Atskaitot to daļu, ka process mazliet nodrainoja veselo saprātu, kūka tik forša, ka recepte jāpieraksta, lai atkārtotu.
T.i. katru reizi, kad es cepu banānmaizi vai banānmufinus, es patiesībā klusībā cerēju, ka garšos tā, kā garšoja kūka. Jo izrādās, manai iztēlotajai 'banānu kūkas garšai' vajag banānu ar ananāsu. TIL.
Iedvesma bija
šis, bet tur receptē paģēr '1 box yellow cake mix, 1 box vanilla pudding mix'. Nē, es saprotu, ka es te meklēju recepti kūkas kategorijai, kur obligāta sastāvdaļa ir ķīmiski pārstrādāti sarkani ķirsīši un ļauni konservēti ananāsi. (Jo bez ķirsīšiem un ananāsiem tā kūka pēc pinakoladas negaršos. Starp citu, tur noteikti var iemest arī rumu), bet nu.. jā.
Tad parakājoties dziļāk webā, beigās taisīju +/- pēc
šīs., bet ņemot vērā, ka receptes bildē keksam ir sanākusi glumā iekša, ieviesu biš variācijas. Un ja jau sāk variēt, tad vēl šo to, lai nav vēlreiz jāiet uz veikalu. Un tāpēc, ka nepielikt kokosriekstus pie 'banāni-ananāsi-pienaprodukts' mixam ir noziedzīgi. Un tāpēc, ka cukurs vienmēr ir daudz par daudz.
Principā process nav briesmīgs.
Solis viens - izkausēt
sviestu (imaginārās 3 ēdamkarotes), sajaukt ar
farīncukuru (arī imaginārās dažas ēdamkarotes), ieliet formā (spīdumam un ananāsu saldināšanai. Ar vertikāliem ananāsiem gan tie ananāsi tik ļoti nesaldinās, bet nu tomēr.)
Solis 2 - zobaina keksa formā (kurā jau ir ieliets sviests-cukurs) sakārto
ananāsu pusītes (vertikāli - pret zobu maliņām) un
marašino ķirsīšus (pa vidu starp ananāsu pusītēm). Varbūt mazliet mazāk kā pusītes un jā, šitā ananāss iznāks skābāks, toties izskatās mīlīgi.
Solis 3- blenderī sagāž:
- ~80g eļļas,
- 2 banānus,
- 3 olas,
- 250g bieza skābā krējuma,
- ~90g ananāsu konservu sulas,
sablendē.
Ieslēdz krāsni uz ~170C ar konvektoru.
Solis 4 - bļodā nomēra:
- 150g miltus,
- 100g kartupeļu cietes,
- 150-200g cukura,
- ēdamkaroti vaniļas cukura
- 30g kokosriekstu skaidiņas
- 3 kārtīgas tējkarotes cepamā plivera,
- lielu šķipsnu sāls
Sajauc.
Solis 5 - Ielej miltu bļodā blendera saturu, izmaisa, lej formā, liek formu krāsnī, pēc 35minūtēm pārbauda jēluma pakāpi, vadoties pēc tās cep vēl 10..20 minūtes. Kekss ir čagans un mīksts, tāpēc 'pabakstīt silikonu no ārpuses, ja ļum, tad vēl jēls' šitam nedarbojas. Kociņš darbojas, tikai nevajag durt ananāsā :)
N.B. prātīgi ar izgāšanu, tur ir tas karstais cukura-sviesta sīrups, ko pilnīgi noteikti nevajag sev uzgāzt virsū. No otras puses, atstājot pārāk ilgi, man bail, ka kūka var piestingt pie formas.
Formu vajag lielu un silikona. (Metāla formai tad tur vēl iesmērēšana, izbārstīšana ar rīvmaizi un pie malām piedegušās karameles nost dabūšana beigās). (Nē, nu vienmēr var cept mazajā, un mīklas pārpalikumu kapkeikos)
Izskatās baigi labi.