smadzeņu darbības blakusprodukts
kaķīši (beigti vai ledusskapī) 
5th-Mar-2012 10:31 pm
Redz, te dzīvokļabiedrene bioētiku mācās un stāstīja kā pasniedzēja piedāvājusi biologiem dilemmu. 

 Vīriņam ir čūska un viņš pērk katru nedēļu žurciņas, lai to barotu. Tad viņš uzzina, ka vetārstam bieži nes kaķēnus eitanazēt. Jautājums - vai jūs pieļautu kaķēnu izbarošanu čūskai? Visi biologi neminstinoties māj ar galvu. (Gaļa paliek gaļa, teica vecais Vaverlī) 

Uz ko pasniedzēja nosmīn un saka: "Visi jūs, biologi, esat vienādi!" 

Tāpat arī šodien palasījos walkire sašutuma pilno postu par mājlopiņa līķīša glabāšanu saldētavā. Nez, man noteikti ieraugot kādam saldētavā kastiņu un uzzinot, ka tur ir līķītis nekādas asās emocijas neraisītos. Varbūt tiešām mēs visi biologi esam vienādi...
Comments 
5th-Mar-2012 10:34 pm
Neesmu biologs. Esmu sociāli apdvests lingvists. BET arī manī ir sapratne.
5th-Mar-2012 10:36 pm
tad tu dotu čūskai beigtus kaķēnus?
5th-Mar-2012 10:43 pm
Sāksim ar to, ka es čūskai nedotu neko, jo man čūskas ir fui.
BET, no otras puses, es uzskatu, ka dzīvniekiem ir jānodrošina maksimāla labklājība, mēģinot dot tiem to, kas viņiem būtu normāls arī dzīvā dabā. Kas čūsku gadījumā ietver dzīvu, nevis beigtu peļu ēšanu. Dabisko refleksu saglabāšanas dēļ.
Nē, dzīvus kaķēnus es nedotu un stātos priekšā, lai arī neviens cits nedod.
Es stātos arī vetārstam priekšā, kas tos kaķēnus midzināt taisās.
Bet, ja viņi jau ir nošpricēti, es neredzu iemeslu, kādēļ, lai viņi nekalpotu citu dzīvnieku dzīvības uzturēšanai, turpināšanai, labas pašsajūtas celšanai...
6th-Mar-2012 10:39 am
tad ja tev jāizvēlās pele vai kaķītis (kurš tāpat ir paredzēts beigts), ko tu izvēlies?
Ja peli, tad kāpēc?
6th-Mar-2012 11:57 am
No manas rokas čūskas mutē nenonāktu ne viens, ne otrs.

Bet, ja drīsktētu izvēlēties, drīzāk peles.
Mazāk smadzenīšu, vairāk tīru instinktu.

Žurķi jau ir sāpīgāks jautājums...

Vispār. Es gribētu, lai izbarojamos pirms tam apdullina. Lai nav tās baisās bailes...
6th-Mar-2012 05:57 am
Varu lepni teikt, ka jaunajā mītnē ledusskapī vēl nevienu līķīti neesmu glabājis, bet ir bijuši gadījumi un cilvēki pie atkārtotiem gadījumiem ir daudz saprotošāki. Laikam kategorija "biologs" ir diezgan smadzeņu darbības virzienu raksturojošs lielums.
Par kaķēniem - čūska viņus tādus beigtus ēstu? (man gan ir krass viedoklis par mājdzīvniekiem kā tādiem…)
6th-Mar-2012 10:36 am
pastāsti viedokli par mājdzīvniekiem!
6th-Mar-2012 08:28 am
Man šķiet, ka šī dilemma būtu dilemmiskāka, ja jautātu, vai čūskai var dot iemidzināšanai (lūdzu, saki, ka vārdu "eitanāzija" šajā kontekstā Tu lieto ironiski) paredzētus, bet vēl dzīvus kaķēnus.
6th-Mar-2012 08:32 am
tiko pakonsultējos, jā, dillema tika piedāvāta par dzīviem kaķabērniem.
9th-Mar-2012 03:15 pm
Čūska jau tikai dzīvus un siltus ēd.
Nostrādāju kādu laiku zooloģiskajā dārzā, bija gadījums, kad sieviete atnesa kaķēnu, ar tekstu, lai mēs viņu izbarojam kādam, jo viņš tik jauks esot, ka viņa nevarot viņu iemidzināt.
9th-Mar-2012 03:26 pm
un ko jūs darījāt? ar to kaķabērnu.

Man korišs arī iekš zoo strādā, bet man kaut kā atmiņā palicis, ka tās žurkas pirms čūskai došanas apdullināja.
9th-Mar-2012 03:29 pm
Nu, tas vēl pirms manis bija, līdz ar to nezinu teikt, bet gan jau ka kāds savā paspārnē paņēma. Katrā gadījumā čūskai viņš netika.
6th-Mar-2012 09:38 am
nēnu tīri teorētiski, jā, gaļa ir gaļa. to es saprotu. bet kaķīts tak ir svītijs! kā tādu lai atdod apēšanai? lai gan no otras puses... šādā veidā viņa nāve uztur kāda dzīvību. nu, tipa circle of life blablabla. un no trešās puses... es nezinu, vai es gribētu vērot, kā tiek ēsti žurkulēni vai jebkāda cita dzīvība. njaa.. jocīgi. laikam biologs manī ir ļoti jūtelīgs :D
a par līķīti ledusskapī ir tikai viens jautājums - vai tas ir gigiēniski. ja ir, tad why not. man liekas, vienā no darela stāstiem bija jautrs atgadījums par šo tēmu hh
6th-Mar-2012 10:32 am
ot par šitiem kjūtijiem - piemēram dāma ierīko putnu barotavu. utji putji zīlītes nāk! Pēc brītiņa zīlītes nāk aplasīt vistu vanags. Dāma izmisumā. Lai gan, viņa tagad vienkārši redz putnu barotavas apgreidu :)
6th-Mar-2012 10:41 am
hihihi, jā, next level :D
6th-Mar-2012 10:23 am
Es, es esmu tas frīks, kas glabāja ledusskapja saldētavā mirušus Džungārijas kāmīšus. Kādu diennakti. Līdz brīdim, kad radās iespēja viņus pienācīgi apbērēt. Tie bija mīļi dzīvnieki, un es pat nevarēju iedomāties utilizēt viņus kā savādāk. Ģimenes locekļi nekādi neiebilda un turpināja štopēt turpat blakus atrodošos saldējumu.
Jā, es esmu biologs.
6th-Mar-2012 10:35 am
es esmu modusies un uz brokastu galda atradusi beigtu pūci. Uz maniem jautājieniem WTF??? tika atbildēts, ka viņi vakar viņu miskastē atraduši. "Nevarējām tak tā atstāt!" Jāpiezīmē, ka atradēji nebija biologi :)

Tādas, lūk, beigto lopiņu reminescences.
6th-Mar-2012 11:56 am
Nju, visu cieņu kapu kultūrai, bet es gan atstātu...
6th-Mar-2012 12:03 pm
es vēlāk zvanīju pazīstamam pūčologam prasīju vai viņam nevajag. Jo ko tālāk darīt savācēji nebija izdomājuši.

Beigās tā pūce tika atdota Dabas muzejam
6th-Mar-2012 03:27 pm
Uj, dāmas, atcerieties, ka es pirms pāris gadiem vecā gada rītā pasniedzu vokpannu ar beigtiem Teodoriem?
6th-Mar-2012 01:19 pm
Nuss, biologs aizdomātos par līķu indēm un izmestu to kāmi miskastē. Protams, ja viņš nav bioētiķis. Takš nebūs gan, jo bioētiku spēj izdomāt un pieņemt tikai nebiologi.
8th-Mar-2012 12:30 am
līķi ledusskapī - ha, būtu jūs redzējuši, KAS tik mums nav bijis ledusskapī. Un saldējuma kaste ar labu laiku mētājās blakus beigtam krokodilēnam, kamēr to izēda. nē, krokodils nē:)
Bet par dzīvu kaķabērnu izbarošanu čūskai - vot es laikam nepareizais biologs, bet nedotu vis, ja uz pasaules būtu vēl kaut viena žurka vai pele. Pat par beigtu kaķu izbarošanu dajebkam (nu kas ēstu) šaubītos. Kāpēc - nu mandomāt kaķi un suņi un zirgi ir radības, ar ko cilvēkam ir brālības līgums vai, ja nu reliģioziskā valodā - Dieviņš tos mums ir sūtījis, lai pa pasaules sūdiem vieglāk brist. A te - čūskai. Vai ārā uz ielas. Vai pie ķēdes un nebarot. Vai desās. Nēa, kaut kas šite nav pareizi:)
This page was loaded Apr 30th 2024, 1:18 pm GMT.