Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

ask.fm and such. 

crescendo (crescendo)
Nerunājot par visu 'ļaunais portāls, kas pēc noklusējuma atļauj anonīmos komentārus - ne tā kā labais facebook un draugiem, kur visi ar vārdiņu, uzvārdiņu un fotogrāfiju' un diskusijām par to, vai virtuālais trollings ir sliktāks par IRL apbižošanu...

Jap, notikusi traģēdija. Bet mēs par to uzzinam tikai tāpēc, ka vecāki sūdzās par askfm.

Bet jūs zinat cik bērnu/pusaudžu pašnāvības noteik pat kaut vai mazajā Latvijā katru gadu? Vecuma grupā līdz 19 tādi ir ne jau pāris, bet 13-20 katru gadu. Pēdējos gados uz lejas pusi (sanāk, jo vairāk interneta, jo mazāk pašnāvību. Nevis otrādi).

Un cik no tām ir tieši dēļ vienaudžu RL vardarbības (emocionālas, fiziskas?) (Kuru PROTAMS vienmēr novērsīs kāds garāmejošais pieaugušais, un PROTAMS internetā visi ir rupjāki nekā uz anonīmām lapiņām, ko sabāž somā/pielīmē pie drēbēm utt utjp. Ka tik ne arī.)


Ja tur bija emocionāli vardarbīga situācija, kas noveda līdz šādam skumjam rezultātam, atsakos ticēt, ka vardarbība izpaudās vienīgi un ekskluzīvi ask.fm . Un ja tā ir vienīgā, kuru vecāki tagad var parādīt, jo par citu nemaz nezināja.... Ne jau nu portāls tur ir vainīgs. Lietotāji.

Bet vispār - Stāsti un dzīvo.lv
(uh, ieliku, un nobijos - ir jau te otra puse. Ir mums te cibā cilvēki, kam šaaausmīgi patīk aizstāvēt anarhistiskos 'ak cik jauki, ka internetā ir brīvība un var trollēt kur pagādās' zvēriņus. Bet kā rāda vēsture - šādiem zvēriņiem ļoooooti patīk reizēm iemesties tieši šādas tematikas sociālās vietnēs un lepni izdarīties... Ekh, ko nu daudz. bet varbūt vietne kādam krieviski/angliski nelasošam izrādās noderīga).

Comments 

9.-Aug-2013 02:35 pm
Nevarēju nepamanīt, ka uz izcelto (boldā) jautājumu tu tā arī neatbildēji. o_0

Piedāvājums slēgt skolas ir saprātīgs, jo tur visvairāk notiek pusaudžu vardarbība (gan emocionāla, gan fiziska).
Par administrāciju - man tas šķiet tik pašsaprotami, ka skolas administrācijai ir jāseko, kas notiek viņu pārvaldījumā, it īpaši, ja darbs ir ar bērniem. Bet te pilnīga vienaldzība.

//tava vieglprātība šajā jautajumā ir apbrīnojama.
9.-Aug-2013 04:32 pm
Starp citu, par to skolu slēgšanu vai vismaz ļoti nopietnu visas sistēmas maiņu- būtu ļoti labi, ja kādam būtu sakarīgs plāns, ko tālāk. Bet tā ir jau cita tēma...
This page was loaded Maijs 19. 2024, 12:11 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09