Gaļa
« previous entry | next entry »
Jul. 7., 2010 | 04:38 pm
posted by: akwiinas in pajautaa
Esmu nolēmusi izmēģināt, kā tas ir gaļēdājam neēst vistu+cūku gaļas. Bet gaļu gribu. Liellopi negaršo, meža zvēri tāpat. Neesmu gatava piķot desmitiem latu par vienas gaļas šķēli.
Jautājums: Kādu gaļu vari ieteikt lietot pārtikā, lai max samazinātu kaitīgumu, ko dod ar ķīmiju piepumpēti zvēri?
Un kādas domas par Soju? :?
from: marina
date: Jul. 7., 2010 - 04:40 pm
#
Atbildēt
from: dzeina
date: Jul. 7., 2010 - 04:43 pm
#
No savas puses varu ieteikt meklēt tirdziņos Sidrabjēru.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: vilkate
date: Jul. 7., 2010 - 04:43 pm
#
Kā veģetāriete soju iesaku - vienīgi jāraugās, lai uz iepakojuma būtu norādīts, ka nav ģenētiski modificēta, drošs paliek drošs. :) Ēdieni nav grūti pagatavojumi, tikai jāņem vērā, ka soja ir kā baklažāns - tā uzsūc to garšu, kādā viņu gatavo, tāpēc veikli jāstrādā ar garšvielām, garšaugiem, visādiem dārzeņiem un mērcēm, citādi var sanākt bezgaršīgi.
No sēnēm var uztaisīt perfektas gaļas imitācijkarbonādes un kotletes.
Atbildēt | Diskusija
from: mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:44 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: hessin
date: Jul. 7., 2010 - 06:33 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: te
date: Jul. 7., 2010 - 06:47 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: vilkate
date: Jul. 7., 2010 - 07:35 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mikii
date: Jul. 8., 2010 - 08:40 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:48 pm
#
Katrā ziņā - paldies par ideju par sēnēm, tā kā tās šogad ir daudz, pameklēšu kādu labu kotlešu recepti ;)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:43 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:46 pm
#
Bet tikmēr - derības spiež atteikties no pierastajām gaļām :D
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:49 pm
#
bet klau, ja jau Tu saki, ka asiņaino steiku ēd, bet liellops negaršo - steiks taču parasti kāreiz ir liellopa? vai arī Tu specifiski tieši cūkgaļas steikus ēd?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: goddes
date: Jul. 7., 2010 - 04:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:51 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: goddes
date: Jul. 7., 2010 - 04:52 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zhagata
date: Jul. 7., 2010 - 04:56 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:58 pm
#
normāla steika biezuma gabalu gan varētu būt grūtāk. jātestē visu laiku :D
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: goddes
date: Jul. 7., 2010 - 05:01 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: alison
date: Jul. 7., 2010 - 05:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: goddes
date: Jul. 7., 2010 - 05:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:54 pm
#
Bet nu jā, ko tu spītīgam padarīsi - derības ir derības :D Tā kā tika teikts "deram, ka nevarēsi 2mēnešus bez vistas+cūkas gaļas", tad jau sanāk, ka liellopu varu. Bet arī - cik ilgi tad nu ēdīsi steikus? :D
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: goddes
date: Jul. 7., 2010 - 04:56 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:57 pm
#
/savāds putns esmu, zinu :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: goddes
date: Jul. 7., 2010 - 05:00 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: mikii
date: Jul. 7., 2010 - 04:57 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: komeeta_naak
date: Jul. 7., 2010 - 04:50 pm
#
runa konkrēti ir par tiem sojas plācenīšiem, ko var dabūt laikam bezmaz visos veikalos.
Atbildēt | Diskusija
from: akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:58 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: lee
date: Jul. 7., 2010 - 05:13 pm
#
+ iepriekš klāt minēšu vēl diedzētu graudu kotletes (dziedzēti graudi + rīvēta vārīta biete + ola): izskatās līdzīgi gaļas kotletei un garša ar nav slikta. Kā arī citu dārzeņu + auzu pārslu kotletes vari paeksperimentēt!
Ja ir sēnes, graudi un rieksti tad principā es bez gaļas varētu izdzīvot, tik šad tad palietoju vistu un jaunlopu, bet cūķi gan vairs ne - liekas, ka smird un vispēr ir vēeh. Nu lai izdodas uzvarēt tais derībās! :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 05:16 pm
#
Pateicos, man jau siekalas mutē saskrējušas... :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: redrum
date: Jul. 7., 2010 - 04:52 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: akwiinas
date: Jul. 7., 2010 - 04:55 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dzeina
date: Jul. 7., 2010 - 05:00 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sin
date: Jul. 7., 2010 - 11:24 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: eermaniitis
date: Jul. 8., 2010 - 12:16 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: susure
date: Jul. 7., 2010 - 05:36 pm
#
kotletes no tītara gaļas ir burvīga lieta.
Steikus gandrīz visur tomēr taisa no liellopa gaļas. Man personīgi liellops un teļa gaļa patīk vislabāk.Ir gaļas garša, bet nav nekādas dižas specifikas klāt. tas ir tā, ka... vista uzsūc visas garšas un ja grib, tad nav ilgi jācenšas lai vista garšotu pēc cūkas. Cūkai arī ir piegarša, ko daudzi sajūt. Par jēru nemaz nerunājot.
Bet nu jā, vismazāk ķīmijas manuprāt,ka būs teļa gaļai. Un arī izvēlies veikalus kuros pērc, tam ir liela nozīme. Piemēram Maximās es reti kad esmu nopirkusi 100% svaigu gaļu. 2-3 reizes kopumā. Pārsvarā tur ir gaļa, kas jāsataisa uzreiz, tajā pašā dienā. Ikki savukārt 90% būs gan svaiga cūkgaļa, gan liellops. Rimi ir kaut kas pa vidam. Vēl protams ieteicams iet uz tirgu kam nav slinkums.
Atbildēt | Diskusija
from: elpa
date: Jul. 7., 2010 - 06:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: hessin
date: Jul. 7., 2010 - 06:35 pm
#
http://klab.lv/community/bez_olam/2
Jo es pats nevaru iedomāties, kādai ķīmijai ir jāiziet cauri, lai no pākšaugiem dabūtu tādu struktūru. Imho, no jebkā tādu varētu dabūt, un soja tiek izmantota tāpēc, ka viegli izaudzēt un paliek pāri citos procesos.
Atbildēt
from: te
date: Jul. 7., 2010 - 06:44 pm
#
Soju jāiemācās gatavot. Svarīgi, lai gana izmirkusi, tad nebūs "švamme". Un svarīgi lietot daudz garšvielas(kādas nu pašam patīk, kaut vai "garšvielas maltai gaļai", lol) un sāli, tad nebūs bezgaršīgi.
Uz paciņas aprakstīts pagatavošanas veids, internetā arī daudz ieteikumu.
P.S. Noskaties http://www.imdb.com/title/tt1286537/
http://thepiratebay.org/torrent/514
Atbildēt
from: begemots
date: Jul. 7., 2010 - 07:51 pm
#
Visvairāk — vistas.
Par liellopu gaļu nepateikšu.
Jēra gaļu labu Latvijā dabūt man šķiet joprojām ir eksotika.
Tītara, truša — vai nav salīdzinoši padārgas?
Atbildēt
from: morraa
date: Jul. 7., 2010 - 09:23 pm
#
Atbildēt
from: krokomots
date: Jul. 8., 2010 - 11:30 am
#
es piemēram savu cūku tikai ar dabisku paiciņu baroju - karčas, milti, piens, rudeņos āboļi, nezāles no ravēšanas, visādas ēdiena palieks - gurķu mizas, burkānu biešu kāpostu laksti utt.
Gaļa ir aromātiska un es vismaz zinu, no kā viņa cēlusies. Veicī pirkt gaļu roka neceltos, man liekas, tur pārdod bezgaršīgas šausmiņas.
Atbildēt