Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Stils. 

crescendo (crescendo)
Vai esat dzirdējuši par tādiem mūdžiem un čūsmekļiem, kas pirms iecibināšanās savā klabē pārdomā ierakstīto, piedomā pie stila ieturēšanas un uztraucas, ko par viņu gaumi valodas lietošanā padomās pārējie?

Jā, arī līdz manām acīm tādas dīvainas baumas pēdējā laikā nonākušas.

Aiziesim visi kopā kādreiz uz zoodārzu, paskatīties uz viņiem, lai viņi var uz mums parādīt ar pirkstiem un pamēdīties. Vai ja to nedarīs viņi - tad pārējiem. Kā vairākumam.

Ciba, visa kopā un katra cibiņa atsevišķi, ir pietiekami savdabīga un unikāla valodas krātuve. Tīkla rakstītais vārds tomēr visnotaļ būtiski atšķiras no citur rakstītā.

Comments 

9.-Aug-2006 10:39 am
Man liekas, ka Tu arī tā dari....
:)
9.-Aug-2006 10:54 am
Ja liekas, tad var sasisties :) Iespējams, tu jauc mani ar māsu. Viņa arī uzskatāmi demonstrē, kas notiek, mēģinot cibā rūpīgi piedomāt pie rakstiem - kvantitāte krīt daudz ātrāk, nekā pieaug kaut kāda kvalitāte - cik nu kvalitāte cibas rakstam vispār iespējama.

Es rakstu spontāni. To, kas ienāk prātā un tad, kad tas ienāk prātā, ja vien to izdodas izteikt vienā domā. Sākot rakstīt pukstu es gandrīz nekad iepriekš neesmu izdomājusi, tieši ko un kā teikšu.

Es nepārlasu rakstīto, lai pārbaudītu tā skanējumu un iespaidu. Man domāt, tas manāms jau gramatikas kļūdu daudzuma dēļ. Ciba gan disciplinē rakstot par pareizrakstību domāt vairāk kā MSN un tamlīdzīgie, kur man vēl no seniem čata laikiem ir nelāga indeve pārrkstīties ļoti daudz - un tomēr, arī cibā to kļūdu ir daudz. Ja pārlasītu, tad taču saproti, ka nebūtu :)
9.-Aug-2006 11:03 am
Nu ja Tu tā saki
:)
9.-Aug-2006 10:56 am
Es, piemēram, pārdomāju gan, turklāt, manuprāt, pat par maz. A to uzrakstu kaut ko tā, ar vieglu roku, pārāk nepiedomājot, un pēc tam divus mēnešus taisnojos - nēeeeeee, tas tā nebija domāaaaats, tas jau tikai tāaaaa.
9.-Aug-2006 11:13 am
Es vairāk runāju par formu, nevis saturu.
Par šo tēmu->http://klab.lv/community/bez_cibu_laiks/14126.html


Par saturu kaut kādā apjomā, citu reizi vairāk, citu mazāk piedomā visi, ieskaitot spontānos rakstītājus. Nav nevienam no mums smadzenes gluži pieslēgtas datoram, kaut kāds apziņas filtrs tomēr vidū ir.

Par laimi.



Bet taisnošanās divus mēnešu pēc tam... nu zin', tas vispār ir atsevišķs jautājums. Par drāmu, ne leksiku. Par draudzenēm, 'draudzenēm' un pārējām, u tā tālāk un tā joprojām. Tā nav tēma, par kuru es jūtos kompetenta izteikties.

Ne nu ka nekompetence man parasti diži traucētu.
11.-Aug-2006 11:12 am - Nu da!
Nošaut, nevajag apžēlot! OR Nošaut nevajag, apžēlot! Sorry, bet, ja es nepārliecinātos par sava uzrakstītā korektumu, es nevarētu būt pārliecināts, ka mani sapratīs pareizi. Rakstot taču centies kaut ko citiem pateikt, un kāda tad jēga rakstīt, ja uzrakstītais nepilda savas funkcijas. Protams, pastāv jau arī tīrais rakstītprieks, bet lai to realizētu nemaz nav vajadzīgs PC. Klaviātūru Latgalītē var dabūt par nieka 2ls - klabini līdz ņemaņai, bez komatiem un sakara.
11.-Aug-2006 12:30 pm - Re: Nu da!
Piedod, ka ķidāju tavu komentāru, bet citādi nekā.

Vai Nošaut, nevajag apžēlot! OR Nošaut nevajag, apžēlot! ir valodas stila jautājums?


Rakstītā tekstā komati ir daļa no domas izteikšanas daļas, tāpat kā vārdi, kā burti. Uzmest aci, lai paskatītos, vai tiešām brīžiem neesi kādu domas līkumu izlaidis neuzrakstītu nav parādība, par kuru tapa runāts šajā rakstā.
11.-Aug-2006 05:17 pm - Re: Nu da!
Tad tu satraucies par to, ka tie čūsmekņi un mūdži cenšas radīt kaut kādu velns viņ' zin kādu mākslīgu valodas stilu, kas īsti neidentificē viņus pašus??? Es tomēr nesaprotu par ko tu tā sāki burzīties. ;)
12.-Aug-2006 10:15 pm - Re: Nu da!
Es par to uzjautrinos, tas arī viss.
This page was loaded Sep 21. 2024, 8:15 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09