Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Igaunija.Piezīmes. 

crescendo (crescendo)
Robežsargi pieraduši, ka visi zin, kas viņiem uzrādāms. Vai vismaz saprot norādes igauniski.

100km/h uz via baltic šosejas ir norma. 110km/h vietās, kur pretējās joslas atdalītas ar sadalošo strēķi - un tieši kā mūsu šosejas atšķiras?
No 1. augusta alkoholu naktīs netirgo arī Tallinā. Nakts sākas 20:00.
Grāmatnīcu plauktiņos ir sadaļa 'fantasy'. Ne tikai angliski un krieviski, arī igauniski. Un krieviski... Tā arī nespēju saprast, vērts te maz runāt, vai vienkāršāk palikt pie angļu?

Kukaiņi... zvēri ir laikam atsevišķs stāsts. Jūs kaitina vaboles priekšējā stiklā? Pamēģiniet zvirbuļus. Pat klusi sēdošā doma par iesperšanu guļošam balodim te zaudē savu sparu. Nav izaicinājuma. Jāuzmanās tiem neuzkāpt.

Un zirnekļi te tādi jauki lieli.... Lai gan pie mums jau arī labi, gan cikādes (oranžspārnainus tarkšķošus lidojošus sienāžveidīgos kā vēl nosaukt?) plivinās, gan uz medūzas var apdedzināties paspēt - un tas jau vēl mūspusē, Kolkā. Starp citu, 6diena Kolkā ir lieliska alternatīva kļūšanai par sautējumu uz Jūrmalas šosejas 7dienā. Kas to zin, kas tur bij noticis.

Vecpilsēta, kuru joprojām aplenc cientokšņa mūri. Hanziskāka par Vecrīgu - ar sīkākām mājiņām, senāka paskata. Ar cilvēkiem zālītē. Ar centrālo laukumu, kuru satiksmei _neizmanto_. Uzsita salīdzinājumu ar Briseli - lai gan tā zeltkošuma Tallinai, protams, nav.

Apkalpošanas (~)lainums līdzīgs mūsējam. Par to mazliet žēl. Toties tehnikas smukumlietu īpatsvars veikalos pietiekams, lai ik pa brīdim nopūstos 'um... a varbūt tiešām iemācāmies beidzot valodu un emigrējam?'

Bet jāmācās daudz. Tik, cik lielveikalā iepirkties, pirms pārdevēja neapjautājas par atlaižu karšu esamību.. par maz. Daudz daudz par maz... Bet pie piezīmēm.. Rīgā pārdevējas ar neizpratni saskārušās, pamēģina atkārtot jautājumu krieviski. Te Tallinā šodien ne reizi neko tādu novērot neiznāca.

Comments 

7.-Aug-2007 09:31 am
Nez, kautkā dīvaini jums laikam sagadījies ar to valodu. Visur kur es spēros uzreiz pirmais jautājums - angliski vai krieviski? Vienmēr galviņa tika nolocīta "Krieviski, krieviski". No probļem :D Un sestdienas dienā, kā jau mums gadījās, pa viņu šosejām var joņot ar ātrumu 130-160/kmh
7.-Aug-2007 08:40 pm
Nav runa par to, cik ātri var faktiski, a cik ātri ir atļauts.

Bet par valodu... v1) jūs pa tūristiskākām vietām ganījāties v2) acīmredzami nemēģinājāt eestiski stomīties.
7.-Aug-2007 10:31 am
nakts, kura sākas no 8 vakarā?
oi, es labāk pie leišiem.
7.-Aug-2007 08:40 pm
Tas konkrēti Tallinā, Tallinas domes lēmums.
This page was loaded Sep 21. 2024, 3:41 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09