pajautaa

Veģetārās krēmzupas

« previous entry | next entry »
Jan. 28., 2014 | 05:41 pm
posted by: maigs in pajautaa

Dārgie cibieši,

Neturiet sveces zem pūra un padalieties ar savām (praksē izmēģinātām,) labu atzītu esam, veģetāro krēmzupu receptēm, kurām nevienojat klāt saldo krējumu vai sieru.


Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jan. 28., 2014 - 06:58 pm
#

krēmzupa a priori ir ar saldo krējumu, bez krējuma varētu būt biezzupas

Atbildēt | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 28., 2014 - 07:01 pm
#

Koa? O_o


Varbūt vēl pateiksi, ka pelmeņos, kotletēs vai cīsiņos ir jābūt gaļai?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jan. 28., 2014 - 07:05 pm
#

nē, tas ir gluži kas cits

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Jan. 28., 2014 - 07:07 pm
#

Kā tu iedrošinies vispār ieminēties, ka tajos augstākminētajos izstrādājumos ir jābūt gaļai! Nu fuj! :) Aizej nokaunies.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]dzeina
date: Jan. 28., 2014 - 07:19 pm
#

Protams, ka nē. Ļoti labas krēmzupas var sataisīt bez piena produktu klātbūtnes.

Pilnīgi normāla krēmzupa sanāk, ja ne pārāk lielā ūdens daudzumā, kam piemestas Provansas garšvielas, timiāns, sāls un veģetārais buljona kubiņš, savāra kartupeli, burkānu un lielāko daļu puķkāposta, pieliek klāt vīnogu kauliņu eļļā saceptus sīpolus, vēl bik pavāra, nolej buljonu citā traukā un tad, pa mazam lejot katlā atpakaļ, visu lēni blenderē. Ja man kāds teiktu, ka tur klāt ir tas fakinais saldais krējums, tiešām noticētu. (izkopēju tekstu no savas pasenas gastronomiskās atklāsmes)

Dārzeņus, protams var variēt. Alternatīvās sastāvdaļas - puravs, brokolis. ķirbis, kālis, topinambūri.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


meow ...

from: [info]kitteh
date: Jan. 29., 2014 - 10:23 am
#

nosaukums "krēmzupa" ir pārņemts no angliskā- cream soup, kas apzīmē to, ka zupā tiek pievienots saldais krējums.
parasti krēmzupas tumē ar olu, kultu ar saldo krējumu.
pārējās ir biezzupas

Atbildēt | Iepriekšējais