pajautaa

Gaļa

« previous entry | next entry »
Jul. 7., 2010 | 04:38 pm
posted by: akwiinas in pajautaa

Esmu nolēmusi izmēģināt, kā tas ir gaļēdājam neēst vistu+cūku gaļas. Bet gaļu gribu. Liellopi negaršo, meža zvēri tāpat. Neesmu gatava piķot desmitiem latu par vienas gaļas šķēli. 
Jautājums: Kādu gaļu vari ieteikt lietot pārtikā, lai max samazinātu kaitīgumu, ko dod ar ķīmiju piepumpēti zvēri? Un kādas domas par Soju? :?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {41}

from: [info]marina
date: Jul. 7., 2010 - 04:40 pm
#

esmu dzirdējusi, ka vismaz augšanas hormonus tītaros nevarot sapumpēt, viņi mirstot vai kas tur, tāpēc tā ir laba vistas gaļās alternatīva

Atbildēt


from: [info]dzeina
date: Jul. 7., 2010 - 04:43 pm
#

"ekojēri nebūs no lētajiem" - viss ir relatīvs.
No savas puses varu ieteikt meklēt tirdziņos Sidrabjēru.

Atbildēt | Iepriekšējais


vilkate

from: [info]vilkate
date: Jul. 7., 2010 - 04:43 pm
#

Vienīgais, kas nāk prātā - ekoloģiski audzēti jēri. Jēra gaļai gan garša specifiska un ekojēri nebūs arī no lētajiem.

Kā veģetāriete soju iesaku - vienīgi jāraugās, lai uz iepakojuma būtu norādīts, ka nav ģenētiski modificēta, drošs paliek drošs. :) Ēdieni nav grūti pagatavojumi, tikai jāņem vērā, ka soja ir kā baklažāns - tā uzsūc to garšu, kādā viņu gatavo, tāpēc veikli jāstrādā ar garšvielām, garšaugiem, visādiem dārzeņiem un mērcēm, citādi var sanākt bezgaršīgi.

No sēnēm var uztaisīt perfektas gaļas imitācijkarbonādes un kotletes.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:44 pm
#

a vispār ir ģenētiski nemodificēta? pie mums pieejama? ja ir, tad kur meklēt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jul. 7., 2010 - 06:33 pm
#

tajā sojā, ko pārdod rimčikā, ir rakstīts, ka nav ģen. modificēta.

Atbildēt | Iepriekšējais


vilkate

from: [info]vilkate
date: Jul. 7., 2010 - 07:35 pm
#

Aha, rimčika soja it kā tāda ir, kā arī, sojas un bezglutēna produktu veikalā uz Gogoļa ielas pretī Zinātņu akadēmijai arī var dabūt. Tur ir pat tāda izvirtība kā "sojas steiki". :]

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikii
date: Jul. 8., 2010 - 08:40 am
#

būs jāapdomā iespēja līdz turienei aiziet un iečekot. to steiku lietu vismaz :D

Atbildēt | Iepriekšējais


Vislabākā

from: [info]akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:48 pm
#

Derētu kādreiz pamēģināt jēra gaļu. Kā saka - delikatesei jau var noziedot naudu...
Katrā ziņā - paldies par ideju par sēnēm, tā kā tās šogad ir daudz, pameklēšu kādu labu kotlešu recepti ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:43 pm
#

vari pamēģināt soju. ja nav bail no ģenētiski modificētajiem produktiem. citādi - pamocies un atgriezies pie normāla dzīvesveida :D

Atbildēt | Diskusija


Vislabākā

from: [info]akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:46 pm
#

Es nevaru sagaidīt, kad beigsies vasara un bez sirdsapziņas pārmetumiem varēšu atkal ēst asiņainos steikus un vistas karbonādes :D
Bet tikmēr - derības spiež atteikties no pierastajām gaļām :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:49 pm
#

ok, derības ir normāls iemesls :D
bet klau, ja jau Tu saki, ka asiņaino steiku ēd, bet liellops negaršo - steiks taču parasti kāreiz ir liellopa? vai arī Tu specifiski tieši cūkgaļas steikus ēd?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 7., 2010 - 04:50 pm
#

asiņainus cūkgaļas steikus:D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:51 pm
#

brrr, tas nav bīstami?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 7., 2010 - 04:52 pm
#

ne tikai bīstami - tas ir neiedomājami:D

Atbildēt | Iepriekšējais


Dūda

from: [info]zhagata
date: Jul. 7., 2010 - 04:56 pm
#

Man reizēm ir bail pašai cept cūkgaļu, ka tik nav kas jēls palicis.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:58 pm
#

pieļauju, ka plānās šķēlēs (a la karbonāde parastā) jau nav problēmu - izsils cauri.
normāla steika biezuma gabalu gan varētu būt grūtāk. jātestē visu laiku :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 7., 2010 - 05:01 pm
#

tad stringri jāmarinē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]alison
date: Jul. 7., 2010 - 05:17 pm
#

es izlasīju "tad stringi jāmarinē" :D, padomāju wtf

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 7., 2010 - 05:18 pm
#

a uzrakstījās gandrīs tā, mhm:D

Atbildēt | Iepriekšējais


Vislabākā

from: [info]akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:54 pm
#

Iepostēju un sāku domāt - man garšo vēršu steiks, tad jau sanāk, ka liellopu gaļa tomēr nav tik slikta, kā līdz šim esmu sludinājusi :D Izņēmumi ir pieļaujami :D Gluži vienkārši, visu mūžu uzaugu ar domu, ka lielozvēru gaļa ir negaršīga. Spānijā kā nogaršoju steiku, tā kādu laiku tur katru dienu to vien ēdu.
Bet nu jā, ko tu spītīgam padarīsi - derības ir derības :D Tā kā tika teikts "deram, ka nevarēsi 2mēnešus bez vistas+cūkas gaļas", tad jau sanāk, ka liellopu varu. Bet arī - cik ilgi tad nu ēdīsi steikus? :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 7., 2010 - 04:56 pm
#

nu teļu uzsautēt, biifstrogonovs, llopa malto gaļu utt. Ir tak gūzma veidu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Vislabākā

from: [info]akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:57 pm
#

Re, piem, skaidri zinu, ka liellopa kotletes man toč negaršo.
/savāds putns esmu, zinu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jul. 7., 2010 - 05:00 pm
#

nu kapēc maltā gaļa ar kotletēm uzreiz jāasociē - chilli klāt un paprik/kukurūzu iekš pita maizes vai kā vēl to plāno čuc'meku mīklas izstrādājumu sauca, mērces un bāzt piparos. blablabla

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:57 pm
#

nav jau obligāti katru dienu jāēd. bet tad, kad gribas gaļu. tīri labi var iztikt arī ar sieriem, salātiem, jūras veltēm, sušimuši utml. vismaz manā skatījumā vesela čiabatas maize ar sieru, salātiem un kādu mērci tā aizliek kuņģi, ka par gaļu i domāt negribas :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]komeeta_naak
date: Jul. 7., 2010 - 04:50 pm
#

reiz māsa pagatavoja soju ierastās gaļas vietā (es esmu pilnīgs gaļēdājs). likās jau, ka garšo jocīgi, bet tāpat gardu muti apēdu, tā ka var dzīvot :)
runa konkrēti ir par tiem sojas plācenīšiem, ko var dabūt laikam bezmaz visos veikalos.

Atbildēt | Diskusija


Vislabākā

from: [info]akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:58 pm
#

Akwiinas iet uz rimuku iepirkt soju! :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lee

from: [info]lee
date: Jul. 7., 2010 - 05:13 pm
#

Ieteiktu gan iepriekš soju pamērcēt (vislabāk buljonā) vismaz 30 min un tikai tad gatavot.
+ iepriekš klāt minēšu vēl diedzētu graudu kotletes (dziedzēti graudi + rīvēta vārīta biete + ola): izskatās līdzīgi gaļas kotletei un garša ar nav slikta. Kā arī citu dārzeņu + auzu pārslu kotletes vari paeksperimentēt!
Ja ir sēnes, graudi un rieksti tad principā es bez gaļas varētu izdzīvot, tik šad tad palietoju vistu un jaunlopu, bet cūķi gan vairs ne - liekas, ka smird un vispēr ir vēeh. Nu lai izdodas uzvarēt tais derībās! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Vislabākā

from: [info]akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 05:16 pm
#

Sasodīts! Izrādās, ka ir tik daudz labu recepšu, kā aizvietot gaļu.. Es jūtos kā mucā augusi... :S
Pateicos, man jau siekalas mutē saskrējušas... :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]redrum
date: Jul. 7., 2010 - 04:52 pm
#

tā. vista, cūka, liellops, meža zvēri nost. dārgās tītara, aitas, strausa gaļas nost. kas paliek? :D jēed divkājainie :D

Atbildēt | Diskusija


Vislabākā

from: [info]akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:55 pm
#

Un kā ir ar trušiem? o_0

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Jul. 7., 2010 - 05:00 pm
#

tas jau gandrīz tāpat kā kaķi ēst

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


 aizdedzies!

from: [info]sin
date: Jul. 7., 2010 - 11:24 pm
#

Tev kaķīšī nepatīk?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 8., 2010 - 12:16 am
#

garšo!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]susure
date: Jul. 7., 2010 - 05:36 pm
#

truša gaļa ir nopērkama tajā pašā maximā(nav garants, ka svaiga, drīzāk otrādi) un stockmann.
kotletes no tītara gaļas ir burvīga lieta.
Steikus gandrīz visur tomēr taisa no liellopa gaļas. Man personīgi liellops un teļa gaļa patīk vislabāk.Ir gaļas garša, bet nav nekādas dižas specifikas klāt. tas ir tā, ka... vista uzsūc visas garšas un ja grib, tad nav ilgi jācenšas lai vista garšotu pēc cūkas. Cūkai arī ir piegarša, ko daudzi sajūt. Par jēru nemaz nerunājot.
Bet nu jā, vismazāk ķīmijas manuprāt,ka būs teļa gaļai. Un arī izvēlies veikalus kuros pērc, tam ir liela nozīme. Piemēram Maximās es reti kad esmu nopirkusi 100% svaigu gaļu. 2-3 reizes kopumā. Pārsvarā tur ir gaļa, kas jāsataisa uzreiz, tajā pašā dienā. Ikki savukārt 90% būs gan svaiga cūkgaļa, gan liellops. Rimi ir kaut kas pa vidam. Vēl protams ieteicams iet uz tirgu kam nav slinkums.

Atbildēt | Diskusija


izelpa

from: [info]elpa
date: Jul. 7., 2010 - 06:20 pm
#

Rimi arī šad tad gaļas vitrīnā guļ kails zaķa līķītis.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Jul. 7., 2010 - 06:35 pm
#

Mans necilais viedoklis saistībā ar to soju, kas imitē gaļu, ir tāds, ka labāk to neēst.
http://klab.lv/community/bez_olam/20550.html
Jo es pats nevaru iedomāties, kādai ķīmijai ir jāiziet cauri, lai no pākšaugiem dabūtu tādu struktūru. Imho, no jebkā tādu varētu dabūt, un soja tiek izmantota tāpēc, ka viegli izaudzēt un paliek pāri citos procesos.

Atbildēt


from: [info]te
date: Jul. 7., 2010 - 06:44 pm
#

Soja lētāk un plašākā izvēlē ir veikalā "Maize" Gogoļa ielā 13, pie Zinātņu akadēmijas. Viņiem esot sertifikāti, ka neesot ģenētiski modificēta. Vispār vairums Latvijā nopērkamo sojas produktu skaitās ģen.nemodificēti. Uz iepakojuma tam jābūt rakstītam, palasi.
Soju jāiemācās gatavot. Svarīgi, lai gana izmirkusi, tad nebūs "švamme". Un svarīgi lietot daudz garšvielas(kādas nu pašam patīk, kaut vai "garšvielas maltai gaļai", lol) un sāli, tad nebūs bezgaršīgi.
Uz paciņas aprakstīts pagatavošanas veids, internetā arī daudz ieteikumu.
P.S. Noskaties http://www.imdb.com/title/tt1286537/
http://thepiratebay.org/torrent/5142533/Food__Inc__%282008%29

Atbildēt


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Jul. 7., 2010 - 07:51 pm
#

Vismazāk sapumpētā, cik saprotu, ir cūkgaļa.
Visvairāk — vistas.

Par liellopu gaļu nepateikšu.
Jēra gaļu labu Latvijā dabūt man šķiet joprojām ir eksotika.

Tītara, truša — vai nav salīdzinoši padārgas?

Atbildēt


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Jul. 7., 2010 - 09:23 pm
#

Kas vainas ziviim?

Atbildēt


Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Jul. 8., 2010 - 11:30 am
#

A kur prabļema uzmeklēt kādu zemnieku, kas to savu cūku baro ar kartupeļiem un paša audzētiem graudiem, nevis visādām ķīmijām, zivju miltiem, hormoniem un citiem sūdiem?

es piemēram savu cūku tikai ar dabisku paiciņu baroju - karčas, milti, piens, rudeņos āboļi, nezāles no ravēšanas, visādas ēdiena palieks - gurķu mizas, burkānu biešu kāpostu laksti utt.
Gaļa ir aromātiska un es vismaz zinu, no kā viņa cēlusies. Veicī pirkt gaļu roka neceltos, man liekas, tur pārdod bezgaršīgas šausmiņas.

Atbildēt