Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2012-05-15 09:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tas, kurš domā, ka kontracepcijas'n'abortu aizliegums+totāls bezbērnu nodoklis, neveicina dzimstību, ir losis. un vēl kā veicina! uzprasi čaušesku. taču ja civēku ir iespējams piespiest dzemdēt, tad piespiest parūpēties par sadzemdēto - nav.

In 1966, in an effort to boost the country’s low birthrate, the dictator Nicolae Ceausescu banned both contraception and abortion and taxed those who were childless after age 25—whether married, single, or infertile. As the birthrate rose, so did poverty and homelessness. Children were often simply abandoned. Ceausescu’s response was to create a gulag of state orphanages, with children warehoused by the thousands.

The orphanages soon were stripped of resources as Ceausescu began exporting most of Romania’s food and industry to repay the country’s crippling national debt. The scenes in these orphanages were shocking. Babies were seldom held or given deliberate sensory stimulation. Many were found tied to their beds, left alone for hours or days, with bottles of gruel propped haphazardly into their mouths. Many infants stared blankly into space. Indeed, you could walk into some of these hundred-bed orphanages and not hear a sound. Blankets were covered in urine, feces, and lice. The childhood mortality rate in these institutions was sickening, termed by some Westerners “pediatric Auschwitz.”


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2012-05-15 10:13 (saite)
http://www.sustainer.org/dhm_archive/index.php?display_article=vn318cohort_of67ed

http://www.ceausescu.org/ceausescu_texts/overplanned_parenthood.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Cighid

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

o, šis man īpaši patīk
[info]chimera
2012-05-15 11:40 (saite)
The government's enforcement techniques were as bad as the law. Women under the age of 45 were rounded up at their workplaces every one to three months and taken to clinics, where they were examined for signs of pregnancy, often in the presence of government agents - dubbed the "menstrual police" by some Romanians. A pregnant woman who failed to "produce" a baby at the proper time could expect to be summoned for questioning. Women who miscarried were suspected of arranging an abortion. Some doctors resorted for forging statistics. "If a child died in our district, we lost 10 to 25 percent of our salary," says Dr. Geta Stanescu of Bucharest. "But it wasn't our fault: we had no medicine or milk, and the families were poor."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2012-05-15 10:13 (saite)
PL aborts tiek atļauts 3 gadījumos - ja bērns būs ar smagu saslimšanu vai kroplību, ja sievietei draud dzīvības briesmas, ja grūtniecība iestājusies izvarošanas gadījumā. Nu un tādu bāreņu Aušvicu nav. Lai kaut kas tāds rastos, tur nevis konracepcijas nepieejamība ir pie vainas, bet kaut kāds liels vispārējs sabiedrības morāles errors.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 10:14 (saite)
bezbērnu nodoklis ir? kontracepcija arī aizliegta?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 10:15 (saite)
nesaistīti, bet man pirmo un vienīgo reizi mūžā doma "huj es jums dzemdēšu" iešāvās prātā tad, kad izdzirdēju šlesera murgojumus par bezbērnu nodokli. es arī esmu amorāla.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 10:42 (saite)
kāds tur vispār sakars ar Šleseru!?! Pa tiem 20 pāris gadiem, kas paiet audzinot bērnu neviens neatcerēsies kas tas Šlesers vispār bija. LV starp citu tieši valsts atbalsta ziņā nav nebūt tā sliktākā vieta pat Eiropas mērogā. Bet normāli cilvēki tak nevairojas, lai dabūtu pūriņnaudu vai nodokļu atlaidi, tas ir vai nav patīkams bonuss un nekas vairāk. Protams, ir kaitinoši, ka kāds, lai pacilātu savus procentu stabiņus, muld par tēmu, ko tev būtu jādara ar saviem reproduktīvajiem orgāniem, bet tā lai tas ietekmētu lēmumu dzemdēt/nedzemdēt. Par daudz goda priekš runājošās galvas kastē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 10:44 (saite)
nekāda īpaša sakara, vienkārši atminējos šīs runas un savu reakciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2012-05-15 10:16 (saite)
+cik brauc abortēt ārvalstīs? /kā citu katoļu valstu iemītnieces/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 10:35 (saite)
vai abortē uz vietas privātos kabinetos, tā pat kā ar šmigas aizliegšanu - cūka dubļus vienmēr atradīs. Bet tā tomēr ir drīzāk statistikas līknes maliņa. Man ir pro life uzskati, kurus es gan cenšos izpaust - nemācot dzīvot, bet iespēju robežos palīdzot praktiski. Un var lietot kādus eifēmismus uziet, tas tomēr ir cilvēka dzīves beigas. Tāpēc tā pat kā par katru siena šķūnī noslēptu žīdiņu, priecajos par katru bērnu, kura mātei tomēr ir bijis pārāk sarežģīti, kaut kur braukt un taisīt abortu. LV vismaz manā paziņu lokā tas nekad nav bijis lēmums - jo tad jau esošie 5 bērni pavisam badā nomirs, bet vairāk - tā būs vienkāršāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 10:42 (saite)
re, tu nosauci par cūkām veselu sieviešu paaudzi :)

/šmigas aizliegšana arī ir labs piemērs - kopš lv ir aizliegts tirgot šmigu pēc 22.00, rajončegā to dara pat tie, kuri agrāk nemaz tik ilgi nestrādāja, jo zelta bedre!/

mani moralizēšana neinteresē, es izeju no tā, ka "cilvēki ir cūkas" [ja tev tā labpatīkas], nevis pēc tam vaimanāju "nu kā tā var, kā tā var".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2012-05-15 10:46 (saite)
p.s. es visu laiku saku - ja aborts ir cilvēka dzīves beigas, tad ieņemšana ir cilvēka dzīves sākums. dajoš māmiņalgu visus grūtniecības mēnešus!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 10:59 (saite)
pieauguši cilvēki paši uzņemas rīcības sekas un neskatās uz jebkāda veida sociālajām piešpricēm ar attieksmi - dajoš.
dehumanizācija, lai mazāk sirsiņa sāpētu un rociņa drebētu, tika izmantota arī attiecībā pret ebrejiem un čigāniem Trešajā Reihā - viņi jau nemaz nav cilvēki.
un nē es šīs sievietes nenosaucu par cūkām, es izmantoju teicienu ar nozīmi - kas gribēs, tas tā pat izdarīs. Likums nosaka normu lielajai masai, vienmēr ir līknes maliņa, kas kaut ko nedarīs tāpēc, ka vienkārši uzskati neļauj, vai darīs tā pat, pohuj par likumu. Teiksim daudziem ir grūti sadzīvot ar sievasmātem. Ir kaut kāds cilvēku skaits, kas neskatoties uz to, ka likums to aizliedz, atrisina šo problēmu ar cirvi. Bet ja likums ļautu gadījumos, kad šausmīgi krīt uz nerviem un ir paģiras no ķošas tikt vaļā, tad vairāk cilvēku izmantotu šo iespēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 11:04 (saite)
man vnk nepatīk nekonsekvence. ja kāds definē abortu kā "cilvēka dzīves beigām", tad davai ejam līdz galam un liekam klāt visas cilvēka tiesības un labumus. a to kaut kā nesmuki sanāk - tāpat kā ar tiem, kuri grib divvalodību, bet negrib nodokļu palielināšanos sakarā ar visādu birokrātisko izdevumu pieaugumu.

bet atgriežoties pie tēmas - mans points ir tāds, ka abortu+kontr. aizliegums+bezbērnu nodoklis+nespēja pamest valsti=nav risinājums [a to visādas runas klīst apkārt]. bez runām par "pieaugušiem cilvēkiem", "cūkām" un citas moralizēšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 11:09 (saite)
vispār jau čaušesku vēl bija labiņais - ok, viņš bērniem ēst nedeva, bet vismaz māmuļai iedeva medaļu "māte varone" [ja nebija no bleķa, moš varēja pārdot?]. vēl interesantāka kombinācija ir apmēram viss iepriekšminētais+"fui" attieksme, ja demogrāfijas veicināšanas tomēr notiek nepilngadīgos/neprecētos apstākļos [sk. čīli, bet nav laika meklēt materiālus].

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2012-05-15 11:09 (saite)
Vispār es atvainojos, ka ielīdu te ar savu dziesmu grāmatu. Es patiešām neuzskatu sievietes, kas šo lēmumu ir pieņēmušas par cūkām vai vēl nezin ko, viņām pašām ar to ir jādzīvo un ja mēs nēesam tikai gaļa, beigās par to jāatbild. Nekad neesmu nevienai par šo lēmumu braukusi augumā, tā patiešām ir katras pašas darīšana, bet ļoti novērtēju tās sievietes, kas neskatoties uz sarežģītiem apstākļiem tomēr lemj par labu dzīvībai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 11:12 (saite)
atvainoties nevajag :) bet es domāju, ka ne tu, ne es nespējam iedomāties šādus apstākļus un šādu fabrikas pieeju. un ir visai grūti tādā gadījumā nesākt uztvert cilvēku kā gaļu, jo šāds atražošanās veids tieši to arī paredz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 11:26 (saite)
Katros robežapstākļos ir cilvēki, kas paliek par cilvēkiem un ir, kas izvēlas aiziet atpakaļ uz zvēru pasauli. Pie tam uz mīksta dīvāna ar kafijas krūzi sēžot pie laptopa neviens nespēj paredzēt - kā patiešām būtu, ja būu. Tāpēc mana pro life aktivitāte parasti aprobežojas ar savu un Sikspārņa 1 % nodokļu novirzīšanu meitenei, kas piedzemdēja ar dauna sindromu slimu puisīti, kaut arī būtu varējusi viņu abortēt likuma ietvaros, un savu bērnu pūru es neatdodu draudzenēm, kuras tā pat var atļauties nopirkt, bet nesu uz vientuļās mātes māju, kur tiek dots patvērums sievietēm, kuras neskatoties uz grūtiem apstākļiem dzemdē bērnu. Es patiešām izvairos no sprediķošanas, jo principā arī krietna kristieša instrukcija to neatļauj.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 11:34 (saite)
"robežapstākļi" šajā gadījumā ir pārāk maigs vārds.
vēl var atcerēties ķīnas ģimenes plānošanas politiku un masveida jaundzimušo slepkavības [pat ne abortus].
es teiktu, ka ekstrēmos apstākļos liela [manuprāt, lielākā, bet es esmu pesimiste] cilvēku daļa izdarīs neētisko izvēli. attiekties pret to var visvisādi, bet nerēķināties ar to plānojot, piemēram, valsts ģimenes politiku, ir augstākā mērā stulbi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 11:53 (saite)
nu redz, vismaz vienā lietā mēs laikam tomēr esam vienās domās. Latvijā līdz robežapstākļiem tomēr vēl stipri tālu. Pasaulē kā tādā ir daudz nejēdzīgu vietu, bet es cenšos fokusēt uz lietām, kuras varu kaut kā ietekmēt, tāpēc šodienas trollēšana pa tavu cibu ir izņēmums nevis ierasta prakse.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 11:57 (saite)
oi, par latviju es tiešām rakstot šo nedomāju.

bet vispār jau "nejēdzīga vieta" attiecīgos apstākļos var iestāties da jebkur, un diemžēl pasakot "jums visiem tagad jābūt labiem!" nekas nemainīsies.

trollē uz veselību :)) man tāpat bija jāatmostas, lai pieslēgtos tiešajiem pienākumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2012-05-15 12:23 (saite)
Ir gadījumi, kad humānisms kļūst amorāls - dzemdēt bērnu, apzinoties, ka viņš ir slims, nekad neizārstēsies un nekļūs par vērtīgu sabiedrības locekli. (Un vēl, mazums, nākotnē pabojās genofondu.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 12:34 (saite)
tu tik ļoti par eigēniku? es neuzskatu, ka manas kursa biedrenes dēls ar dauna sindromu ir amorāla lēmuma sekas, viņš mīl savu dzīvi un viņa vecāki viņu mīl no visas sirds. tiešām domā, ka pro bona publica vajadzētu viņiem tagad viņu Jēkabiņu atņemt un noslaktēt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2012-05-15 14:10 (saite)
Cik ir "tik ļoti (par)"? :D
Es esmu drīzāk pret, pret to, manuprāt, kaitīgo paradigmu, kas šobrīd pārspīlēta humānisma veidā pārņem t.s. Rietumu civilizāciju, jo man ir aizdomas, ka notiek pašiem savas bedres rakšana. Lai nu kā, mani "par" un "pret" ir apmēram tik pat ļoti "aktīvi" kā tavs augstāk minētais "pro life", līdz ar to - nesatraucies, neaicinu nevienu slaktēt (izņemot nāvessodus - nāvessodus vajag). Taču es pati tādā situācijā noteikti izvēlētos abortu, lai arī cik ļoti bērniņš būtu plānots un gaidīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:16 (saite)
tieši Rietumos jau ilgstoši ir virzība prom no humānisma, kas tiek uzskatīts par pārspīlētu. Tam vārgi pretī kārpās tikai dažas "atpalikušās" valstis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2012-05-15 14:27 (saite)
Mana vaina - nepaskaidroju, ko es domāju ar pārspīlētu humānismu. Tas, kas mani idejiski uztrauc, ir arvien spēcīgāka sabiedriskās domas virzība uz pārspīlētu un nepamatotu vienlīdzību, piemēram, kā šajā gadījumā - augli, kurš vēl ir mātes miesās, mēģinot postulēt jau kā personu. Sit mani nost, bet tikko apaugļotu olšūnu es nespēju uzskatīt par cilvēku. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]basta
2012-05-15 14:45 (saite)
!!!!!!!!!!!!!
padalīsies ar kādu piemēru?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 15:09 (saite)
trends tak ir drīzāk liberalizēt likumdošanu saistībā ar tiem pašiem abortiem, vai ne? Teikt auglis, embrijs, šūnu receklis tā vietā, lai sauktu lietas īstajā vārdā - bērns tā ir dehumanizēšana valodā, lai vieglāk būtu pašam sagremot izdarīto izvēli. Polijā, Īrijā, Portugālē, arī Spānijā ir diezgan lielas ticīgo kopienas, kas negrib piekrist šādam skatījumam uz lietām, bet, piemēram, no Eiropas Cilvēktiesību tiesas un vietējiem lobijiem tiek izdarīts spiediens.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2012-05-15 15:16 (saite)
Nošķīrums valodā starp "bērns" un "auglis" ir pastāvējis jau ļooooooooooooti sen, līdz ar to drīzāk jāsaka, ka pretabortu kustības nodarbojas ar ļaunprātīgu jēdziena humanizēšanu valodā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]basta
2012-05-15 15:25 (saite)
humānisms nepārstāv pro life fašistiskās idejas.
btw, īri dodās uz mančesteru galvenokārt divu iemeslu dēļ - skatīties futbolu un taisīt abortus. nezinu kurš tagad ir popularāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2012-05-15 12:16 (saite)
"priecajos par katru bērnu, kura mātei tomēr ir bijis pārāk sarežģīti, kaut kur braukt un taisīt abortu"

Šādos gadījumos gan ir krietni vien lielāka iespēja, ka bērnība nebūs nekāda jaukā un indivīds izaugs nelaimīgs, par jaunās māmiņas sačakarēto dzīvi nemaz nerunājot. Tā kā - nepriecājies par citu nelaimi. (un, jā - es esmu pietiekami samaitāta un ciniska, lai negribēta bērna piedzimšanu sauktu par nelaimi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 12:30 (saite)
nu šeit drīzāk jāsaka, ka es vēlu mazāko ļaunumu abām iesaistītajām pusēm. Brīdī, kad dzīvība ir radusies, ļaut viņai dzīvot. Lai tad cilvēks pats izlemj vēlāk, ko viņš grib ar savu dzīvību darīt, bet šeit ir piemērs, ka ir kas tomēr nenožēlo nākšanu pasaulē par spīti visam http://www.youtube.com/watch?v=kPF1FhCMPuQ

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2012-05-15 13:08 (saite)
Bet vēlāk cilvēka iespējas izvēlēties, ko darīt ar savu dzīvi ir ierobežotas. Kaut vai tā pati eitanāzija faktiski visur ir nelegāla un neiespējama. Klāt vēl tās reliģijas, kas, protams, līdzās abortiem eitanāziju neatzīst. Un valstij jau arī nepatīk, ka nodokļu maksātāji izlemj vienkārši izstāties. So.. galējā variantā baigā ķēpa :>

Ok, tas tāds sarkasms, bet no otras puses - kāpēc tiem, kuri paši grib izbeigties, jāpieliek tik lielas pūles :>

Un vispār, stāsts jau ir par to, ka valsts/citi varētu tik atklāti un uzkrītoši nestāstīt, ko katram darīt. Turklāt atteikties no šīs tipa "aksiomas", ka katra sieviete grib kļūt par māti un ka viņu ir aptumšojuši tikai šie materiālie labumi un "ērtā" dzīve.
Lai gan bērna radīšana tiek pretnostatīta materiāliem labumiem, ne vienmēr tā ir. Nevis tāpēc, ka dabū pabalstus, bet tāpēc, ka vecāki pēc tam visiem klārē "Es, es, es sadzemdēju, es izaudzināju, mans bērns sasniedzis to, prot šito.. ". Līdz ko domā par savu ego, tas neko daudz neatšķiras no "Man ir BMW, es biju ceļojumā, re, kāds man darbs".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 13:35 (saite)
man atkal pietiek ar argumentu, ka visi, kur spriež par abortu atļaušanu/ aizliegšanu paši tomēr ir piedzimuši, līdz ar to jāaizstāv vājākais
bet es patiešām nedomāju, ka ir iespējams kādu pārliecināt interneta troļļu cīņā, ir domas, kas cilvēkam ir jāizdomā pašam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2012-05-15 13:58 (saite)
[Error: Irreparable invalid markup ('<te [...] garš>') in entry. Owner must fix manually. Raw contents below.]

Es neesmu par/pret abortiem. Esmu par izvēli.

<te bija garš mans viedoklis, bet man apnika rakstīt>

Protams, gribētu, lai visi ir laimīgi, saulaini un katrai dzimtu pa 5 bērniem, zāle būtu zaļa un debesis zilas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:12 (saite)
lielākā daļa pat ļoti slimu cilvēku grib dzīvot, un tiem, kas iet bojā aborta rezultātā nekāda izvēle netiek piedāvāta, bet tas nu tā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:15 (saite)
kā tu piespiedīsi rūpēties par piedzemdēto tiem, kuri piedzmdējuši pret savu gribu?

pakratot pirkstu un pasakot fui? nelīdzēs.
ieliekot vecākus cietumā? bērnu arī liksim cietumā, savādāk kā tad parūpēsies?
uzliksi vecākiem naudas sodus? lieliski, neba uz sava rēķina pēc tam tiks atgūts iekasētais, bet gan uz bērna.
saliksi visus bērnu namos? nu, jā, čaušesku pēdās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:17 (saite)
tas ir nenormāli interesanti, jo tiek uzskatīts /pēc noklusējuma/ ka tēvs savu bērnu gan jau ka pametīs, bet māte - nē, nekādā gadījumā.

HAHAHĀ. [te sekotu stāsts ar daudziem piemēriem, bet slinkums]
labi, ja ir vecvecāki/citi radi/draugi, kuri savāc un parūpējas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:22 (saite)
nezinu vai tā tiešām ir taisnība, bet kaut kur lasīju, ka Gruzijā neesot vajadzīgi bērnu nami, jo tur, ja kaut kas notiek ar vecākiem, ģimene burtiski plēšas par to, kurš pieņems pie sevis bāreni
bet te atkal mēs nonakam, ka ir nepieciešama zināma vispārējā morāle sabiedrībā, lai tā veiksmīgi funkcionētu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:24 (saite)
man kaut kā mēle neceļas visus rumāņus nosaukt par amorāliem, bet gruzīņus - par morāliem, bet te es tomēr paklusēšu. par gruziju man nav nekādu datu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 15:19 (saite)
ārprāc, tā aiztrolējos, ka nevaru pagūt uz visiem iesāktajiem tematiem sarakstīt :D
nē, Tu ko! Es nekad neskatu lietas, ka vainīgi ir krievi, vācieši, rumāņi, gruzīni. Tomēr tāda lieta, kā sabiedrības vispārējā morālā kondīcija tomēr pastāv. Nu ir tak vietas uz pasaules, kur mājām nav atslēgu, jo cilvēki zin, ka viņus neapzags, vai ne? Par Rumāniju. Katram no tiem bērniem, kas tur gulēja piesiets pie gultas un badā bija māte un tēvs - jāskata kāpēc viņi bija kļuvuši tik disfunkcionāli, ka kaut ko tādu pieļāva un tur var minēt - WW2 sekas, Čaušesko totalitārā režīma sekas, kā arī pašu indivīdu izdarītas izvēles. Nevar pateikt - ja būtu atļāuti aborti, tad viss būtu čiki poki - atkal atgriežamies pie sievasmātēm, kuras nedrīkst slepkavot, pat ja ļoti traucē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 15:47 (saite)
es ceru, ka tev nav visas dienas nodarbes sabojātas :)

/es aizmuku līdz ķīmiskai tīrītavai cerībā, ka diskusija pa to laiku apsīks, bet še tev :D tāpēc kādu laiku paklusēšu, jo pulkstenis tikšķ, darbi pusdarīti un vispār!/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 16:18 (saite)
nē, es pati sevi nepazīstu - viss, situ sev pa pirkstiem, trollējiens beidzies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:19 (saite)
nē, rūpēties nepiespiedīsi, bet kamēr uz zīdaiņu adopciju cilvēki stāv rindā laikam tomēr pastāv abām pusēm iespējams kompromiss

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:22 (saite)
ā, tas ir variants. vienīgi vismaz lv ir daaaudz absurda situāciju, kad bērns ir bērnu namā, bet vecākiem tiesības atņemtas nav, un adoptēt arī neko nevar, un vispār baaaaisākais čakars.

ja procedūru vienkāršotu, ja bērnus varētu adopēt līdz 8 mēnešu vecumam*, būtu tik labi.

*tos pašus čaušesku bērnus, ko čupām saadoptēja kanādieši, pēc tam visvisādi pētīja un konstatēja, ka šis ir kritiskais vecums, pēc kura bērnam no pārdzīvotā stresa ir visai grūti atgūties pat labākajis apstākļos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:24 (saite)
tātad slikti bija nevis tas, ka šie bērni piedzima, bet Čaušesko režīms bija morali kropls, vai mūsu gadījumā birokrātiskā sistēma

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:26 (saite)
morāli kropla bija šāda ģimenes plānošanas politika, jā. to es savos komentāros uzsvēru ne vienu vien reizi :)

tiesa, es joprojām palieku pro choice, bet tas tomēr offtopics.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hessin
2012-05-15 14:20 (saite)
Ir kaut kādi dati par tiem, kuri grib dzīvot? Ok, gan jau, ka grib, jo reliģija viņiem saka, ka viņiem ir jāgrib dzīvot un pēc nomiršanas viņus visus sagaidīs paradīze.

Manā garākajā, izdzēstajā pārspriedumā bija par to, ka tas vēl ir neatrisināts jautājums, kurā brīdī rodas dvēsele un gars (un kas tas vispār ir?), un vai tas jau ir noticis pirmajā trimestrī, kad vēl ir atļauti aborti un mierīgi var notikt spontānie aborti sievietei pat pašai nepamanot.. Un kam ir jādod izvēles brīvība tam, kas potenciāli vēl varētu būt vai tam, kas jau ir?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:28 (saite)
datu nav, ir onkoloģijas nodaļas, kur neskatoties uz lielām fiziskām ciešanām cilvēki turpina cerēt, ka varbūt vēl izrausies nāvei no nagiem vismaz uz kādu laiciņu - ja cilvēki dzīvot negribētu pie pirmā nobrāztā ceļgala, tad slimnīcas kļūtu liekas. Vēl esmu lasījusi pētījumu, ka nodrošinot labu paliatīvo aprūpi cilvēku velme pēc eitanāzijas stipri krītas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hessin
2012-05-15 14:24 (saite)
http://www.experienceproject.com/stories/Was-An-Unwanted-Child/684952 vēl citu viedoklis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:32 (saite)
ir cilvēki, kam vienmēr glāze ir pustukša. Kāds būdams negribētais bērns kļūst par Stīvu Džobsu, bet cits par vaidētāju, tā viš i, bet vismaz viņai ir iespēja izteikt savu viedokli, par to paldies mammai, kaut arī tādai, kam tarakāni skrien pa galvu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2012-05-15 14:46 (saite)
Pag, kāds tad tavs viedoklis ir? Ka cits nevar izlemt cita vietā par dzīvību, bet pats savā vietā tad var? Tad būt eitanāzijas (viegls un drošs veids, kā izbeigties) pieejamībai no pilngadības (tip lemtspējas) sasniegšanas? Vai tad tomēr neviens nevar lemt ne par savu, ne par cita dzīvību?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:50 (saite)
mans viedoklis ir katram pašam atbildēt, bet esmu pret nāves sodu un pret abortu, jo tur tiek lemts kāda vietā. Kāds negrib dzīvot, tad lai pats (bet tiešām pats, nevis radi, kas fiksāk grib tikt pie mantojuma) arī par to lemj

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2012-05-15 14:55 (saite)
Nu redz, tad arī jāatbalsta eitanāzija. Protams, tā ir problēma, ka eitanāziju var izmantot ļaunprātīgi, bet nazi arī var (klasika..).

Un pagaidām Šveicē eitanāziju var dabūt tikai nēarstējami slimi un tie, kuriem ir daudz naudas. Bet patiesa izvēles brīvība būtu, ja arī kāds 20gadīgs čalis varētu eitanizēties. Par to taču iestājamies - par izvēles brīvību dzīvot/mirt, nevis tikai par iespēju pateikt "Man riebjas šī pasaule. Es gribu mirt."!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:58 (saite)
nu 20 gadīgu čali neviens aiz kājas netur - man attālos rados viens notesa uz galvas lejā no augstceltnes.
eitanāzija ir tiem, kas tiešām paši fiziski nespēj savu lēmumu realizēt, nevis kādam kas gribētu griezt WEEEEENAZZZZ, bet zarna par tievu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2012-05-15 15:07 (saite)
Nu.. nē, tā nav izvēles brīvība. Ir vairākas problēmas, piem., tikt uz pietiekami lielas augstcelnes. Un ja tuvējā rajonā tāda nav.. Tad vēl var rīt ripas, bet tās atkal nav brīvi pieejamas, atkal jāčakarējas, lai sadabūtu īstās. Un tad vēl jāizrēķina, kāds ir neizdošanās procents.. Brīvība būtu tad, ja to varētu brīvi izdarīt, bez citādiem ierobežojumiem laikā un vietā, un ērtībā.
Nemaz nerunājot par sabiedrību, kas pieņem, ka daži cilvēki tādu izvēli grib izdarīt un viņus nevajag nosodīt (lai gan šiem pēc nāves par to vienalga :D).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2012-05-15 14:14 (saite)
Tieši tā - es arī par izvēli. Visās tajās aģitācijās pret abortiem parasti netiek runāts par sievietes tiesībām lemt par savu dzīvi un savu ķermeni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antikrists
2012-05-15 19:16 (saite)
Par Poliju nezinu, bet no Īrijas jau diezgan daudzas brauc, nu vismaz tās, kuras var atļauties vai kurām ir kur naudu aizņemties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2012-05-15 14:31 (saite)
Hm, vēl viena lieta, ko es nesaprotu. Kādēļ, ja sievete nevēlas bērnu, kurš ieņemts izvarošanas laikā, abortu drīkst, bet, ja sieviete nevēlas bērnu, kurš ieņemts nejauši, nedrīkst?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:37 (saite)
Nu šeit mēs nonākam pie gribas un izvēles punkta. Būt izvarotai nav bijusi viņas izvēle. Nu krimināllikumā nejauši izraisīta cilvēka nāve tak tiek sodīta nevis, aj, to viņš/viņa netīšām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:40 (saite)
teorētiski jā, bet sadzīviski bieži sākas sačukstēšanās "pati vainīga, pati to gribēja" - tas par to izvēli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2012-05-15 14:40 (saite)
Bet apaugļoties (labprātīga seksa laikā) arī nav bijusi viņas izvēle.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:42 (saite)
jā, ja piemēram ir kontracepcijas feils. par to, ka antibiotikas pavājina OK darbību, es pati uzzināju tikai nesen.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:46 (saite)
Pieņemu, ka 99,9 % gājējus notriekušie autovadītāji savus upurus nav speciāli medījuši - ko darīsim? iedosim trankvilizatora tabletīti, lai vieglāk aizmigt un aizmirsti par šo nepatīkamo starpgadījumu? ir cēloņi, ir sekas un ar sekām ir jārēķinās nevis jādomā, kā izlocīties, jo no jaunākā būmera vadītāja vietas večiņa kas knapi velkās pāri zebrai arī varbūt nešķiet cilvēks

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:50 (saite)
starp citu, pat tur dalās: vai vainīgs bija nobraucējs, vai nobrauktais, vai kāda trešās personas izraisīta tehniskā kļūme... utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:54 (saite)
jā, bet tiek meklēts vainīgais un ja pierāda piemēram to, ka tajā brīdī bija kaut par 10 km pārsniegts ātrums prokurors prasa reālu cietumsodu - zinu ko runāju, esmu tulkojusi šādu lietu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2012-05-15 14:56 (saite)
...un, ja nejauši gadās notriekt kaķi, tad arī uzreiz uz elektriskā krēsla, jo man, piemēram, kaķi patīk krietni vairāk par večiņām, kur nu vēl par receklīgu gaļas gabalu ar ļoti attālu līdzību cilvēciskai būtnei.

Starp citu, izvarotajām sievietēm arī tad vajag aizliegt abortus, jo tā taču bija kaut kāda viņas izvēle, kuras rezultātā viņa nokļuva izvarošanas situācijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 15:02 (saite)
pašam/pašai nešķiet, ka te jau sākas pimpja un pirksta pielīdzināšana?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2012-05-15 15:11 (saite)
Protams, turklāt jau sen, un ne jau mēs ar tevi, bet gan kāds un tad, kad kādam pirmo reizi ienāca prātā ideja, ka 2 mēnešus vecs auglis uzskatāms jau par cilvēku. Un ja jau tāda šūnu veidojumam, kas pat nav spējīgs izdzīvot planētas Zeme atmosfērā bez palīglīdzekļiem, likvidēšana tiek pielīdzināta slepkavībai (kā to dari tu), tad, savukārt, saku, ka noteikti arī kaķīša nejauša nobraukšana var tikt pielīdzināta slepkavībai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 15:33 (saite)
grūtniecība ir viena no retajām lietām dzīvē, kur nav gradācījas "mazliet stāvoklī" ir "jā" vai "nē". Visas līnijas - no kura grūtniecības brīža sākas cilvēks ir muldēšana, kuras mērķis ir gruzdošas sirdsapziņas apklusināšana. Jau šobrīd ir absurda situācija, līdz ar medicīnas attīstību var būt tā, ka tajā pašā slimnīcā vienā nodaļā, kāds lūdz dakteriem darīt visu iespējamo, lai glābtu priekšlaicīgi dzimušo, bet citā bērnu ar tādu pašu svaru un vecumu nogalina, jo mans vēders ir mana izvēle. Tā pat noteikt kaut vai kaut kādu intelektu par izšķirošo nav godīga spēle - ja tā būtu mana senīlā vecmamiņa, mans priekšlaikus dzimušais bērns, mana diagnoze bez cerībām, tad tiešām negribētu, lai šādā veidā, kāds lemtu ir cilvēks, jeb vairs nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2012-05-15 15:47 (saite)
Pēc LV likuma legāls aborts ir līdz 12 grūtniecības nedēļai. Tādēļ jautājums par tēlaino un emocionālo slimnīcas līdzību - vai tiešām ir bijuši gadījumi, kad izdzīvo tik agri priekšlaicīgi dzimušais?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 16:07 (saite)
vēl nav, bet mans piemērs ir no UK, kur robeža ir 24 nedēļas, bet visagrāk izdzīvojušais bērns ir piedzimis 22 nedēļās - trausla tā līnija, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2012-05-15 16:51 (saite)
Trausla gan, piekrītu.

Starp citu, tikko virtuvē parunājām ar dzīvokļa biedreni par šo jautājumu. Izkristalizējās viena svarīga problēma - cilvēka definīcijas trūkums, kā rezultātā arī ir iespējamas šīs diskusijas, kad īsti cilvēks sākas. Piemēram, es joprojām esmu par kaķīšiem, un viena tāda zvēriņa noslaktēšana man šķiet vairāk slepkavība par apaugļotas olšūnas vai 10 nedēļas veca embrija likvidēšanu, jo kaķīti es izjūtu tuvāk cilvēciskai būtnei, nekā odu vai zirnekli. Bet tā ir empātijā balstīta izjūta, nevis racionāla pieeja. Radās arī versija robežšķirtnes noteikšanai, kad augli sākt uztvert kā nopietnu pretendentu kļūšanai nākotnē par cilvēku. Pašsaglabāšanās instinkts, cik es saprotu, auglim ir iespējams tikai līdz ar nervu sistēmas izveidošanos, kas, savukārt, notiek kaut kad neilgi pirms tām 12 nedēļām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antikrists
2012-05-15 19:43 (saite)
Sterilizācija sievietēm Polijā ir pieejama?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lenora
2012-05-15 14:38 (saite)
Kad braucu uz Rumāniju un skatījos visādas dokumnetāās filmas par Čaušesku, nevarēju vien beigt brīnīties, kāpēc visur ir viens vienīgs Staļins un Gitļers, bet šāds, totāli čīzīgs, personāžs atstāts aiz borta - varu derēt, ka tādu vēl ir čupām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:40 (saite)
mazo valstu lielā bēda - neviens tās neievēro!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lenora
2012-05-15 14:43 (saite)
Rumānija nav maza. Vienīgi malā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:45 (saite)
aii, nu kurš tos balkānu mežoņus vispār atšķir! /to es no savas Ziemeļeiropas, ne austrumeiropas apzeltītā beņķa, protams, muahahā/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:49 (saite)
tā uz sitiena "ko es zinu par rumāniju"

-drakula
-čaušesku
-viņiem bija baisa slepkavība, kad čupa ar bērniem piebeidza franču valodas skolotāju un viņas vīru. par to uzņemta filma, kas rādīta lv fantāzijas filmu festivālā ^^
-dragostea din tei [numa numa jē, numa numa numa jē]
-laikam viss?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lenora
2012-05-15 15:06 (saite)
Viņiem bija arī Vera Renczi http://klab.lv/users/lenora/91597.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 15:48 (saite)
kruta, kontekstā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2012-05-15 19:29 (saite)
es to filmu tulkoju, mana mīļākā šausmene everest!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2012-05-15 22:51 (saite)
akdievs, es to šausmeni pat esmu redzējusi no kopumā ~trim mūžā redzētajām šausmenēm! līdz pat beigām noskatījos, kur teksts "balstīta patiesos notikumos (..) bērni uz jautājumu, kāpēc tā darīja, atbildēja: "mēs tikai gribējām paspēlēties"." līdz šobaltdienai atceros!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:41 (saite)
ir, ir čupām, bet ja šausmu lietas notiek perifērijā, tad tas pasaules varenos un līdz ar to meinstrīmu maz interesē. Satļins un Hitlers slepkavoja rietumeiropiešus, tāpēc arī kāds par to vēl joprojām vispār pārdzīvo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]paliec
2012-05-15 16:01 (saite)
un kā šis aizliegums un nodoklis panāks manu apbērnošanos, ja es savu spermu atstāju tikai vīriešos, bet pats olšūnas producēt nespēju uzņemtās spermas vajadzībām?...

p.s. par vispārējo spriežu pēc persōnīgā...

/koments uz ieraksta LV daļu. par citātu - komentāru nav (ir, bet mēle jāpievalda). par dzimstības veicināšanu - man ir viedoklis, bet biologu viedoklis politiķus nekad nav interesējis, jo ne jau dzimstība ir svarīga, bet naudas aprite birokrātijas mašinērijā. un nav nozīmes ne tiem, kas vairojas, ne tiem, kas piedzimst.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 16:02 (saite)
viedokli droši izsaki! mēs te neesam politiķi, mūs interesē :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]paliec
2012-05-15 16:27 (saite)
nu man šķiet, ka ir jāmušī nost un pēc iespējas vairāk, un es to mēdzu izteikt visai rupjā veidā. un pret jeb ko, kas uzskata abortu aizliegumus par labu esam un piespiež cilvēkus apbērnoties, man izaug ilkņi ur rodas vēlēšanās konkrēto personāžu atspārdīt... esmu pietiekami redzējis sapistas cilvēku dzīves, jo neuztaisīja abortu, kad vļipļi (nu labi viens bija gadījums, kad paši čeloveki uzskatīja, ka nedrīkst abortēties, jo dzīvībiņa...). NAV jāapbērnojas, ja to NEGRIB.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?