Veģetārās krēmzupas
« previous entry | next entry »
Jan. 28., 2014 | 05:41 pm
posted by: maigs in pajautaa
Dārgie cibieši,
Neturiet sveces zem pūra un padalieties ar savām (praksē izmēģinātām,) labu atzītu esam, veģetāro krēmzupu receptēm, kurām nevienojat klāt saldo krējumu vai sieru.
Paldies!
Neturiet sveces zem pūra un padalieties ar savām (praksē izmēģinātām,) labu atzītu esam, veģetāro krēmzupu receptēm, kurām nevienojat klāt saldo krējumu vai sieru.
Paldies!
from:
klusums
date: Jan. 28., 2014 - 06:47 pm
#
Atbildēt
from:
nenoteiksme
date: Jan. 28., 2014 - 06:49 pm
#
tomāti, burkāns, sīpols, ja ir, tad puravs, ķiploks, svaiga bazilika žūksnis, kajēna.
Atbildēt
from:
vilibaldis
date: Jan. 28., 2014 - 06:58 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
termostats
date: Jan. 28., 2014 - 07:01 pm
#
Varbūt vēl pateiksi, ka pelmeņos, kotletēs vai cīsiņos ir jābūt gaļai?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
vilibaldis
date: Jan. 28., 2014 - 07:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
traffico
date: Jan. 28., 2014 - 07:07 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
dzeina
date: Jan. 28., 2014 - 07:19 pm
#
Pilnīgi normāla krēmzupa sanāk, ja ne pārāk lielā ūdens daudzumā, kam piemestas Provansas garšvielas, timiāns, sāls un veģetārais buljona kubiņš, savāra kartupeli, burkānu un lielāko daļu puķkāposta, pieliek klāt vīnogu kauliņu eļļā saceptus sīpolus, vēl bik pavāra, nolej buljonu citā traukā un tad, pa mazam lejot katlā atpakaļ, visu lēni blenderē. Ja man kāds teiktu, ka tur klāt ir tas fakinais saldais krējums, tiešām noticētu. (izkopēju tekstu no savas pasenas gastronomiskās atklāsmes)
Dārzeņus, protams var variēt. Alternatīvās sastāvdaļas - puravs, brokolis. ķirbis, kālis, topinambūri.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
kitteh
date: Jan. 29., 2014 - 10:23 am
#
parasti krēmzupas tumē ar olu, kultu ar saldo krējumu.
pārējās ir biezzupas
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
_re_
date: Jan. 28., 2014 - 07:12 pm
#
ķirbju biezzupu gatavoju tikai vienreiz, beigās pievienoju kausēto sieru in nožēloju, jo tas pārāk nomaigoja garšu. sastāvā bija arī sīpols, ķiploks, selerija un kālis.
Atbildēt
from:
m_x
date: Jan. 28., 2014 - 07:16 pm
#
http://thestonesoup.com/blog/2011/01/in
savos veģetārajos laikos taisīju regulāri
Atbildēt
from:
inese_tk
date: Jan. 28., 2014 - 07:23 pm
#
katliņā eļļā apcep sarīvētus burkānus un sīpolus. tad pievieno kubikos sagrieztus dārzeņus, kādi nu ir tai brīdī pie rokas - ķirbis, kabacis, kartupelis, kālis, puķkāposts, brokolis, pupiņas (iepriekš novārītas vai no bundžas), lēcas (ātri vārāmās var iepriekš nevārīt, bet mest zupā "zaļas") utt. utjpr. un pieleju iepriekš tējkannā uzvārītu, karstu ūdenī. kad dārzeņi savārījušies mīksti, tad piemetu pāris daiviņas ķipoka un sablenderēju.
reizēm izmantoju arī tomātus savā sulā vai sasaldētu blendētu tomātu kluci.
garšvielas lieku pēc katras dienas noskaņojuma. reizēm lieku kariju. reizēm taisu ar vircēm un lauru lapu (virces un lauru lapu jāizzvejo pirms blendēšanas).
viskrēmīgāko konsistenci bez sieriem un krējumiem dod puķkāposts, ķirbis un kartupelis. un turku zirņi. ja izmantoju tos, reizēm pusbundžu pielieku pirms blendēšanas, otru pusi pēc - tad ir ko drusku uzkost. vēl kaisu iekšā ķirbju un saulespuķu sēkliņas. pēc blendēšanas vēl var piebērt indijas riekstus.
un kā jau te ieteica, ja negribas sieru, bet gribas sierīgumu var šķīvī piebērt rauga pārslas.
Atbildēt | Diskusija
from:
inese_tk
date: Jan. 28., 2014 - 07:24 pm
#
http://blog.fatfreevegan.com/category/s
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
inese_tk
date: Jan. 28., 2014 - 07:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
vislielākie komplimenti
from:
tikko_pamodos
date: Jan. 28., 2014 - 07:31 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: vislielākie komplimenti
from:
inese_tk
date: Jan. 28., 2014 - 08:03 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
sole
date: Jan. 28., 2014 - 07:29 pm
#
Atbildēt
from:
ninona
date: Jan. 28., 2014 - 07:40 pm
#
Ja gribas ko īpašāku - kokospiens.
Ar garšvielām un pikantām piedevām nevaru aizrauties, jo bērniem nepatīk.
Var biezzupā ievārīt ij pupiņas, ij lēcas. Riktīgi ņamm :)
Atbildēt
from:
spuldziite
date: Jan. 28., 2014 - 10:39 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
_re_
date: Jan. 28., 2014 - 10:44 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Damn you Autocorrect
from:
spuldziite
date: Jan. 28., 2014 - 11:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
kisswithafist
date: Jan. 28., 2014 - 11:35 pm
#
Atbildēt
from:
sonnenwende
date: Jan. 29., 2014 - 12:51 am
#
Atbildēt | Diskusija
from:
sonnenwende
date: Jan. 29., 2014 - 12:52 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
_g
date: Jan. 29., 2014 - 08:21 am
#
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/7756
Atbildēt
from:
goo
date: Jan. 29., 2014 - 11:00 am
#
puravu, selerijas kātus, kartupeļus, burkānus, puķkāpostus
sablenderē
ņomm ņomm, nekādus krējumus un sierus nevajag
var vēl beigās piebērt garneles, bet tas laikam vairs nav veģetārs
Atbildēt