Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

PR. 

crescendo (crescendo)
TV3 akcija "ģimenes vārdā" visai pārsteidzošā kārtā ir izgāzusies.*

It kā šķita - nu jā, ar televīzijas reklāmas iespējām 90 000 99 000 ar astīti parakstu savākšana noteikti būs sīkums.

Jau iztēlē krāsojās drūmas infokrātijas ainas, kur parlaments kļuvis par bagāto masu mediju magnātu marioneti (aukliņas - paklausīgie vērētāji, kas norij un izlaiž visu, ko televīzija piedāvā. Citroniņu redzi? Siekala izdalās.) Šad un tad avīzes sūdzās par datorspēlēm vai filmām, kas to skatītājus pārvēršot zombijos - bet patiesībā šis bija pirmais tiešām izteiktais tautas zombēšanas mēģinājums.

Pārsteidzoši.
Dabiskais kūtrums tomēr izrādījusies pietiekama aizsardzība pat situācijā, kad par stimulatoru tiek izmantota iespēja aizsargāt dabisko slinkumu.


*Ja uz tām anketiņām parakstītos 10% vēlētāju, šī akcija būtu uzskatāma par likuma ierosināšanas iniciatīvu (veidlapiņas bija noformētas tā, lai derētu šim mērķim). Saskaņā ar Satversmi, nepieņemot šo likumu iesniegtajā redakcijā, Saeimai būtu jāsamierinās ar visai pamatīgiem izdevumiem referendumam - līdz ar ko likuma pieņemšana būtu visnotaļ garantēta.
Šobrīd tā ir jauka akcija un parakstiem, protams, ir politiska nozīme. Jo īpaši medija rokās.
Bet vismaz juridiskas nav.

Comments 

15.-Nov-2006 04:21 pm
Lietderīgāk nav panākt garāku atvaļinājumu, kuru tad pēc vajadzības izmantot?

15.-Nov-2006 04:23 pm
Vai tādu iespēju ar kaut kur piedāvā? Es tur ar varu parakstīties!!!
:D
Darbā no labas gribas neviens man garāku atvaļinājumu nedod.
15.-Nov-2006 04:30 pm
Ir tādi brīnumi kā a)arodbiedrība un/vai b) koplīgums. Cik par tavu darba vietu dzirdēts, jums koplīgumam ir jābūt, un diezgan nopietnam.


Ta nu noskaidro, kas jums ir tie darbinieku pārstāvji un saļečī viņam, ka vajag ieviest opciju 'par labu darbu var dabūt papildus 1-2 nedēļas atvaļinājumam gadā'. Ar garantiju efektīvāk, kā paraksts uz anketas.

15.-Nov-2006 04:45 pm
Nu ja!
Ļoti šaubos, ka tas strādā. Tad jau te kāds gudrais būtu atradies.
15.-Nov-2006 04:48 pm
Tas ir pārsteidzoši, cik maz cilvēku papūlās izlasīt sev koplīgumā paredzētās tiesības un izmantot tās.

Un vēl jau ņem vērā - valsts iestādēm ir diezgan pamatīgi limiti līdzekļiem, ko izmantot darbinieku stimulēšanai papildus darba algai, tad arī visādas tādas lietas izdomā ātrāk - kaut kā tak jākonkurē ar pri vātajiem darbinieku iepirkšanas tirgū. Un valsts iestādēs tās papildus brīvdienas par labu darbu ir visai jauna parādība - tā kā mierīgi var būt, ka jums tur vienkārši vēl neviens nav aizdomājies. Cilvēki pēc definīcijas ir neaktīvi.

This page was loaded Maijs 12. 2024, 2:23 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09