Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ai, bet vispār, mani mīlīši, ja nu kāds to manu nopietnību grib dzirdēt, tad feminisms nav vis nedz spalvainas kājas, nedz belziens pa kājstarpi katram, kurš tev kafiju grib izmaksāt, bet gan atskārsme, nepielūdzama un rāma, ka vīrietis NAV biļete uz laimīgo, mierpilno un labklājīgo dzīvi. Tik vien.
  • Kāpēc tādā vajadzības izteiksmē? Nebūt nav obligāti. Arī mūsdienās neviens neliedz būt par mājsaimnieci, strādāt tikai savam priekam (ja ir vīrietis, kas ir ar mieru uzturēt), strādāt vienkārši normālu darbu bez karjeras... Saki, apkārtējie ar pirkstu bakstīs, sak, tu tāda neveiksminiece un mājsaimniece? Nekas, uz karjeras sievietēm arī baksta - sak, par ģimeni nerūpējas un sen nav dabūjusi.
    Feminisms, manuprāt, ir dot sievietei izvēles brīvību sava dzīves ceļa īstenošanā.
    • Jē!!!! Vot šitas pēdejais teikums bija vispareizākais!;)
    • Nu, ibio, kas vēl nebūs! Davai apakaļ pie plīts. Izvēles brīvību sagribējies :P
    • Pēdējais teikums, IMO, ir pats uzskatāmākais feminisma idiotisma pierādījums.
      Ja es, cilvēks, vēlos būt brīva, neatkarīga, patstāvīga un noteikt savu dzīves ceļu, tad es vēlos būt brīva un neatkarīga arī no sava dzimuma. Tādēļ es jau pašos pamatos domāju par sevi kā par cilvēku, un tikai pēc tam kā par sevi - sievieti, bruneti, māti, tuvredzīgo, apdauzīto, talantīgo, bla bla bla.
      Nosaukt kādu no šīm īpašībām par savu dzīves pozīciju definējošu nozīmē ierobežot sevi. Ja es iešu pa dzīvi ar karogu "Brīvību Brunetēm!!!", tad pazaudēšu pusi no sevis, to pusi, kas ir potenciālā blondinka ;)
      Savukārt, ja manam blondumam vai brunetīgumam nav būtiskas nozīmes, tad kāpēc to iekļaut lozungā?
      • Tu mazliet pārproti. Es šo domāju tādā aspektā, ka feminisms nozīmē - sievietei sabiedriskajās struktūrās netiek uzspiesta kāda iepriekš paredzēta loma. Tb, viņai ir vēlēšanu tiesības, darba devējs nedrīkst maksāt mazāk TIKAI tāpēc, ka viņa ir sieviete, vīrs nenosaka, cikos jābūt mājās un vai drīkst strādāt tādu vai šitādu darbu u.tml. Piekritīsi, ka agrāk sabiedrībā - gan sadzīviski, gan likumiski - šādu iespēju nebija, piemēram, vīrs pārvaldīja ģimenes īpašumu, sievietēm nebija pieņemts strādāt algotu darbu (atsevišķos sabiedrības slāņos) u.t.t. Feminisms ir tieši par to, lai blondums nebūtu jāiekļauj lozungos, lai tā paliktu sievietes brīva izvēle.
        • Es nevienā punktā nenoliedzu to, ka vēsturiski feminisms ir bijis nozīmīgs. Par to - muti ciet un visu cieņu tām sievietēm.
          Bet man šķiet, ka šeit & tagad sieviete daudz efektīvāk var panākt to, ko vēlas (lai kas tas nebūtu, ģimene, karjera, vadošs amats, lielais piķis vai Lielā Māksla) ar vienkāršu apņēmību, vēlēšanos un piemērotām zināšanām, ka bļāviens "Es Esmu Sieviete Man Ir Tiesības Uz To Pašu Ko Vīriešiem!" ir muļķīgs un neadekvāts. T.i., ar lozungu "Es cīnos par to, ka vārds "Sieviete" nebūtu jāiekļauj lozungos" tu iekļauj savā lozungā vārdu "sieviete" - ko neviens cits pat nav plānojis darīt ;)
Powered by Sviesta Ciba