Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Nja. 

crescendo (crescendo)
http://apollo.tvnet.lv/zinas/izsutiti-gandriz-200-bridinajumi-par-iespejamu-inficesanos-ar-c-hepatitu-no-donora-asinim/780855


Nu, beigsim vienreiz viktimizēt ar 'paši vainīgi, ka iet pie kaut kādiem kaktu zobārstiem'?

Comments 

15.-Dec-2016 08:43 pm
šis vnk wow, arī tāpēc, ka valsts īpaši uz hep c netērējas.
15.-Dec-2016 08:52 pm
Ja valsts uz hep c tērētos, tad tas hep c arī mazāk klīstu apkārt, būtu mazāka iespēja donoru apritē nonākt etc etc etc.

16.-Dec-2016 01:16 pm
Nav tā, ka LV vienīgā 'taupa', kad pārādījās jaunās, dārgās un efektīvās zāles, tad šaipusē arī bija ņemšanās, bet neizsekoju, kā tas viss beidzās.
16.-Dec-2016 01:55 pm
Ja vienīgā problēma būtu jauno dārgo un efektīvo zāļu nepieejamība, tad jau nebūtu tik traki.
Līdz 2016. gadam arī vecās, sliktās un daļai no hepatītu paveidiem, bezjēdzīgās (izārstēšanai, vīrusu slodzi/iespēju inficēt apkārtējos samazināja arī tās), apmaksāja tikai 75% apmērā, gana daļa, lai gan nebija trūcīgo statusā, piemaksāt atlikumu nevarēja.

Tālāk... LV arī neapstrādā donoru asinis ar standarta pieejamajām metodēm patogēnu samazināšanai, jo tam arī nav naudiņas.
Un mūsu SKDS galīgi nav CDC specvienības, bet kārtējo reizi ir pilnīgi bezzobains, paziņojumus 'jūs varbūt esat inficēts' uz kaut kurieni izsūta tiem, kam tās donoru asins komponentes pārlietas, bet vai cilvēku tas paziņojums sasniedza, vai tas cilvēks pārbaudījās - pat statistiku tālāk neapkopo, arī ģā nepainformē 'eu tu to pacientu labāk zini, pačeko vai viss ok'- kas, nu atvaino, neprasa milzīgus līdzekļus.

Un šis, izrādās, nav pirmais gadījums, nepilnus pāris simtus šitādu paziņojumu izsūta katru gadu.

Protams, ka parakstot 'droši, pārlejiet man asinis un visu ko vajag' es par šo nezināju. Nu, pastāv hipotētisks risks, jā, bet tak ir darīts viss iespējamais, lai nebūtu? Tas ir kā šoks ieraugot, ka kāda no LV konkurējošajām laboratoriju ķēdēm savā reklāmā uzver 'MĒS lietojam vienreizējas adatas un cimdus, tāpēc pie mums analīzes varat nodot droši'. Tas ir WTFs.
This page was loaded Apr 16. 2024, 8:35 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09