Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2012-05-15 09:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tas, kurš domā, ka kontracepcijas'n'abortu aizliegums+totāls bezbērnu nodoklis, neveicina dzimstību, ir losis. un vēl kā veicina! uzprasi čaušesku. taču ja civēku ir iespējams piespiest dzemdēt, tad piespiest parūpēties par sadzemdēto - nav.

In 1966, in an effort to boost the country’s low birthrate, the dictator Nicolae Ceausescu banned both contraception and abortion and taxed those who were childless after age 25—whether married, single, or infertile. As the birthrate rose, so did poverty and homelessness. Children were often simply abandoned. Ceausescu’s response was to create a gulag of state orphanages, with children warehoused by the thousands.

The orphanages soon were stripped of resources as Ceausescu began exporting most of Romania’s food and industry to repay the country’s crippling national debt. The scenes in these orphanages were shocking. Babies were seldom held or given deliberate sensory stimulation. Many were found tied to their beds, left alone for hours or days, with bottles of gruel propped haphazardly into their mouths. Many infants stared blankly into space. Indeed, you could walk into some of these hundred-bed orphanages and not hear a sound. Blankets were covered in urine, feces, and lice. The childhood mortality rate in these institutions was sickening, termed by some Westerners “pediatric Auschwitz.”


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2012-05-15 14:40 (saite)
Bet apaugļoties (labprātīga seksa laikā) arī nav bijusi viņas izvēle.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:42 (saite)
jā, ja piemēram ir kontracepcijas feils. par to, ka antibiotikas pavājina OK darbību, es pati uzzināju tikai nesen.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:46 (saite)
Pieņemu, ka 99,9 % gājējus notriekušie autovadītāji savus upurus nav speciāli medījuši - ko darīsim? iedosim trankvilizatora tabletīti, lai vieglāk aizmigt un aizmirsti par šo nepatīkamo starpgadījumu? ir cēloņi, ir sekas un ar sekām ir jārēķinās nevis jādomā, kā izlocīties, jo no jaunākā būmera vadītāja vietas večiņa kas knapi velkās pāri zebrai arī varbūt nešķiet cilvēks

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-05-15 14:50 (saite)
starp citu, pat tur dalās: vai vainīgs bija nobraucējs, vai nobrauktais, vai kāda trešās personas izraisīta tehniskā kļūme... utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 14:54 (saite)
jā, bet tiek meklēts vainīgais un ja pierāda piemēram to, ka tajā brīdī bija kaut par 10 km pārsniegts ātrums prokurors prasa reālu cietumsodu - zinu ko runāju, esmu tulkojusi šādu lietu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2012-05-15 14:56 (saite)
...un, ja nejauši gadās notriekt kaķi, tad arī uzreiz uz elektriskā krēsla, jo man, piemēram, kaķi patīk krietni vairāk par večiņām, kur nu vēl par receklīgu gaļas gabalu ar ļoti attālu līdzību cilvēciskai būtnei.

Starp citu, izvarotajām sievietēm arī tad vajag aizliegt abortus, jo tā taču bija kaut kāda viņas izvēle, kuras rezultātā viņa nokļuva izvarošanas situācijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 15:02 (saite)
pašam/pašai nešķiet, ka te jau sākas pimpja un pirksta pielīdzināšana?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2012-05-15 15:11 (saite)
Protams, turklāt jau sen, un ne jau mēs ar tevi, bet gan kāds un tad, kad kādam pirmo reizi ienāca prātā ideja, ka 2 mēnešus vecs auglis uzskatāms jau par cilvēku. Un ja jau tāda šūnu veidojumam, kas pat nav spējīgs izdzīvot planētas Zeme atmosfērā bez palīglīdzekļiem, likvidēšana tiek pielīdzināta slepkavībai (kā to dari tu), tad, savukārt, saku, ka noteikti arī kaķīša nejauša nobraukšana var tikt pielīdzināta slepkavībai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 15:33 (saite)
grūtniecība ir viena no retajām lietām dzīvē, kur nav gradācījas "mazliet stāvoklī" ir "jā" vai "nē". Visas līnijas - no kura grūtniecības brīža sākas cilvēks ir muldēšana, kuras mērķis ir gruzdošas sirdsapziņas apklusināšana. Jau šobrīd ir absurda situācija, līdz ar medicīnas attīstību var būt tā, ka tajā pašā slimnīcā vienā nodaļā, kāds lūdz dakteriem darīt visu iespējamo, lai glābtu priekšlaicīgi dzimušo, bet citā bērnu ar tādu pašu svaru un vecumu nogalina, jo mans vēders ir mana izvēle. Tā pat noteikt kaut vai kaut kādu intelektu par izšķirošo nav godīga spēle - ja tā būtu mana senīlā vecmamiņa, mans priekšlaikus dzimušais bērns, mana diagnoze bez cerībām, tad tiešām negribētu, lai šādā veidā, kāds lemtu ir cilvēks, jeb vairs nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2012-05-15 15:47 (saite)
Pēc LV likuma legāls aborts ir līdz 12 grūtniecības nedēļai. Tādēļ jautājums par tēlaino un emocionālo slimnīcas līdzību - vai tiešām ir bijuši gadījumi, kad izdzīvo tik agri priekšlaicīgi dzimušais?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2012-05-15 16:07 (saite)
vēl nav, bet mans piemērs ir no UK, kur robeža ir 24 nedēļas, bet visagrāk izdzīvojušais bērns ir piedzimis 22 nedēļās - trausla tā līnija, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2012-05-15 16:51 (saite)
Trausla gan, piekrītu.

Starp citu, tikko virtuvē parunājām ar dzīvokļa biedreni par šo jautājumu. Izkristalizējās viena svarīga problēma - cilvēka definīcijas trūkums, kā rezultātā arī ir iespējamas šīs diskusijas, kad īsti cilvēks sākas. Piemēram, es joprojām esmu par kaķīšiem, un viena tāda zvēriņa noslaktēšana man šķiet vairāk slepkavība par apaugļotas olšūnas vai 10 nedēļas veca embrija likvidēšanu, jo kaķīti es izjūtu tuvāk cilvēciskai būtnei, nekā odu vai zirnekli. Bet tā ir empātijā balstīta izjūta, nevis racionāla pieeja. Radās arī versija robežšķirtnes noteikšanai, kad augli sākt uztvert kā nopietnu pretendentu kļūšanai nākotnē par cilvēku. Pašsaglabāšanās instinkts, cik es saprotu, auglim ir iespējams tikai līdz ar nervu sistēmas izveidošanos, kas, savukārt, notiek kaut kad neilgi pirms tām 12 nedēļām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?