inese_tk

Jan. 28., 2014 | 07:23 pm
No:: inese_tk

man nav tādas kārtīgas receptes, bet parasti taisu pēc sekojošas shēmas.

katliņā eļļā apcep sarīvētus burkānus un sīpolus. tad pievieno kubikos sagrieztus dārzeņus, kādi nu ir tai brīdī pie rokas - ķirbis, kabacis, kartupelis, kālis, puķkāposts, brokolis, pupiņas (iepriekš novārītas vai no bundžas), lēcas (ātri vārāmās var iepriekš nevārīt, bet mest zupā "zaļas") utt. utjpr. un pieleju iepriekš tējkannā uzvārītu, karstu ūdenī. kad dārzeņi savārījušies mīksti, tad piemetu pāris daiviņas ķipoka un sablenderēju.
reizēm izmantoju arī tomātus savā sulā vai sasaldētu blendētu tomātu kluci.

garšvielas lieku pēc katras dienas noskaņojuma. reizēm lieku kariju. reizēm taisu ar vircēm un lauru lapu (virces un lauru lapu jāizzvejo pirms blendēšanas).

viskrēmīgāko konsistenci bez sieriem un krējumiem dod puķkāposts, ķirbis un kartupelis. un turku zirņi. ja izmantoju tos, reizēm pusbundžu pielieku pirms blendēšanas, otru pusi pēc - tad ir ko drusku uzkost. vēl kaisu iekšā ķirbju un saulespuķu sēkliņas. pēc blendēšanas vēl var piebērt indijas riekstus.
un kā jau te ieteica, ja negribas sieru, bet gribas sierīgumu var šķīvī piebērt rauga pārslas.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: