Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Par robotiem un AI. 

crescendo (crescendo)
Tā kā man tika pārmests, ka par vampīrpasākumu nekādu ziņu nebiju devusi.... Lai nu būtu.

26.februārī ir kārtējais pasākums, šoreiz tēma - Roboti&AI



Ierasties var jebkurs interesents


Sākums sākumam ir minēts 10.00 - bet, pieņemu, ar kā minimums pusstundas nokavēšanos mierīgi var rēķināies.
Norises vieta - Latvijas Akadēmiskā bibliotēka, Rūpniecības iela 10 (Misiņa bibliotēka arī turpat ir, ja es kaut ko nejaucu. A varbūt arī jaucu). Tur garderobes uzraugs pagājušoreiz ļoti labrpāt piedāvāja savu palīdzību apstāstīt, kur īsti jādodas - tā kā, pieņemu, ar īstās telpas atrašanu grūtībām būt nevajadzētu.

Iet, kā jau minēts, var visi, pat īpaši nebaidoties, ka tapsiet pamanīts kā svešinieks, ka uz jums kā dīvaini skatīsies. Pasākums skaitās LFFB organizēts - bet, ja nekļūdos, vairums apmeklētāju ir labākajā gadījumā tāpat kā es, par LFFB darbību ieinteresētie, bet ne beidri. Runātājus ieskaitot.

Tiem, kas baidās no lomu spēlēm un MTG - nu tās ir atstātas otrajai daļai, vismaz pagaidām neizskatās, ka jelkas saistīts būtu paredzēts lekciju daļā.

Kas sagaida tos, kas saņemsies ierasties?



  • Varētu būt iespēja paskatīties visādas bildītes ar robotiem dažādu mākslinieku skatījumā - nu uz projektora demonstrētām, ne pa zāli apkārt staigājot.

  • Būšot, kas apstāstīšot kaut ko par to, ko ar 'mākslīgais intelekts' saprata tad, kad vairums šejieniešu vēl bija maziņi vai nebija vispār (vienvārdsakot - kādus gadus 20 atpakaļ).


  • Vēl... vēl stāstīšot par Azimova robotiem (nu kā tad bez tā. Pietiek jau, ka vampīru pasākumā par Drakulu nebija neviena, kurš pastāstītu). Un varbūt viena meitene pastāstīs šo to par Bredberija robotiem (um, robotiem? man jau šķiet, viņam tieši tā AI daļa bija uzsvērtāka. Robotam tā it kā nav obligāta.)


  • Var būt, ka būs vēl kaut kas, kas to lai zin. Vismaz pagājušais pasākums izvērtās visnotaļ interesants - ir pamats ticēt, ka arī šis tāds būs.


    Interesanti.... Ja kāds varētu pastāstīt par golemiem no mitoloģijas - visplašākajā vārda nozīmē, sākot ar mītiem par pirmo cilvēku radīšanu kaut vai? Nja... bet nav ne jausmas, kam varētu būt vēlme, spēja un zināšanas to izdarīt.

    Pasākuma atmosfēra pagājušoreiz nebija nekāda tur īpaši nopietni saspringtā. Kāds, kas kaut ko zināja par tēmu, stāstīja. Citi, kas par tēmu zināja mazāk, klausījās un uzdeva dažādas saturības pakāpes jautājumus. Apmēram tā.

Comments 

14.-Feb-2006 02:02 pm
nu, man jau tie vampīri labāk :)
bet šito arī padošu tālāk vienam ieninteresētam personāžam.
14.-Feb-2006 02:08 pm
Golemu pārzinātājam? :)


Vampīri vēlreiz nebūs... vismaz ne tuvākajā laikā.
14.-Feb-2006 04:09 pm
nē, tipam, kas mīl azimova robotus :)
14.-Feb-2006 04:13 pm
Hehē. Nu lāb, lāb.
14.-Feb-2006 07:28 pm
Tā. Es esmu tas tips. Un klāt būšu kā likts.Vēl iesaku ielūrēt manās saitēs, es domāju Lema mājas lapu.Tur ir vienkārši brīnišķīga galerija ar robotiem un citām feinām būtnēm.
15.-Feb-2006 08:26 am
Tavs niks patiesi liek izsaukties 'o-ho-hoo'.

Bez maz jau apjautātos, vai pats nevēlies ko pastāstīt - bet, no vienas puses, bail, ka vari tapt auditorijas sarūgtināts.
15.-Feb-2006 12:47 pm
Nē, nav man arī ko stāstīt. Es vienkārši interesējos par to visu kopumā.Bet ļoti labprāt paklausīšos, ko teiks citi.
This page was loaded Sep 21. 2024, 8:44 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09