Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ai, bet vispār, mani mīlīši, ja nu kāds to manu nopietnību grib dzirdēt, tad feminisms nav vis nedz spalvainas kājas, nedz belziens pa kājstarpi katram, kurš tev kafiju grib izmaksāt, bet gan atskārsme, nepielūdzama un rāma, ka vīrietis NAV biļete uz laimīgo, mierpilno un labklājīgo dzīvi. Tik vien.
  • Kodolīgi.
  • Bet šādas biļetes sastāvdaļa gan!;)
    /ā, nu jā, es gan laikam neesmu feministe/
    • man jau liekas, ka tas ir tieši tas pats kā ticēt, ka tevi laimīgu var padarīt sarkans mersedess, pietiekams daudzums heroīna vai vēl kas cits ārpus tevis.
      • Nu lai būtu skaidrība - pēc manas necilās saprašanas, mūs laimīgus padara mums nepieciešamo lietu esamība mūsu dzīvē un attieksme pret tām.
        Pieņemsim, tev ir vajadzīgas emocionālas, seksuālas u.tml. attiecības ar vīrieti. Ja tev tās ir, kaut kāds plauktiņš ir aizpildījies.
        Ja tev nav tās - nu tu vari savu attieksmi sakārtot tā, ka plauktiņš var kādu laiku būt tukšs, bet nost ar nevienam nav jāmirst.
        Man šīs attiecības IR vajadzīgas, šajā ziņā es neesmu pašpietiekama un godīgi to atzīstu. Bet tas arī vienlaikus nenozīmē, ka vīrietis ir tas vienīgais, no kura ir atkarīga laime un dzīves piepildītība - jo vismaz es savās vajadzībās pieticīga nemāku būt!;)
      • Par heroinu slikts piemērs.
  • Aga, varētu domāt, ka sieviete ir Laimīgā Loterijas Biļete. ;)) Taču, nē. Laimi veidojam mēs abi, kopā dzīvojot.
  • kārtējais stāsts par pašpietiekamību.
  • Pag, vai tad tas ir feminisms, nevis Veselais Saprāts?
    ;)
  • ir gan! man riebjaas sisteema, kad sievietei jaapelna iztikai un jaataisa kaut kaada mistiska KARJERA. biznesa sievietes, monstrozas bezdzimuma buutnes :(
    • Ja sievietei ir pietiekoši smadzeņu galvā, viņa var palikt sieviete, arī pelnot sev iztiku.
    • Kāpēc tādā vajadzības izteiksmē? Nebūt nav obligāti. Arī mūsdienās neviens neliedz būt par mājsaimnieci, strādāt tikai savam priekam (ja ir vīrietis, kas ir ar mieru uzturēt), strādāt vienkārši normālu darbu bez karjeras... Saki, apkārtējie ar pirkstu bakstīs, sak, tu tāda neveiksminiece un mājsaimniece? Nekas, uz karjeras sievietēm arī baksta - sak, par ģimeni nerūpējas un sen nav dabūjusi.
      Feminisms, manuprāt, ir dot sievietei izvēles brīvību sava dzīves ceļa īstenošanā.
      • Jē!!!! Vot šitas pēdejais teikums bija vispareizākais!;)
      • Nu, ibio, kas vēl nebūs! Davai apakaļ pie plīts. Izvēles brīvību sagribējies :P
      • Pēdējais teikums, IMO, ir pats uzskatāmākais feminisma idiotisma pierādījums.
        Ja es, cilvēks, vēlos būt brīva, neatkarīga, patstāvīga un noteikt savu dzīves ceļu, tad es vēlos būt brīva un neatkarīga arī no sava dzimuma. Tādēļ es jau pašos pamatos domāju par sevi kā par cilvēku, un tikai pēc tam kā par sevi - sievieti, bruneti, māti, tuvredzīgo, apdauzīto, talantīgo, bla bla bla.
        Nosaukt kādu no šīm īpašībām par savu dzīves pozīciju definējošu nozīmē ierobežot sevi. Ja es iešu pa dzīvi ar karogu "Brīvību Brunetēm!!!", tad pazaudēšu pusi no sevis, to pusi, kas ir potenciālā blondinka ;)
        Savukārt, ja manam blondumam vai brunetīgumam nav būtiskas nozīmes, tad kāpēc to iekļaut lozungā?
        • Tu mazliet pārproti. Es šo domāju tādā aspektā, ka feminisms nozīmē - sievietei sabiedriskajās struktūrās netiek uzspiesta kāda iepriekš paredzēta loma. Tb, viņai ir vēlēšanu tiesības, darba devējs nedrīkst maksāt mazāk TIKAI tāpēc, ka viņa ir sieviete, vīrs nenosaka, cikos jābūt mājās un vai drīkst strādāt tādu vai šitādu darbu u.tml. Piekritīsi, ka agrāk sabiedrībā - gan sadzīviski, gan likumiski - šādu iespēju nebija, piemēram, vīrs pārvaldīja ģimenes īpašumu, sievietēm nebija pieņemts strādāt algotu darbu (atsevišķos sabiedrības slāņos) u.t.t. Feminisms ir tieši par to, lai blondums nebūtu jāiekļauj lozungos, lai tā paliktu sievietes brīva izvēle.
          • Es nevienā punktā nenoliedzu to, ka vēsturiski feminisms ir bijis nozīmīgs. Par to - muti ciet un visu cieņu tām sievietēm.
            Bet man šķiet, ka šeit & tagad sieviete daudz efektīvāk var panākt to, ko vēlas (lai kas tas nebūtu, ģimene, karjera, vadošs amats, lielais piķis vai Lielā Māksla) ar vienkāršu apņēmību, vēlēšanos un piemērotām zināšanām, ka bļāviens "Es Esmu Sieviete Man Ir Tiesības Uz To Pašu Ko Vīriešiem!" ir muļķīgs un neadekvāts. T.i., ar lozungu "Es cīnos par to, ka vārds "Sieviete" nebūtu jāiekļauj lozungos" tu iekļauj savā lozungā vārdu "sieviete" - ko neviens cits pat nav plānojis darīt ;)
    • Nabagiem ir bijis jāstrādā visos laikos un neatkarīgi no dzimuma. Un ar feminismu tam nav nekāda sakara, diemžēl.
  • jebkurš vīrietis (vīrietis vispār, vīrietis teorētiskais) nav ... bet vīrietis konkrētais - var būt ;)
    • Sapnis balto princi uz zirga?
      Mīts par ĪSTO& Vienīgo?
      ;)
      Nē, es negrasos noliegt, ka kopdzīvei ar vīrieti ir savi jaukumi. Un augstāk par visu es vērtēju tos savas dzīves brīžus, kad esmu mīlējusi, neprātīgi, atdevīgi līdz galam, un tikpat mīlēta jutusies. Tikai man joprojām liekas, ka visa laimes meklēšana ārpus sevis, neatkarīgi no dzimuma, ir vēja ķeršana, bet atbildības par savu dzīvi uzgrūšana otram cilvēkam - gļēvulīgs un abpusēji bīstams pasākums.
      Bet ..."Visādi cilvēki pasaulē dzīvo, ij visādi cilvēki pasaulē vajadzīgi.";)
      • Dārgumiņ, tu esi šabloniska. Es jau gaidīju, ka atbildes komentārā tiks pieminēts baltais zirgs. Iedomājies situāciju - tu esi kopā ar vīrieti un patiesi jūties laimīga, mierpilna un labklājīga. Jā, tieši būdama harmoniskā divatā ar viņu, un nesauksim to par "vienīgo", bet par "īsto" - tieši to, kas tev tobrīd īsti ir vajadzīgs. Un ko nu? Aizejam un aizcērtam durvis, jo, tu, maita vīrieti, grauj manus feministiskos stereotipus!!

        Kas ir harmonija? Tas ir līdzsvars. Tu vari būt līdzsvarā viena pati, bet ja jūs esat divi, tā ir pavisam cita veida sadarbība.
        • Es NEnoliedzu iespēju, ka kopā ar vīrieti iespējams būt ļoti, ļoti, ļoti laimīgai.
          Es noliedzu uzskatu, ka vīrieša klātbūtne sievietes dzīvē ir absolūti nepieciešams viņas laimes vai labklājības komponents.
          • Lūk šeit izteikums ir patiess atšķirībā no sākotnējā. Un tik vien vajadzēja, kā ielikt vārdiņu "absolūti" :D
      • Vai tad mīlestība ir "ārpus sevis"? Tā kā reiz ir "sevī", tādēļ arī tiek uzskatīta par vispārējas laimes un harmonijas komponenti. Pret ko ir tā mīlestība - vīrieti, sievieti, suni, kaķi vai pašai sevi, tas jau ir otršķirīgi.
  • Mhm, un ilgi bija jādomā, kamēr šito izdomāji :)
  • He, a kā Tev, neprecētai, to zināt? :P
    • Iepūt man pakaļā!;P Es biju precējusies un ZINU, un piekrītu Krii!;)P
      • Ha, tā jau visas biļetes uz laimīgo dzīvi var ātri vien atbaidīt! Nekur nepūtīšu, nekāroju.
        Zinot viņa, phe!
        • Zini, mincīt - tajā brīdī, kad Tu vīriešus pārtrauc uztvert ka tās laimīgās biļetes, viņi paši nāk un viskaut ko labu piedāvā;P
          Zin, man kaut kā nepatīk justies kā 2.šķiras radījumam - nespējniekam, kuram par visu savu labklājību jāpateicas kādam citam.
    • Ja nu atkal nopietni - kas ir kopdzīve man ir nācies uzzināt intensīvajā kursā ar praktiskajām nodarbēm, lai arī bez zīmoga pasē.
      Ak, jā - man nebija baltās kleitas, baznīcas, ābolā košanas un līguma apstiprināšanas pie notāra. Tad jau neko daudz no dzīves laikam nesaprotu.;(
      • Ja nu atkal nopietni - nomācošajam vairākumam cilvēku šāda vai tāda veida partnerattiecības tomēr ir nepieciešamas. Biļete, tā teikt, kas ievērojami palielina izredzes uz to riktīgo dzīvi. Kā nu katram izdodas to realizēt - tas ir cits jautājums.
        • Partnerattiecības var darīt dzīvi skaistāku, un var arī nedarīt. Man tikai liekas, ka daudzu sieviešu traģēdiju pamatā ir absolūta paļaušanās uz to, ka viņu problēmu risinājums un dzīves jēga ir rodama tieši kopdzīvē ar vīrieti. Kas izsauc milzu vilšanos ikreiz, kad tā nenotiek.
          • Un tu ar tādām durām gribi solidarizēties? :P

            Mana dārgā man šad tad nolasa priekšā līdzīgus viedokļus no forumiem - vīrišķim jābūt tādam un šitādam, jādara tā un tā, jāuztur sieva līdz bērna cikturgadu vecumam un jāatdod visa nauda sievai. Un tad ir lielais pārsteigums - kā viņš, cūka, tā drīkst! :)
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Feminism

    njez, njez, tur ir viskautkas, tikai ne tas :)
    un vispār, kā kaut kāds uzskats var būt atskārsme, ka X NAV Y?!
    • man atkal liekas, ka viss - labi, GANDRĪZ viss,- kas tur ir, ir izvērsts komentārs tam, ko es teicu.:)

      A mierīgi var būt. Jebšu ir kāda regula, ka jebkura uzskata pamatā drīkst būt tikai tās aksiomas, kas formulētas pozitīvi????!!!
      • Nu, tipa negatīvi formulēt savus uzskatus ir drusku tā kā stulbi, imho.
        Tipa "es esmu ar tevi kopā tāpēc, ka tu man neriebies", "es strādāju šajā darbā tāpēc, ka tas nav pilnīgi debīls", "es uzskatu, ka dieva nav" - protams, var tā dzīvot, bet nezinu... Man labāk patīk uzskati, kuros tiek more or less formulēts, kas IR ceļš uz laimi, nevis kas NAV ceļš uz laimi. Ja nav-nav, liec to mierā un necepies, neba nu kāds tev tos vīrišķus akurāt uzspiež.

        Vismaz, cik tāl es izlasīju tā raksta ievadu, tur bija runa par to, kas IR feminisms, kādas IR tās problēmas, ar ko tas saistīts, kādas IR pamatnostādnes, kādas IR idejas (piemēram, nevis "vīrietis NAV pārāks par sievieti", bet "vīrietis un sieviete IR līdztiesīgi").
        • Kas, kas? Līdztiesīgi? Kas tev, meit, tādus pekstiņus samācīja?
          • es te par feminismu, nevis par realitāti runāju :) dzīvē, protams, viss ir savādāk, lai arī manā praksē ir tā, ka vīriešu un sieviešu nelīdztiesība aptuveni vienādojas.
        • Tev ir tiesības saukt par stulbu dajebko.:) Bet, piemēram, savulaik pastāvēja arī tā saucamā negatīvā teoloģija, kas uzskatīja, ka, runājot par Dievu, iespējams uzskaītīt tikai, kas Viņš nav, jo visas pretenzijas aprakstīt Viņa atribūtus būtu nepilnīgas un tālab zaimojošas.
          • Nu, un cilvēki tiešām no tā ķēra kaifu? I mean, gee, bērniņš vakarā pie gultas: Dieviņ, tu neesi mazs, tu neesi nejauks, tu neesi nežēlīgs, tu neesi redzams, tu neesi vēl tāds un tāds, sargā manu miedziņu?
            Runa tak ir par ikdienas ticību/pārliecību, nevis par teoriju, kurā, protams, var būt arī negatīvas definīcijas un bieži no tām nav iespējams izvairīties.
  • vīrietis NAV biļete uz laimīgo, mierpilno un labklājīgo dzīvi.
    ----
    Kam?
  • ai, kā es Tevi dievinu!
    nē, nopietni.
    neviens nepateiktu labāk. liekas, ka vajadzētu šo aizsūtīt savam tēvam.
  • AA, a man likās, ka feminisms ir cīņa par sieviešu vīriešu līdztiesību. :(( Lai sievietes nebūtu tikai vīrieša saminiecības sastāvdāļa, mazliet vērtīgāka par aitu, bet nu ne tik vērtīga kā vērsis.
    Un par to, lai sievietes varētu strādāt un sevi nodrašināt arī bez vīrieša, nevis apgādnieka zaudējuma gadījumā vienkārši sadedzinātas kopā ar viņu - sak, nav ko tur lieku muti barot.
  • ij taapeec tas masaas (sievieshu) ir tik nepopulaars!
    ;p
Powered by Sviesta Ciba