pajautaa

Grūbas

« previous entry | next entry »
Apr. 23., 2013 | 04:15 pm
posted by: digna in pajautaa

Ar ko ēst grūbas?

Viens te mājās alkst grūbu, bet pats nezin, kā un ar ko tās gatavot, es netik, jo manā uztverē tās ir tik pat ēdamas, kā, piemēram, zeķes.
Šādas tādas receptes izskatījām, bet tur pārsvarā kaut kādas putras ar ceptiem speķiem. Tiešām nav nekā "smalkāka" un šoreiz veģetāra?

Grūbas kārtīgi izmērcētas, šobrīd vārās katlā ar pliku ūdeni.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

austra

from: [info]au
date: Apr. 23., 2013 - 04:25 pm
#

lieliski grūbsalāti ir ar tomātiem, saldo kukurūzu un pesto. pesto var aizstāt, arī tomātus var aizstāt, ja vajag, bet salds kukuruzas kraukšķis blakus grūbai ir super!

pesto ļoti labi iet klāt un vasaras plaukumā lieku klāt arī svaigas bazilika lapas.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]chaika
date: Apr. 23., 2013 - 04:27 pm
#

saulē kaltētie tomāti lieliski iet klāt vēl, ja sarkano pesto paņem, a moš i pie zaļā iet.. ūn var jau piecept visādus dārzeņus (grūbu risoto style), cieto sieru..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Apr. 24., 2013 - 12:57 pm
#

jā!
kazas siers arī iet klāt debešķīgi
un der zaļais pesto arī.

pats vienkāršākais, gan ne lētākais, variants, ko reiz ēdu ciemos bija vārītās grūbās iejaukta olīveļļa, saulē kaltēti tomāti, zaļais pesto un kazas siera gabaliņi

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Apr. 23., 2013 - 04:31 pm
#

Ir gan kukurūza, gan svaigi tomāti, gan tomāti savā sulā. Pesto gan nav un, sķiet, ka tuvākajā veikalā nav. :(
Ko varētu salātu "mitrināšanai" šādā gadījumā izdomāt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


es atvainojos

from: [info]chaika
date: Apr. 23., 2013 - 04:33 pm
#

Olīveļļu ar garšvielām! Tuči citrona sulas!? ķiploka? Nu, kas prasās/garšo!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: es atvainojos

from: [info]digna
date: Apr. 23., 2013 - 04:36 pm
#

Paldies! Ķiploku daudz, olīveļļa ir, citroni arī!

Atbildēt | Iepriekšējais


- [info]

from: [info]digna
date: Apr. 23., 2013 - 04:38 pm
#

Cik ilgi nez jāvāra parastās, ne īpašās pērļu grūbas, kā Tu saki, lai nepārvārītu? Man vienkārši nav saprašanas, kādām tām jābūt, kad ir gatavas.
Speķus un sīpolus jau manīju receptēs, bet tas nederēs.

Atbildēt | Iepriekšējais


vilkate

from: [info]vilkate
date: Apr. 23., 2013 - 04:47 pm
#

Man nesen ieteica lielisku paēdienu - izklausās jocīgs, bet, kad nogaršo, var saprast tā burvību.

Novārītas grūbas sajauc ar saulē kaltētiem tomātiem eļļā (ideāli, ja eļļā ar baziliku) un pusmīksta kazas siera gabaliņiem - mans favorīts ir kazas siers ar balto pelējumu, kuru var dabūt Prismās. Visam klāt var vēl kādu šļuku labas olīveļļas un sauju kressalātu dīgstu.

Atbildēt | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Apr. 23., 2013 - 05:12 pm
#

mmmm, pilnīgi sagribējās skriet uz veikalu pēc grūbām!

Atbildēt | Iepriekšējais


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Apr. 23., 2013 - 05:12 pm
#

gardi ir ar cepinātiem burkāniņiem un sīpolu sasautēt.

Atbildēt


erbe mierplēsis

from: [info]sveetaa_seeta
date: Apr. 23., 2013 - 05:33 pm
#

es mēdzu taisīt tā:

sacep burkānus ar sīpoliem un ķiplokiem, un kaut kādām sēnēm. to visu sagāž tajās grūbās. var pievienot arī kaut kādu tomātu pastu. es īsti nezinu, cik ilgi vāru. laiku pa laikam noprovēju, vai ir gatavs un viss. ā, un vakar tieši ēdu brokoļu biezzupu, kurai piemetu klāt sauju grūbu, lai nebūtu garlaicīgi ēst.

Atbildēt


from: [info]dzeina
date: Apr. 23., 2013 - 06:49 pm
#

Muklājā "grubotto" -kaloriju kilobumba, bet nu šausmīgi garšīgi - grūbas samočīt ar nedaudz saldo krējumu, daudz parmas sieru un pesto. Nom nom.

Atbildēt | Diskusija


Vikings

from: [info]vikings
date: Apr. 24., 2013 - 02:38 am
#

Pati Tu esi kaloriju kilobomba. Nemaz ar tik traki nav! :D Es, redz, pat uzēdies neesmu! :p

Atbildēt | Iepriekšējais


galvenais hipo

from: [info]daria
date: Apr. 23., 2013 - 06:50 pm
#

Šie salāti ir über garšīgi:
http://smittenkitchen.com/blog/2012/10/butternut-squash-salad-with-farro-and-pepitas/

Esmu farro vietā lietojusi grūbas, ļoti labi.

Atbildēt


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Apr. 24., 2013 - 02:12 am
#

http://www.fotoreceptes.lv/grubas.html

Uztaisi kaut kādu risotto vai saldo.

Atbildēt


*

from: [info]inese_tk
date: Apr. 24., 2013 - 12:59 pm
#

es taisu arī grubotto, nu kā risotto, tikai ar grūbām.
apcep katliņā rīvētu burkānu ar sīpoliem, pieber nevārītas grūbas, mazliet apcep, pielej glāzi vīna (var izlaist), kad vīns iesūcies, liek klāt vēl dārzeņus un ūdeni vai buljonu un sutina/vāra gatavu. ar sēnēm arī ļoti garšīgi. var pārkaistīt ar sieru vai izmantot arī saldo krējumu, kas nu ēd un kam patīk

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Apr. 24., 2013 - 05:24 pm
#

Var taisīt grūbu sautējumu ar sēnēm, pēc risotto pagatavošanas metodes.
Ja gribas saldajā versijā, tad grūbas labi sader ar skābo krējumu, kanēli un rīvētiem āboiem.

Atbildēt