Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Duškabīnes, vannu sieniņas & stuff 

crescendo (crescendo)
Ar ko tīrīt kaļķa nosēdumus no akmens vannai uzstutētas stikla sieniņas? Vēlams tādu ar, ē, 'pret-no-jauna-apkaļķošanās-efektu'? Un vēl būtu labi, ja bez baigiem ķīmiskiem izgarojumiem.


Visi 'kaļķamens noņemšanas' līdzekļi ko redzu veikalā izskatās uz visnotaļ skābes bāzes. Viss, ko gāzīs uz sieniņas, tecēs iekšā vannā, akmens vannai skābus šķidrumus gāzt virsū nevar. Nevienam no veikalā redzētajiem nav rakstīts 'drīkst lietot arī akmens virsmām'. Akrila ir, akmens nav. Nu.. Tribio var, bet Tribio vienkārši vispār neko nedara.

Citādi man labākais risinājums ir kaut kāds ķipa dabīgais ķermeņa skrubis. Nē, nu loģiski jau, tur sāls noberž,mazgājošās piedevas biš patīra, eļļiņa izveido hidrofobu apvalku, bet baigā beršana tomēr + nu ē.. lētāk tomēr gribās. Manis pēc kaut vai praksē pārbaudītu gatavu recepti iedodiet, kādās proporcijās jaukt sāli+eļļu+.. ko nu tur vēl klāt vajag, arī priecāšos.

Nē, google rezultātiem par tēmu 'mājas līdzekļi visām vajadzībām' neuzticos, tur ir pārāk daudz BS no neiedarbīga līdz aktīvi kaitīgam (tyvm b/tards).

Comments 

9.-Jul-2013 12:15 pm
Tie nosēdumi tādi baigi baisie - pikuči? Es vienk sadzīvē tādus neesmu redzējusi.
Pati savus spožos krānus no baltām ūdens piļu pēdām pucēju ar tīru ūdeni un Norvex lupatu (vienkāršāk ar mitru lupatu). 1x pārbrauc un spīd kā pērles.
Bet viņiem ir arī visādi dabīgi tīrīšanas līdzekļi. Varbūt paskaties tiešām pie viņiem. Cenas nav baigi draudzīgas, bet katru mēnesi ir kādas akcijas un varu teikt, ka par lupatām izdoto naudu neesmu nožēlojusi nevienu santīmu.
Es neesmu izplatītājs, tāpēc lielu tikai kā lietotājs.
9.-Jul-2013 12:58 pm
Ar krāniem nav problēmu, problēma ir ar stiklu. Man ir vanna nevis ar aizkariem, bet ar stikla sienu - nu, kā duškabīnei vai.

Atšķirību starp svaigi no traukmazgātāja izņemtu glāzi un vienkārši ūdenī nomazgātu un nožūt atstātu (ar dvieli neuzspodrinātu) glāzi ja vari iztēloties - tas apmēram, tikai izteiktāk. Ar spoguli, piem, problēmas nebūtu - nomazgā un nospodrini reizi sezonā, jo tur ūdens regulāri nav virsū. vannas siena tiek aplieta katru dienu daudz reizes dienā, nespodrinās neviens pēc katras lietošanas.
9.-Jul-2013 01:10 pm
Nu jā, bet tad tā pati Norvex stikla lupata. Ūdenī samitrināta.
Es ar viņu no virtuves loga tīru nost sakaltušus mīklas un putukrējuma šļakstienus (mikserējot bieži nošļakstas loga stikls un es ne vienmēr uzreiz pamanu).
Bet nu man nav pieredzes ar vannas stikla sienām (es zinu par kādu runā, esmu redzējusi).
This page was loaded Sep 21. 2024, 12:27 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09