Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Melnumiņš 

crescendo (crescendo)
Kur tu biji šodien, ap 20.23? (Tad, kad tv3 CSI sāka rādīt, un tad bez bildes, un pēc tam bez skaņas palika.)

Tev arī uz brīdi pazuda elektrība?

Elektrības pārrāvums izskatās bijis īss, toties iespaidīgu apmēru. Versijas par tā iemeslu visfantastiskākās - NLO. Mega elektromagnētiskais pulss. Pirmsnakts izklaides Rīgas HES (aizvietot ar TEC vai Pļaviņām pēc vēlēšanās). Pēkšņa pārslodze tīklos.

Iespējas nereālas - protams.
Bet nu... klau, ir taču apakšstacijas. Jābūt kondensatoriem, kas vismaz tās pāris sekundes noteikti vēl spēj elektrību piegādāt.

Pēc citur manāmajiem datiem spriežot - bez elektrības uz sekundēm palika visa Rīga&Jūrmala, Ogre, Jelgava, Ainaži, iespējams Ventspils. Pārrāvums bija īss, ja tajā brīdī nelietoji kādu no elektrības atkarīgu ierīci (neportatīvs dators/tv), varēji arī nepamanīt.


Poll #10644 melnumiņš
Open to: All, results viewable to: All

Kādā ģeogrāfiskā vietā tu atradies ap 20.23 (CSI sākums).

Tev arī elektrība noraustījās?

View Answers


18 (75.0%)


6 (25.0%)



UPD: vēl raksta -
[info]jpunktsbpunkts
[info]liva
[info]krishulis
[info]trz
[info]madars
http://laacz.lv


Upd2 - turpinam fantastiskās versijas.
Leta ziņo: "Stundas laikā sabraukti divi uz ceļiem guloši cilvēki". Vai šie ļaudis bija kiborgi ar garu elektrības šņori dibenā?
Upd3 -
Rīga, 22.aug., LETA. Šovakar, plkst.20.37 kādā no AS “Latvenergo” augstsprieguma elektrotīklu līnijām notika neplānots pārslēgums, kā rezultātā aptuveni piecas sekundes liela daļa rīdzinieku un arī vairāki Jūrmalas iedzīvotāji palika bez elektroenerģijas, aģentūras LETA novērojumus apstiprināja AS “Latvenergo”.

Zvani par elektroenerģijas padeves traucējumiem tika saņemti gan no visiem Rīgas mikrorajoniem, gan arī no Jūrmalas.

Neplānotā pārslēguma rezultātā 110 kilovoltu līnijā radās paaugstināts spriegums, kā rezultātā elektroenerģijas padeve uz īsu mirkli izslēdzās, līdz ar to šī tehniskā kļūme tieši skārusi patiesi lielu “Latvenergo” elektroenerģijas patērētāju skaitu.

Iedzīvotāji, kuru elektrotehnika bojāta “Latvenergo” tehnisko problēmu rezultātā, ar elektrodarbnīcas maksājuma čeku un slēdzienu par bojājuma iemeslu, kā arī diviem neitrāliem lieciniekiem var vērsties AS “Latvenergo”, lai sastādītu aktu.
Par traucējumu apjomu gan pieklusināti...

Principā - liek kārtējo reizi aizdomāties, cik stratēģiski neaizsargāti ir Latvijas iedzīvotāji. Viens 'šņik šņak' vienā vienīgā līnijā un puse valsts paliek bez elektrības. Protams, ne tik iespaidīgi, kā viena helikoptera krava hlora pie vanšu tilta, vai kāds kārtīgāks bojājums Rīgas HES dambī - toties līdzekļi arī jāpieliek mazāki.

Comments 

22.-Aug-2006 11:40 pm
Nevis iespējams, bet tieši elektrība.

Nospied 'fill out poll' un aizpildi pareizi :)
22.-Aug-2006 11:41 pm
Done. ^^
This page was loaded Sep 21. 2024, 8:07 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09