pārstrādē ir tikai viens tehnoloģiskais etaps, kas nav daudz, tas nav ražot automašīnas. plus algas, sociālā nodrošināšana, zeme ir sava, vispār jau laikam vajag nevis divus, bet simts divus zemniekus ar savu a/s, plus iepakojums, plus loģistika. loģistika mūsu valstī ir tūkstots kilometru pa diognāli, ne pārāk iegriež, te nav vācija vai francija. ja ir pietiekoši daudz piena, var figačīt sieru, sviestu, saldējumu
zemniek, kur ir tava problēma?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2016-05-28 11:46 (saite)
A kāpēc viņi VAR ražot vairāk?
Pareizi, jo ir ražot viņiem sanāk izdevīgi uz tādas Latvijas fona, kur agrāros mohikāņus vietējā birokrātija metodiski apkaro jau desmitgadēm. Līdzīgi kā vispār jebkāda veida vietējo uzņēmējdarbību. Un pēc tam sašūt par ''melnajām kasēm'' un ''konvertu algu'' (pats saņemu konvertā šobrīd lielāko daļu un varu cilvēcīgi saprast uzņēmēja motivāciju tā darīt, lai gan nodokļu nemaksāšanu principiāli neatbalstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-28 12:00 (saite)
leišiem vairāk saimniecību un aktīvu darbinieku, viņi biji krietni jaudīgāki par mūsu kolchoziem jau padomju laikos. čuvak, lietuva ir lielāka par latviju! taču, jautājums, vai tik lielāka, lai varētu tik intensīvi dominēt tirgū, kaut arī situācija pašiem zemniekiem ir ļoti neslikta, viņi vismaz var nopelnīt, pofig kam viņi to pienu pārdod.
un otrs jautājums, vai viņi var nopelnīt tik daudz, lai atļautos samesties kopā un atrisināt tehnoloģisko fāzi, jo, kā man stāstīja viens personāžs, kreditēties iznāk samērā sūri kaut vai pērkot to pašu baltkrievu tehniku. kas laikam nav tā dārgākā pasaulē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2016-05-28 12:23 (saite)
Lietuvas pienrūpniekiem bija labāks biznesa modelis daudzejādā ziņā, tajā skaitā arī tīri vēsturiski izveidojušos apstākļu dēļ. Mazāks birkrātiskais slogs arī, bet ne tikai + kaut kādā brīdī, kad pienrūpniecībā bija krīze, lietuvieši brauca uz Latviju no vietējiem zemniekiem uzpirkt pienu, konkurējot ar vietējiem uzpircējiem, jo varēja atļauties maksāt par kaut kādu santīmu vairāk. Kad izkonkurēja vietējos, atsevišķos reģionos kļuva par monopolistiem un tad, savukārt, jau varēja diktēt savu cenu:)

Tas tā, ja pavisam īsi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?