Grūbas
« previous entry | next entry »
Apr. 23., 2013 | 04:15 pm
posted by: digna in pajautaa
Ar ko ēst grūbas?
Viens te mājās alkst grūbu, bet pats nezin, kā un ar ko tās gatavot, es netik, jo manā uztverē tās ir tik pat ēdamas, kā, piemēram, zeķes.
Šādas tādas receptes izskatījām, bet tur pārsvarā kaut kādas putras ar ceptiem speķiem. Tiešām nav nekā "smalkāka" un šoreiz veģetāra?
Grūbas kārtīgi izmērcētas, šobrīd vārās katlā ar pliku ūdeni.
Viens te mājās alkst grūbu, bet pats nezin, kā un ar ko tās gatavot, es netik, jo manā uztverē tās ir tik pat ēdamas, kā, piemēram, zeķes.
Šādas tādas receptes izskatījām, bet tur pārsvarā kaut kādas putras ar ceptiem speķiem. Tiešām nav nekā "smalkāka" un šoreiz veģetāra?
Grūbas kārtīgi izmērcētas, šobrīd vārās katlā ar pliku ūdeni.
from: rasbainieks
date: Apr. 23., 2013 - 04:25 pm
#
Atbildēt
from: au
date: Apr. 23., 2013 - 04:25 pm
#
pesto ļoti labi iet klāt un vasaras plaukumā lieku klāt arī svaigas bazilika lapas.
Atbildēt | Diskusija
from: chaika
date: Apr. 23., 2013 - 04:27 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: inese_tk
date: Apr. 24., 2013 - 12:57 pm
#
kazas siers arī iet klāt debešķīgi
un der zaļais pesto arī.
pats vienkāršākais, gan ne lētākais, variants, ko reiz ēdu ciemos bija vārītās grūbās iejaukta olīveļļa, saulē kaltēti tomāti, zaļais pesto un kazas siera gabaliņi
Atbildēt | Iepriekšējais
from: digna
date: Apr. 23., 2013 - 04:31 pm
#
Ko varētu salātu "mitrināšanai" šādā gadījumā izdomāt?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
es atvainojos
from: chaika
date: Apr. 23., 2013 - 04:33 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: es atvainojos
from: digna
date: Apr. 23., 2013 - 04:36 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: digna
date: Apr. 23., 2013 - 04:38 pm
#
Speķus un sīpolus jau manīju receptēs, bet tas nederēs.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: vilkate
date: Apr. 23., 2013 - 04:47 pm
#
Novārītas grūbas sajauc ar saulē kaltētiem tomātiem eļļā (ideāli, ja eļļā ar baziliku) un pusmīksta kazas siera gabaliņiem - mans favorīts ir kazas siers ar balto pelējumu, kuru var dabūt Prismās. Visam klāt var vēl kādu šļuku labas olīveļļas un sauju kressalātu dīgstu.
Atbildēt | Diskusija
from: mufs
date: Apr. 23., 2013 - 05:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: nenoteiksme
date: Apr. 23., 2013 - 05:12 pm
#
Atbildēt
from: sveetaa_seeta
date: Apr. 23., 2013 - 05:33 pm
#
sacep burkānus ar sīpoliem un ķiplokiem, un kaut kādām sēnēm. to visu sagāž tajās grūbās. var pievienot arī kaut kādu tomātu pastu. es īsti nezinu, cik ilgi vāru. laiku pa laikam noprovēju, vai ir gatavs un viss. ā, un vakar tieši ēdu brokoļu biezzupu, kurai piemetu klāt sauju grūbu, lai nebūtu garlaicīgi ēst.
Atbildēt
from: dzeina
date: Apr. 23., 2013 - 06:49 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: vikings
date: Apr. 24., 2013 - 02:38 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: daria
date: Apr. 23., 2013 - 06:50 pm
#
http://smittenkitchen.com/blog/2012/1
Esmu farro vietā lietojusi grūbas, ļoti labi.
Atbildēt
from: neetiski
date: Apr. 24., 2013 - 02:12 am
#
Uztaisi kaut kādu risotto vai saldo.
Atbildēt
from: inese_tk
date: Apr. 24., 2013 - 12:59 pm
#
apcep katliņā rīvētu burkānu ar sīpoliem, pieber nevārītas grūbas, mazliet apcep, pielej glāzi vīna (var izlaist), kad vīns iesūcies, liek klāt vēl dārzeņus un ūdeni vai buljonu un sutina/vāra gatavu. ar sēnēm arī ļoti garšīgi. var pārkaistīt ar sieru vai izmantot arī saldo krējumu, kas nu ēd un kam patīk
Atbildēt
from: antuanete
date: Apr. 24., 2013 - 05:24 pm
#
Ja gribas saldajā versijā, tad grūbas labi sader ar skābo krējumu, kanēli un rīvētiem āboiem.
Atbildēt