Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Plūmes. 

crescendo (crescendo)
Vienkārši lai nepiemirstos.


~1kg zilo plūmju
atkaulot, nosvērt,
cukurs ~ puse plūmju svara

atstāt uz nakti.

sablendēt.
Sauju rozīnes sagriezt.
2 ēd k laima sulas
pusglāze portvīna
Maisiņā - 3 šķēles ingvera, pilna anīsa zvaigzne, gabals kanēļa, mazliet kardamona.
Vārīt kādu laiku.
Melleņu sauja: optional. (tikai mazliet melleņu un viss garšo pēc melleņu ievārījuma.

Plūmju-kafijas -
pēc sablendēt tikai laima/citrona sula un rupji malta kafija (trīs maisiņi, 5 ēd k). Pēc pirmā maizes mašīnas cikla kafiju izņemt.


Nākamreiz: pamēģināt pektīncukuru tomēr.

Comments 

2.-Aug-2011 09:54 am
Plūmes sver ar kauliņiem vai bez?
Un kā īsti to kafiju - ieber maisiņā un pavāra kopā ar plūmēm? Kāda garša sanāk? (un cik ir maizes mašīnas cikls? :))
Izklausās pamēģināšanas vērts.
2.-Aug-2011 12:48 pm
Note: orģinālā recepte vispār bija nektarīnu un ar vaniļas pāksti.

Plūmes cukuram svēru jau bez kauliņiem - bet svēru abiem ievārījumiem kopā, līdz ar to visas svēršans tur tādas aptuvenas. Weba plūmju ievārījumu receptēs prasa cukuruu sākot no 1/2 svara ar kauliņiem līdz 1.3x svars bez kauliņiem. Vairāk par 1/2 bezkauliņu svara tā arī nepieliku, likās pietiekams saldums.

Cukurs bija parastais, un tas ievārījums diez ko nesaželēja - nākamreiz droši vien ņemšu dansukker, cik nu tur vajadzēja uz 1kg ogu.

Kafija - rupiji malta kafija sabērta tējas maisiņos (tādas kabatiņas, kurās beramo tēju likt, kad vienu krūzīti tikai un ātri vajag), caurdur ar zariņu, zariņu pārliek pāri katlam - malā, lai netraucē maisīt.

Ievārījuma režīms tur ir 1:05, pa vidu bija 10min aparātam jāatdziest, tad otrs cikls - jau bez kafijas, jo pēc garšas vajadzīgais kafijas aromāta stiprums jau bija.

Pluss - maisās pats. Mīnuss -pēc tam jāmazgā ievārījuma šļakatas nost. Uzsilst arī stipri lēnāk nekā uz katla - bet nu tā kā tikmēr uz plīts vārīju otru ievārījumu, tad vismaz šitas maisījās pats.

Par garšu - sacukuro plūmi (vai kaut vai sablenderē dažas ar cukuru), uzber mazliet mazliet smalki samaltas kafijas - apmēram tā arī garšo. Rūgtumiņš tāds mazliet - pat ne izteikti kafijas, bet arī ne gluži karameles vai melnas garozas - bet uzreiz rodas doma, ka tas jāēd ar svaigi ceptu baltmaizi.

Plūmes garša pēc izvārīšanas (ar miziņām kopā) kļūst izteiktāka (ūdens novārās nost), kafijas piemaisījums tāds arī paliek.

Mums pirms tam ļoti garšoja Gastronomā nopirktā kafijas marmelāde (laikam ābolu bāzes), tā kā jau zināju, kādu garšu gribu.
2.-Aug-2011 12:51 pm
Paldies par komentāriem, man jau nagi niez pamēģināt :)
This page was loaded Sep 21. 2024, 5:44 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09