Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lūk, ja mani vīriešu dzimuma draugi jautātu pēc padoma, no kādiem sievišķiem jāturas pa gabalu, kā vienu no pirmajām kategorijām es minētu tās, kuras joprojām (atgādinu - 70 gadus pēc pēdējā kara šajā teritorijā!) gaužas par vājajiem latviešu vīriešiem un stiprajām (šņuk!) latviešu sievietēm, vai arī piesauc pašu izfantazētos "statistikas datus, pēc kuriem mūsu valstī sieviešu ir daudz vairāk nekā vīriešu". Dažas gan pēdējo apgalvojumu (iespējams, daļēji apzinādamās tā absurdumu, ja runa ir par reproduktīvo vecumu) cenšas padarīt ticamāku ar steidzīgu piebildi, ka runa ir par "normāliem vīriešiem".
Diemžēl tas neglābj situāciju, kungi. Ja dzirdat šo tekstu, jūsu priekšā ir muļķe. Turklāt frustrēta un viegli aizvainojama muļķe, kas situāciju nepadara labāku. Un pilnīgi noteikti - viņa nav stipra. Jebšu stipri cilvēki nesūdzas par savu spēku un citu vājumu. (Vai varat iedomāties pašreizējo aizsardzības ministru viņa karjeras iepriekšējos posmos saldsērīgi kunkstam, ka "neviens cits jau tos Galapagu bruņrupučus nespēj pacelt, es zinu. Domājat man negribas, lai kāds viņus man izņem no rokām? Lai noglāsta man plecu, uzvāra tēju un pasaka - apsēdies, atpūties Raimond?". Es nespēju.)
Taču no otras puses - arī dumjai, vājai un uz visu vīriešu dzimumu aizvainotai sievietei var būt savas labās īpašības. Iespējams, tieši tādas, kādas jūs meklējat. Iespējams, viņa ir laba saimniece, iespējams, - izskatīga un kaislīga. Varbūt pat kopā ar jums viņai izdodas pārvarēt savas mizandriskās tieksmes un kļūt par drusku labāku (un stiprāku!) cilvēku.
Brīdināti esat, pārējais jūsu ziņā.
  • Haha, es nesen šos divus punktus tieši stāstīju sarunā par to, kādi ir latviešu vīrieši un sievietes. Es gan to to teicu tāpēc, ka tas ir vienīgais, ko esmu atkal un atkal dzirdējusi, un pieminēju, ka tās ir runas un nezinu, vai tā ir taisnība. Es ceru, ka neesmu muļķe.
  • ļoti.
  • es vienmēr ar tādu drusku nožēlu paskatos un nodomāju, ka gan jau meitietis neapzināti meklē autoritatīvā tipa vīrieti, nu tādu stereotipisko krievu mačo (sit, toties ik pa laikam rozes vai kažoku neaizmirst)
  • No citas puses, katram jau ir savas metodes, ar kuru palīdību attaisnot, kālab prinči/princeses nestāv garā rindā uz trepēm, ja cilvēkam komfortablāk dzīvot fabulā par lapsu un vīnogām, kālab gan ne? Pie tam, tad taču vieglāk koncentrēties uz visādu armēņu izcelsmes padišahu savanģošanu, kas no projektu vadības viedokļa skatoties, arī nemaz tik slikti nav. Vismaz armēņu izcelsmes padišahiem vecrīgās noteikti nē :))
    • es aizturētu elpu gaidīju, kad tu kaut ko teiksi.
      • Mani tik tiešām neaizskar apgalvojums, ka starp vietējiem "normālu vīriešu" nav. Ja nav, nav, ko padarīsi, jāmeklē kaut kur citur. Pats nepretendēju ne uz normālību, ne uz "īsta vīrieša" statusu. Par galapagu bruņurupuču cilāšanu pat nerunājot:))
    • Kas zīmīgi - gruzīnu un armēņu sievietes "meiteņu sarunās pie vīna glāzes" man ir gaudušās ļoti līdzīgiem tekstiem. Gan par to, ka viņu zemē vīriešu ir 2-10 reizes mazāk nekā sieviešu (proporcija svārstās atkarībā no babuļa izmisuma pakāpes), gan par to, ka esošie nav nekādi "īstie vīrieši".
      Protams, viņām ir mazliet vairāk attaisnojuma, jo 90.gadu kari Kaukāzā vīriešu skaitu varētu būt samazinājuši jūtamāk nekā Latvijā.
      Un tomēr - atrodoties Gruzijā vai Armēnijā, iespaids, ka uz ielām būtu maz vīriešu, nekādi nerodas.:)
      • Tam visam ir bioloģisks pamats, jo visas sievietes pretendē uz alfa tēviņiem, kādu ir kādi 5-8% populācijas, pārējie "nav īsti vīrieši", tur neko, tas viss ir ļoti normāli:))
        • Tb - visa tā gaušanās ir bioloģiski attaisnojama alfa tēviņiem par prieku un omega tēviņiem par skumjām:))
        • Visas nepretendē uz alfa tēviņiem - un ne tikai tāpēc, ka apzinās vīnogu skābumu.
          Arī visi vīrieši taču nepretendē uz kaut kādu vienu hiperauglīgu sieviešu tipu.
          Cilvēka seksualitāte nav tik primitīva, pat ja reducējam to tikai uz bioloģiju (kas man šķiet visai nepareizi)
        • Kad novecojuši pētījumi par nebrīvē turētu vilku grupām ir tik ļoti ietekmējuši popkultūras valodu: http://www.davemech.org/news.html :)
      • Man tas izklausās pēc postpadomju telpas.

        Un šī "stiprā sieviete - vājie vīrieši" pēc kaut kādas padomjlaiku modus operandi.
      • Es nupat samulsu. Kur tad tie ugunīgie Kaukāza sieviešu dievinātāji un mačomeni, ar kuriem pilnas ielas esot? Kuri esot 10-100 reizes kolosālāki par mūsu ļenganajiem un pelēkajiem?
      • Izraēlā tas pats :D
    • Ai, gan jau arī tam padišaham grūši, jo vai tad mūsdienās vairs īstas sievietes sastopamas? ;(
  • Es - un es pat nenoliedzu, ka varētu būt aizvainota, frustrēta un diezgan muļķīga būtne - sajūsmā aplaudēju. Ļoti, ļoti labi pateikts.
  • Nē nu tas it kā nav nekas jauns - ja cilvēks savu single statusu cenšas attaisnot ar tekstiem "nav normāku vīriešu/sieviešu", tad pat pieņemot, ka cilvēka empīriskā pieredze nemelo, var secināt, ka "normālie" no tādiem eksemplāriem tura pa gabalu. :)
  • Par Bergmani lieliski, nosmējos :D
  • No otras puses - 70 gadi tiešām nav daudz, lai no kolektīvās zemapziņas izsistu karu. Vai dajebko citu.
  • Ja konkursa jautājums ir "Par kuru cibiņu ir runa,", tad tas ir pārāk vienkārši.
  • :) es reizēm runāju par skaitu, "nu kur tad viņas tos latviešu vīriešus lai dabū?"

  • es trīsreiz iesāku, bet zini, nē, es nevedīšos, neķeršos uz provokāciju. vnk iereģistrēju failā: krī atkal gribēja paspīdēt, ka ir par visiem labāka, un, pasēdēšu upes krastā, kūļājot kājas :)
    • par visiem noteikti nē.:)
      • nu jā, pardon, pseidofeministisko ālavu kategoriju, savukārt, es rūpīgi izslēdzu no savas apziņas :)
        • Šī saucas "mierīgā sēdēšana pie upes". :)
          Spļauj tik vien ārā visu žulti, cik ir, netaupies - citām reizēm saražosies jauna.
          • Vispār ir jau gan mierīga. Vai mēs atkal spēlēsim klasisko - tu kaut ko pateici, es kaut ko pateicu, tu gulies zemē un tēlo nabaga atspārdīto upuri? it gets old, zinies.
            • Ok, citādi jau mierā tu laikam neliksies.

              Teikšu tavā valodiņā: atpisies, nelaime!

              Šis ir mans blogs, kurā es varu rakstīt, ko un kā man patīk, un to lasīt ir tava pašas izvēle. Ja reiz esi izvēlējusies lasīt, tad vai nu komentē kaut ko sakarīgu par tēmu, vai mauc nah** darīt to, kas tev padodas labāk. Tavi mēģinājumi uzbraukt un jēlību gvelšana ir viegli kaitinoša un absolūti neinteresanta (vismaz man). Mani ir pie pakaļas, ko tu domā par mani un cik veidu rupjībās spēj to pateikt.Tāpēc vari neatkārtoties ar savām kucēm, ālavām, utt. Neteikšu, kur tu lai savus vērtējumus iebāz, bet ceru, ka šī nodarbe tev sagādās kaut nelielu apmierinājumu.

              no manas puses vairāk komentāru nesekos.
              • Lieliski, Krī :) Man ļoti patīk, kad no "foršajiem, mūsdienīgajiem, ar dženderstereotipiem neapgrūtinātajiem zaķiem" izlien viņu pašu tik nicinātās psihopātiskās k.

                • Atbildēšana vienīgajā cilvēkam saprotamajā valodā gan ir tikai elementāra pieklājība. Nav jau tik grūti, vai zinies.:)
                  • Vispār, tā nav vienīgā man saprotamā valoda, lai kā tev arī šeit gribētos man uzspļaut no sava augstā zirga :) Taču tas, ka Tu atkal reaģē saasināti, tāpat kā uz komentāru par sakrustotajiem pirkstiem, tas gan ir fakts. Par iemesliem neteoretizēšu, lai gan tie ir uz sejas, tomēr varbūt ir vērts sekot pašas padomam un nedaudz aiziet nahuj :)
                    • Iespējams, ka tev ir vēl daudz rūpīgi slēptu zināšanu, par kurām nevienam nebūs iespēju nojaust.:)

                      Savukārt mēģinājumi uzbraukt par manu privāto dzīvi (par kuru tev ir precīzi 0 baitu informācijas) būtu nedaudz smieklīgi, ja nebūtu nožēlojami - cilvēkiem stikla mājās nevajag mētāties ar akmeņiem.

                      Ceru, ka ar šo abpusējo laipnību apmaiņu incidents būs izsmelts. Man vismaz nav nekādas vēlmes turpināt. (Zinu daudz rupjību, spēju būt ļauna un žultaina, jā, ja vajag. Bet vai vajag?)
                      • Nenovērtē nu par zemu cibas klusos telefonus :D Tas par tiem 0 baitiem. Lai gan man atklāti sakot ir gluži vienalga, es netaisos Tavas stikla fasādes šajā jautājumā apdraudēt. Tas tikai tā, kārtējā liekulības un lielummānijas attiecībā uz to kā Tu visu par visiem zini labāk, bet neviens par Tevi neko.

                        Taču Tu gan nekautrējies, palaid vēl savu iekšējo hiēnu izskrieties, aizbildinoties ar manu neinteliģenci un nespēju saprast balto cilvēku valodu, droši :)

                        Pie viena izskaidro savai muti papletušajai publikai, kā Tu, lielā taisnības, sieviešu, mazākuma tiesību un yada yada yada / whatnot aizstāve, mani te nupat mēģināji nokaunināt par seksa neesamību manā dzīvē? Nopietni, LOL?
                    • Es vienmēr no sirds jūsmoju par jūsu dialogiem. ☺
                      • Es gan vairs nē.:(
                      • Kopš krii pateica, ka up saprot tikai vienīgajā sev sasniedzamajā valodā - mūsdienu dzejā un sāka to deklamēt, dialogi varētu kļūt stipri vienveidīgi.
                      • es ar pilniigi sastingu!!
                        • Klau, ja 1 un tas pats indivīds ir n reizes pēc kārtas tevi nosaucis visādos neglaimojošos zooloģiskos terminos, tad KO VĒL LAI ATBILD?
                          Un OK, konkrēti es par to "ālavu" pavīpsnāju tāpat kā par visām 'kucēm" un "hiēnām", bet principā - uzbrauciens par cilvēka iespējamo neauglību man šķiet kaut kur loti, ļoti ārpus pieņemamā "nevainīgās paķircināšanās" lauka.
                          • Aha, ok, indivīds pilnīgi nepamatoti ir uz Tevi uzēdies. Un tam, noteikti, nav nekāda sakara ar Tavu pašas konstanto zākāšanos un mēģinājumiem pašapliecināties uz kādu atšķirīgu uzskatu pārstāvju fona. Un pat ne ar to, ka katru reizi, kad pie manis ir bijusi kāda diskusija, tu esi uzskatiijusi par vajadziibu pienaakt un paust savu nozheelu par mums, zemaak attiistiitajiem, tā laikam būs bijusi tā nevainīgā ķircināšanās :) tad nu arii kaa laivu nosauksi, taa vinja peldees - nebriinies, ka Tavas domas daudzslāņainumu nenotver un pret Tevi vēršas tieši tā, kā Tu to sagaidi - ar nosaukumiem iz animal planet. Veel jo vairaak, ja viss shis prastais un dziivnieciskais (vakarvakara piemērs uzskatāmi nodemonstrēja), nav Tev nemaz nav tik svešs, kā labpatiktu izlikties. Man pret Tevi ir tikai viena pretenzija, liekulība, vien tas, kādos apmēros Tu esi to izkopusi, aizēno visas pārējās cilvēciskās kvalitātes, ks Tev piemīt, vai varētu piemist.

                            Un šis nav aicinājums uz tesiņu dienas garumā, vienkārši izbeidz dirst.
                          • Ja tu patiešām vēlies mieriņu, neatbildi.
  • stāsts par podiņiem un vāciņiem, cimdiņiem un rociņām - vislabākais ir nekādus padomus nedot, īpaši jau, ja tiek uzdots tik muļķīgs jautājums (tas no tās pašas sērijas kā sievietes, kas gaužas vīriešiem par nedienām ar citiem saviem vīriešiem) :D
  • Par statistiku neko nezinu, bet par tiem ' normālajiem'... Nu nav viņu nemaz tik daudz. Viena čupiņa ir laimīgi savā laulībā. Vēlu viņiem visu to labāko! Vēl viens bariņš ir aizlaidies labākas dzīves meklējumos. Tie, kas mēģina 'izsisties' tepat, tiem vienkārši ir 20 h darbadiena. Un par tiem brašuļiem, kuri klaiņo pa ielām stiķējot pa trim... Nu vai tad tie ir normāli. Un ja nu kādas Kristīnes cer viņus glābt... karogu rokās un uz priekšu! Un ja sievietei vienai ir jāuztur sevi un savi bērni, tad kā lai viņu nosauc? Tikai un vienīgi par stipru! Jo lūk, viņa tos bērnus dzemdēja un labi, ja stiprais dzimums vismaz materiāli atbalsta, bet tā nu vienmēr nenotiek, jo viņi tak ir tā piekusuši pelnot dienišķo maizi, ka relaksācija ir nopelnīta. Un tā relaksējoties par bērniem piemirst. Kad nāk pie sajēgas, visi tādi relaksēti un bez graša kabatā, tad jāsāk atkal pelnīt, lai paši savu dzīvību izvilktu. Gan jau tas vājais dzimums gādās par to, lai tie bērni būtu paēduši, apģērbti un skolā ietu. Un žults man ir pulka daudz, tā prāta bija pamaz, bet ko nu daudz. Vismaz divi zeperi aug un ļoti ceru, ka izdosies izaudzināt par prātīgiem vīriešu kārtas pārstāvjiem...
    Tas ir mans viedoklis, balstīts uz pieredzi. Taču esmu pilnīgi pārliecināta - nu nav viņi visi vienādi!
  • Klau, a tev tā kā nav vienalga, ka kādas sievietes (kuras tu uzskati par stulbenītēm un tāpēc necieni) kaut ko tur savās mazajās dumajās galviņas ir sadomājušās? Tev nav vienalga, ka viņas uz kādu brītiņu sapārosies ar taviem vīriešu dzimuma draugiem? Tak viņi vismaz dabūs seksu, un tas jau ir labi! Nevajag cilvēkiem atraut kādu prieku. :)
  • Ja viņi jautātu. Bet tā kā viņi nejautā, visu nākas darīt paša un viņu vietā, nu tur - saukt citas sievietes par muļķēm, sūtīt nahuj, turēties pa gabalu gan jāapgūst labāk (bet tas tā, ja man kāds jautātu padoma).

  • Vecāko ļaužu grupā rādītāji esot: ir ~156 000 sieviešu - atraitņu, bet vīrieši atraitņi ~26 000
  • Brīnos par dažām komentētājām. Laikam visas runas par "vārda un izteikšanās brīvību" un "mana ciba - ko gribu, to rakstu", tiek rūpīgi pieslēptas atvilktnē, kad kāds uzraksta kritiku par (iespējams) viņu dzīves uztveri.

    Par šo sieviešu grupu piekrītu, taču man ar tādām mazāk sanāk saskare. Otra grupa, par ko brīdinātu vīriešus, ir tās, kas aizrautīgi izmēģina praksē visus sieviešžurnālu padomus par savu neaptēsto vīriešu manipulēšanu.
  • Jeij, fleims1
  • pie dirsas
  • Trīsgrašu opera :) Bet kurš šajā gadījumā ir Mekijs N.?
  • ja cilvēkam gribas vīrieti ar mazāk saprāta un vairāk pārliecības (šis bieži nāk komplektā), tad good luck. ko nu tur daudz.

    būtu bijis patīkami dzirdēt un saprast šo gados 18it, bet life is life.
Powered by Sviesta Ciba