Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Nezināšana. 

crescendo (crescendo)
Šodienas citāti - jeb ko sarunājam, kad neko nezinam, bet tikai runājam.

Laimonis Gedrovičs: "(...) jāpanāk, lai LATVIJA IR LATVIEŠU VALSTS, tāpat kā Somija ir somu valsts(...)"
Somijā, starp citu, kādi 5% iedzīvotāju ir zviedri, tāpat tur dzīvo apmēram 6000 sāmu. Somijā ir divas valsts valodas - zviedru un somu.

a tev nliekas,ka atšķirība ir tajā,ka Zviedrija Somiju nav okupējusi...

Hint 1, Zviedrija bija pakļāvusi pašreizējo Somijas teritoriju No 12./13. līdz 18./19. gadsimtam – kurus nu datumus uzskata par robežām...
ja godīgi,man ir pilnīgi vienalga kāpēc Somijā ir otra valoda.lai gan,somu un zviedru valodas ir radniecīga

Hint 2: Zviedru un Somu valodas nekādi nav radniecīgas – Zviedru valoda (tāpat kā latviešu, angļu, itāļu, krievu) pieder pie Indoeiropiešu valodu grupas. Somu (un igauņu, un ungāru) – pie somugru. Savukārt, par baltu un slāvu valodu radniecību gan ir vairākas teorijas.

Starp citu, abu otro citātu autors īpaši uzsver, ka mācoties baltu filologos...
Grūti viņam tur noteikti...
nē, esot mācījies baltu filologos.

Comments 

24.-Jan-2006 03:13 pm
nu re,tur arī tava kļūda,ka palasīji tikai sākumu in uzreiz izdarīji secinājumus.iesaku izlasīt visu diskusiju,ja protams interesē,un tad runā par "baltajiem plankumiem".man n ļoti patīk piedalīties šādās diskusijaās,es labāk palasu,ko citi raksta.
un zini,zizii ir izdevies,tas ko gribēja - tika panākts,tas ka par to runa daudzos žurnālos.un nav svarīgi,ka sāk runāt par somu un zviedru valodas radniecību.svarīgi ir tas ka diskusijas laika atklājas cilvēku uzskati.cits varbūt izdzēstu to komentāru,kur pateikts kkas šķērsām,zizii atstāja un tālāk komentos pateica,ka ir kļūdijies.un uz šī āķa arī jūs uzķērāties.
zini un dažreiz šķiet,ka cilvēki nesaprot vai pārspīlē vārdu naconālisms.atšķīru sksidrojošõ vārdnīcu:
nacionālisms -
Patriotiskas jūtas, uzskati, nacionālā pašapziņa.
Nacionālās neatkarības ideoloģija un politika.
Ideoloģija un politika, kas uzsver kādas nācijas pārākumu par citām nācijām savā teretorijā.


24.-Jan-2006 03:31 pm
iesaku izlasīt visu diskusiju,ja protams interesē,un tad runā par "baltajiem plankumiem".man n ļoti patīk piedalīties šādās diskusijaās,es labāk palasu,ko citi raksta.
.


Mans raksts nav par nacionālismu. Tas ir par muļķīgiem cilvēku izteikumiem. Kurus neatceļ tas, ka vēlāk tos kāds ir izlabojis (patiesībā, labojumu daudzums tikai norāda, cik ļoti vispārzināmi šie fakti ir).
Un, tā kā mans raksts neattiecas uz pašu diskusiju, tas atrodas manā cibā, nevis kā muļķīgs kaut kādu tur nevajadzīgu informāciju degunā bāzošs komentārs tur.

Šis raksts tapa pirms izlasīju diskusiju – tas nenozīmē, ka to neizlasīju pēc tam.

šķiet,ka cilvēki nesaprot vai pārspīlē vārdu naconālisms.atšķīru sksidrojošõ vārdnīcu: nacionālisms -Patriotiskas jūtas, uzskati, nacionālā pašapziņa. Nacionālās neatkarības ideoloģija un politika. Ideoloģija un politika, kas uzsver kādas nācijas pārākumu par citām nācijām savā teretorijā.


Nē, cilvēki vienkārši ir pieklājīgi. Nacionālisms ir precīzākais termins parādības apzīmēšanai – un jā, tā ir ‘Ideoloģija un politika, kas uzsver kādas nācijas pārākumu”. Ne obligāti savā teritorijā.

Protams, šo vārdu var lietot arī citās tā nozīmēs – bet es šoreiz lietoju tieši šo. Nevēlos lietot skarbākus apzīmējumus, tas arī viss.
This page was loaded Sep 21. 2024, 5:58 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09