Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Libor\Euribor 

crescendo (crescendo)
Lai nākamreiz skumji īdot par mūsu preses necenšanos izglītot sabiedrību būtu piemērs pa rokai, šoreiz jāpieraksta laikam.
Tātad - par Libor\Eiribor atklājumiem pagājušajā nedēļā kādā no lielajiem portālilem latviski vispār kaut zilbīte ir pieminēta?

Comments 

2.-Jul-2012 06:33 pm
Kopumā domāju, ka nav veida kā standarta ziņu apmeklētājam paskaidrot linkoto informāciju Tevis minēto risku dēļ.

Es šaubos, ka pat visi tie ļautiņi, kuru kredīts ir piesaistīts EIRIBOR/ RIGIBOR saprot, ko šie jēdzieni līdz galam nozīmē un ko šādas svārstības varētu nozīmēt.

Kopumā jau šis gadījums diezin vai iegūs diži lielu rezonsansi LV, ja vien tas viss kaut kā nesavīsies ar PIGS aizdevumiem un vispārēju sērumu Eiropas kapitāla tirgos.

Skandāls tomēr par relatīvi seniem notikumiem.

Paldies par linkiem!
2.-Jul-2012 07:49 pm
Ar PIGS tieši nesavīsies - bet pašķir atpakaļ, tieši kā publiski sākās Grieķijas problēmas un tieši kāpēc neviens tās nepamanīja ātrāk, bet pamanīja tad, kad pamanīja. Tur varētu līst ārā citas sekas laika gaitā. Arī PIGS jau ne tā ka ļoti kādu šeit interesē...

Redz, tas mans viedoklis vairāk ir - šī skandāla atspoguļojuma trūkums pats par sevi nav problēma. Bet tas ir simptoms nopietnai sistēmiskai problēmai. Būtu saprotams, ja ziņa būtu, vienkārši ar maz komentāriem un nekādu popularitāti - tomēr sarežģīta, konkrētās pagaidām nosauktās no iesaistītajām bankām šeit nedarbojas (lai gan, lūk, tas, ka Moody reitingi tām pašām bankām pazemināti (vēl pirms šī visa) - tas tika ziņots.). Bet ja šādi procesi netiek atspoguļoti vispār... tas nav labi. Tas šo to liecina par sabiedrības, teiksim tā, finansiālā analfabētisma līmeni.

Kopumā, pat ja vienojamies, ka -jā, mūsu lasītāji šobrīd ir ļoti neizglītoti ekonomikas un finanšu jautājumos - bet kam tad, ja ne presei mēģināt to labot? Neizglītota pilsoniskā sabiedrība ir ļoti nejēdzīga pilsoniskā sabiedrība.

Un nejēdzīgu pilsonisko sabiedrību ir daudz vieglāk manipulēt ar klaji melīgiem pimrsvēlēšnu solījumiem. Tas mazina gan iedzīvotāju gan amatpersonu atbildības izjūtu un rezultātā padara dzīvi nedaudz draņķīgāku mums visiem. Sīkums, bet nepatīkami.
This page was loaded Jul 2. 2024, 7:09 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09