pajautaa

Veģetārās krēmzupas

« previous entry | next entry »
Jan. 28., 2014 | 05:41 pm
posted by: maigs in pajautaa

Dārgie cibieši,

Neturiet sveces zem pūra un padalieties ar savām (praksē izmēģinātām,) labu atzītu esam, veģetāro krēmzupu receptēm, kurām nevienojat klāt saldo krējumu vai sieru.


Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

A

from: [info]klusums
date: Jan. 28., 2014 - 06:47 pm
#

Ķirbju krēmzupa vulgaris, tikai nelieku klāt saldo krējumu. Var pielikt klāt rauga pārslas mazliet.

Atbildēt


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jan. 28., 2014 - 06:49 pm
#

tomātzupiņ!
tomāti, burkāns, sīpols, ja ir, tad puravs, ķiploks, svaiga bazilika žūksnis, kajēna.

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jan. 28., 2014 - 06:58 pm
#

krēmzupa a priori ir ar saldo krējumu, bez krējuma varētu būt biezzupas

Atbildēt | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 28., 2014 - 07:01 pm
#

Koa? O_o


Varbūt vēl pateiksi, ka pelmeņos, kotletēs vai cīsiņos ir jābūt gaļai?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jan. 28., 2014 - 07:05 pm
#

nē, tas ir gluži kas cits

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Jan. 28., 2014 - 07:07 pm
#

Kā tu iedrošinies vispār ieminēties, ka tajos augstākminētajos izstrādājumos ir jābūt gaļai! Nu fuj! :) Aizej nokaunies.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]dzeina
date: Jan. 28., 2014 - 07:19 pm
#

Protams, ka nē. Ļoti labas krēmzupas var sataisīt bez piena produktu klātbūtnes.

Pilnīgi normāla krēmzupa sanāk, ja ne pārāk lielā ūdens daudzumā, kam piemestas Provansas garšvielas, timiāns, sāls un veģetārais buljona kubiņš, savāra kartupeli, burkānu un lielāko daļu puķkāposta, pieliek klāt vīnogu kauliņu eļļā saceptus sīpolus, vēl bik pavāra, nolej buljonu citā traukā un tad, pa mazam lejot katlā atpakaļ, visu lēni blenderē. Ja man kāds teiktu, ka tur klāt ir tas fakinais saldais krējums, tiešām noticētu. (izkopēju tekstu no savas pasenas gastronomiskās atklāsmes)

Dārzeņus, protams var variēt. Alternatīvās sastāvdaļas - puravs, brokolis. ķirbis, kālis, topinambūri.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


meow ...

from: [info]kitteh
date: Jan. 29., 2014 - 10:23 am
#

nosaukums "krēmzupa" ir pārņemts no angliskā- cream soup, kas apzīmē to, ka zupā tiek pievienots saldais krējums.
parasti krēmzupas tumē ar olu, kultu ar saldo krējumu.
pārējās ir biezzupas

Atbildēt | Iepriekšējais


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Jan. 28., 2014 - 07:12 pm
#

mana tomātzupas recepte ir klasiskā - sīpoli, ķiploki eļļā un sviestā, karote miltu biezumam, tad mizots tomātu konservs ar visu sulu, mazliet buljona, lauru lapas. burbulē kādas min. 20, laurenes izņem, sablenderē zupu un, vēlreiz uzkarsējot, pievieno pesto (to kas no bazilika un dženovas). šķīvī jau uz vēlēšanos pievieno gaišās maizes nedaudz ķiplokotus grauzdiņus un pa šķēlītei mocarellas siera.

ķirbju biezzupu gatavoju tikai vienreiz, beigās pievienoju kausēto sieru in nožēloju, jo tas pārāk nomaigoja garšu. sastāvā bija arī sīpols, ķiploks, selerija un kālis.

Atbildēt


Max

from: [info]m_x
date: Jan. 28., 2014 - 07:16 pm
#

šī ir supervienkārša un garšīga zupa (sieru var nelikt):
http://thestonesoup.com/blog/2011/01/introducing-soupstones-7-tips-for-full-flavoured-soups-without-using-stock-5-ingredients-10-minutes/
savos veģetārajos laikos taisīju regulāri

Atbildēt


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 28., 2014 - 07:23 pm
#

man nav tādas kārtīgas receptes, bet parasti taisu pēc sekojošas shēmas.

katliņā eļļā apcep sarīvētus burkānus un sīpolus. tad pievieno kubikos sagrieztus dārzeņus, kādi nu ir tai brīdī pie rokas - ķirbis, kabacis, kartupelis, kālis, puķkāposts, brokolis, pupiņas (iepriekš novārītas vai no bundžas), lēcas (ātri vārāmās var iepriekš nevārīt, bet mest zupā "zaļas") utt. utjpr. un pieleju iepriekš tējkannā uzvārītu, karstu ūdenī. kad dārzeņi savārījušies mīksti, tad piemetu pāris daiviņas ķipoka un sablenderēju.
reizēm izmantoju arī tomātus savā sulā vai sasaldētu blendētu tomātu kluci.

garšvielas lieku pēc katras dienas noskaņojuma. reizēm lieku kariju. reizēm taisu ar vircēm un lauru lapu (virces un lauru lapu jāizzvejo pirms blendēšanas).

viskrēmīgāko konsistenci bez sieriem un krējumiem dod puķkāposts, ķirbis un kartupelis. un turku zirņi. ja izmantoju tos, reizēm pusbundžu pielieku pirms blendēšanas, otru pusi pēc - tad ir ko drusku uzkost. vēl kaisu iekšā ķirbju un saulespuķu sēkliņas. pēc blendēšanas vēl var piebērt indijas riekstus.
un kā jau te ieteica, ja negribas sieru, bet gribas sierīgumu var šķīvī piebērt rauga pārslas.

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 28., 2014 - 07:24 pm
#

p.s. te ir daudz labu, tai skaitā biezzupu, recepšu
http://blog.fatfreevegan.com/category/soups

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 28., 2014 - 07:26 pm
#

p.s. un vēl ja gribas to krēmīgumu, bet negribas govs piena izstrādājumu var lietot kādu negovs pienu (mans favorīts ir auzu) vai kokosriekstu pienu!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tikko_pamodos

vislielākie komplimenti

from: [info]tikko_pamodos
date: Jan. 28., 2014 - 07:31 pm
#

Es gribu Tevi par savu pavāru!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

Re: vislielākie komplimenti

from: [info]inese_tk
date: Jan. 28., 2014 - 08:03 pm
#

paldies, paldies

Atbildēt | Iepriekšējais


sole

from: [info]sole
date: Jan. 28., 2014 - 07:29 pm
#

Saldo krējumu vulgaris biezzupās var aizstāt ar kokosriekstu pienu

Atbildēt


from: [info]ninona
date: Jan. 28., 2014 - 07:40 pm
#

Parasti vienkārši nelieku ne to krējumu, ne sieru, ne sviestu. Piešauju eļļu, forši, ja ir kāda "īpašā" eļļiņa - ķirbju sēklu utt.

Ja gribas ko īpašāku - kokospiens.

Ar garšvielām un pikantām piedevām nevaru aizrauties, jo bērniem nepatīk.

Var biezzupā ievārīt ij pupiņas, ij lēcas. Riktīgi ņamm :)

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Jan. 28., 2014 - 10:39 pm
#

Kā bāze- ķiploks, sīpols akcepts eļļā, tad liek pasutināties pāris minutes vai nu ķirbi, vai saldētus zaļos zirnīšus, vai saldos kartupeļus, vai pastinakus , vai selerijas sakni vai da jebko, pievieno pāris glāzes dārzeņu buljonu un ļauj uzburbuļoties (sakņveidīgos un ķirbjveidīgos pavāra ilgāk), tad visu sablenderē un ļauj vēlreiz uzvārīties, pievienojot vēl buljonu, ja ir par biezu. Zaļo zirnīšu variantā pirms buljona pievienošanas no katla izņem krūzīti zirnīšus, kurus pievieno beigās pēc sablenderēšanas atpakaļ. Zirnīšu un paprikas zupas uzvāra vienreiz, savādāk krāsa būs pelēcīga. No garšvielām pie mum's ir etablējusies piparmētra zirnīšu zupai, balsamiko krēms seleriju suņu zupai, ingvers saldajiem kartupeļiem, ķirbis liekam klāt čilli, paprikas zupu taisām uz pusi ar tomātiem.

Atbildēt | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Jan. 28., 2014 - 10:44 pm
#

selerijas suņu zupa :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Damn you Autocorrect

from: [info]spuldziite
date: Jan. 28., 2014 - 11:18 pm
#

Tas tā, garšai!

Atbildēt | Iepriekšējais


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jan. 28., 2014 - 11:35 pm
#

generally ir tā, ka ja gribas krēmīgāku zupu, pieliek biš kartupeļu biezeņa.

Atbildēt


sonnenwende

from: [info]sonnenwende
date: Jan. 29., 2014 - 12:51 am
#

Lēcu zupa. Apcep burkānus, sīpolus, makten ķiploku, vāra ar lēcām, garšvielas kādas sirds kāro, bet kāds austrumu maisījums būs vislabāk. Var arī dārzeņu buljona kubiņu. Blenderis. Vualā. Ar svaigi ceptu lavašu vislabāk.

Atbildēt | Diskusija


sonnenwende

from: [info]sonnenwende
date: Jan. 29., 2014 - 12:52 am
#

PS brūno lēcu. Un kādu mazu kartupeli ar var piemest.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]_g
date: Jan. 29., 2014 - 08:21 am
#

šī ir tāda precīzi taisāmā recepte (pretstatā tām "tad piemet olu vai doktordesu vai majonēzi nu kas pa rokai"), viennozīmīgi visgaršīgākā recepte no sadaļas "ātri un vienkārši", kas izmēģināta
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/775669/thai-pumpkin-soup

Atbildēt


Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Jan. 29., 2014 - 11:00 am
#

savāri kopā un sablenderē:
puravu, selerijas kātus, kartupeļus, burkānus, puķkāpostus
sablenderē

ņomm ņomm, nekādus krējumus un sierus nevajag

var vēl beigās piebērt garneles, bet tas laikam vairs nav veģetārs

Atbildēt