kā apēst ķirbi?
« previous entry | next entry »
Okt. 24., 2009 | 11:31 am
posted by: oblica in pajautaa
Man ir milzīgs ķirbis. Plānoju šodien šamo kaut.
Un tā - no PERSŌNĪGĀS PIEREDZES, lūdzu:
ko garšīgu (vai tas maz ir iespējams?) var pagatavot no liela ķirbja?
Konservēšanu, lūdzu, neieteikt - nav burku un slinkums.
Tāpat ziedošanu labdarībai, iesmērēšanu kaimiņu babulim, izmešanu miskastē - jau apsvēru un atzinu par nepareizu rīcību. :)
Tātad: Tava iecienītā ķirbju pīrāga, biezzupas, sulas, .... recepte būtu?
PS Uz gūgli jau biju, tur man viss šķitās aizdomīgs un, ja sanāks negaršīgi, nebūs īsti ko vainot.
PALDIES!
Un tā - no PERSŌNĪGĀS PIEREDZES, lūdzu:
ko garšīgu (vai tas maz ir iespējams?) var pagatavot no liela ķirbja?
Konservēšanu, lūdzu, neieteikt - nav burku un slinkums.
Tāpat ziedošanu labdarībai, iesmērēšanu kaimiņu babulim, izmešanu miskastē - jau apsvēru un atzinu par nepareizu rīcību. :)
Tātad: Tava iecienītā ķirbju pīrāga, biezzupas, sulas, .... recepte būtu?
PS Uz gūgli jau biju, tur man viss šķitās aizdomīgs un, ja sanāks negaršīgi, nebūs īsti ko vainot.
PALDIES!
from:
tante
date: Okt. 24., 2009 - 11:36 am
#
Atbildēt | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 11:41 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
tante
date: Okt. 24., 2009 - 11:46 am
#
nu kā var garšot kaut kas tāds??..:)))
man te pašlaik na vlaika, bet, ja neaizmirsīšu, vēlāk ar tev iemetīšu šo to ķirbjainu.:) kaut man šams nekad nav garšojis, manā apkārtnē ir tādi ļauži kas šamo noēd, ja man tāds trāpās.:)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 11:46 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
tante
date: Okt. 24., 2009 - 07:38 pm
#
500-600 gr miltu
200-300 gr ķirbja
paciņa sausā šķīstošā rauga
4 ēdkarotes eļļas
4ēdk margarīna
1 ola
2 ēdkarotes cukura
sāls bika
glāze ūdens
no miltiem, olas, cukura, rauga, ūdens, sāls un taukvielām sataisa mīklu - raudzē aptuveni 2 stundas pāris reizes apmīcot... ķirbi sarīvē un iemaisa jau rktīgi ieraudzētā mīklā.. sataisa tjipa barankas, patur tādus sapītus vēl minūtes 10-15 uz plāts, apziež ar olu un apkaisa ar smalcinātiem riextiem..
cep 200 grādos 20 minūtes..
ķirbju suflē
500 gr ķirbja
2 nektarīni
2 olas
pusglāze cukurs
ķirbi un nektarīnus sagriež mazos gabaliņos un drusku pasautē līdz pusgatavībai.. olu dzeltenumus saberž kopā ar cukuru un kad ķirbju putra padzisusi, iemaisa tur iekšā...olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā iekšā putrā (ar cilāšanu!).. krāmē visu ar rīvmazi izbārstītā formā un cep 180-200 grādos apmēram pusstundu.. cepeškrāsni labāk nevirināt, lai suflē nesakrītas.:)
ķirbju ikri (salāti tjipa tādi, kāpiedeva otrajiem ēdieniem..;)
300 gr ķirbis
1 ābols
puse citrona
nepilni 100 gr riextu (valriexti vai lazdu vai indijas)
pustējkarote ķimeņu (var ņemt maltas)
3 ēdk. eļļas
tējkarote cukura
sāls pēc garšas
ķirbi smalki sagriež un apcep kopā ar ķimenēm (ja maltās, tad pievieno pēdējā minūtē) līdz aptuvenai pļurzai un atdzesē.. ābolu izkarsē cepeškrāsnī un mīxtumu izberž caur sietiņu. ķirbju pļurzai pievieno ābolu pļurzu, cukuru sāli un puscitrona sulu, samaisa, ļauj pastāvēt 10 minūtes un vēlreiz samaisa,, apkaisa ar grauzdētiem riextiem un dod tādu pašu ēst ar tostētu maizi vai pasniedz ar gaļas ēdieniem.:)
vēl viena zivs grieķiski
zivs fileja 400 gr
ķirbis 300 gr
paliels burkāns
1-2 tomāti
1 sīpols (vidējs)
2-3 lauru lapas
pētersīļa zaļumi
sāls, kā patīk
zivi apsāla, nopanē miltos un normāli apcep...
sīpolus sagriež plānās pusripās, burkānus un ķirbi salmiņos, tomātu plānās daiviņās... visu kopā liek karstā pannā un sutina uz mazas uguns zem vāka 10 minūtes, `paris reizes apmaisa... pēc tam uzliek virsū zivi un sutina vēl 10-15 minūtes, 3-4 minūtes pirms beigām pieliek lauru lapas, kuras pēc tam ņem nost un met ārā...
pasniedz šitādu zivi ar makaroniem - tā visgaršīgāk, apkaisot to zivi un pļurzu ar kapātiem pētersīļiem..;)
nu un tad vēl var variēt visādos svaigajos salātos - ar āboliem, selerijām, purava zaļo daļu, burkāniem, tomātiem, zaļumiem, var vārīt visādas bierzzupas un krēmzupas - recepšu tev te pietiek, var taisīt saldo ķirbju krēmu ar ķīseli ko pasniegt, var prosta cept to ķirbi, var cept pildītu arī..:)
karoče, kaut šams man negaršo, bet ārā tikai vienreiz mūžā izmetu - prosta aizmirsu, ka šams man leskapī ir un šams tur sabojājās.:)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 25., 2009 - 01:23 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
str
date: Okt. 24., 2009 - 11:45 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
tante
date: Okt. 24., 2009 - 11:46 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
bax55hqy8dlb
date: Okt. 24., 2009 - 12:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
tante
date: Okt. 24., 2009 - 12:52 pm
#
es sēnes arī gatavoju, ja kas.:))))))))))))))))
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
skandaloza
date: Okt. 24., 2009 - 11:40 am
#
Nelielā ūdens daudzumā vāru ķirbi un 1-2 kartupeļus. Pēc tam to visu sablenderēju un lieku atkal uz uguns,pielieku saldo krējumu un biezzupa gatava!
Pēc tam var pabērt ar zaļumiem vai kādu pikantu cieto sieru.
Atbildēt | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 11:46 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
zefiirs
date: Okt. 25., 2009 - 01:54 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
amaranta
date: Okt. 24., 2009 - 11:41 am
#
notīra, sagriež normāla lieluma gabalos, notīra divus burkānus (ja liels ķirbis un liela zupa - trīs), sagriež normāla lieluma gabalos, met ūdenī, sāls, pipari, vāra kamēr mīksti.
kad mīksti nolej šķidrumu un atstāj tik, cik gribēs škidru zupu. piemet divas ķiploku daiviņas, sablenderē. ja par biezu, var pieliet nolieto buljoniņu, sablenderē. liek klāt dzintara kausēto sieru klasiskais, atkal blenderē.
servē vai nu ar grauzdiņiem vai saldētajām garnelītēm (nav nepieciešams diži atkausēt, smuki kraukšķ zupā), var arī tāpat ēst.
gardi. mana mīļākā biezzupa.
vēl jau var ķirbja kūku taisīt. interesē?
Atbildēt | Diskusija
Kūka interesē
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 11:45 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 11:55 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
amaranta
date: Okt. 24., 2009 - 12:07 pm
#
sapiestā kādas 5-7 krustnagliņas, atkarībā no panesamības,
pievieno kanēli kādu ēdamkaroti, vaniļas cukuru pustējkaroti, bik bik muskatriekstu pierīvē, pieber - ja ir - sauso ingveru bik bik, ja nav sausais, tas pierīvē saknīti, pierīvē kārtīgi viena liela citrona visu miziņu. (ceru, ka neko neaizmirsu, bet nu šim maisījuma var likt klāt, ko vien vēl sagribas),
tad liek garšvielu maisījumu uz pannas cepties (var mazliet uzpilināt olīveļļu, ja panna nav īpaši laba), kamēr sāk gardi smaržot
garšvielu maisījumam klāt ber diezgan lielos gabalos sagrieztu ķirbi, ļauj apcelties kopā ar garšvielām, līdz visi ķirbīši smuki apvilkušies ar tām un mazliet jau mīksti.
tad ber klāt tikpat lielos gabalos sagrieztus ābolus- daudzuma pēc vēlēšanās.
liek zem vāka sautēties garšvielās.
tikmēr sagatavo drupaču mīklu - 1 glāze cukurs, 1 glāze miltu, naža gals cepamā pulvera, kādi 100 g sviesta, mīca tik un drupačo.
kad, pēc tavas gaumes, ābolīši ar ķirbīšiem ir sasautējušies, ber visu karstumizturīgā pannā (ja negrib, lai būtu mīksta padarīšana, šķidrumu nelej klāt, bet man personīgi nav iebildumu), pa virsu ber drupačas,
cep 200 grādos, kamēr virskārta karamelizējusies. servē ar vaniļas saldējuma bumbiņām.
ja gribas galīgu kūku (jo šis vairāk sacepums), tad pamatnei sākumā krāsnī apcep 1 glāzi cukur, 1 glāzi miltu, pusglāzi mannā un 100 g sviesta drupaču masu. tad pa virsu ber kā jau augstāk minēts.
hū, gari sanāca :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 12:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 06:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
amaranta
date: Okt. 24., 2009 - 06:25 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
newermind
date: Okt. 24., 2009 - 12:09 pm
#
parastajā pankūku mīklā iemaisa sarīvētu ķirbi un ir garšīgi.
man garšo arī vienk rīvēts ķirbis ar krējumu un biš sālīti.
Atbildēt | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 12:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
piile
date: Okt. 24., 2009 - 12:48 pm
#
ja no interneta - es šīs sievietes receptēm uzticos pavisam, viss vienmēr sanāks lieliski gards: http://www.101cookbooks.com/ingredi
Atbildēt | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 06:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
zazazelle
date: Okt. 24., 2009 - 01:02 pm
#
bet kirbis ir pats krutaakais produkts ever, man liekas.
nesen dzeeru svaigi spiestu sulu, baigi garshiiga!!! ziemelu melone! mmmm
nu vo, un tas savaariitais kirbis arii bija baigi garshiigs un kompotu dzeru veel shobaltdien.
tur gan bija taads puskilo gabalins.
no saakuma sagatavo uudeni kur vinam plunchaaties: 4 krustnaglinas, 1 apelsiina miza, kaneela standzina, cukurs un citronskaabe, es veel ingveru piemetu, bishku pavaara, kad paraadaas smarzha, tad liek iekshaa kjirbi kumosinos sagrieztu un vaara, kameer miiksts, bet nu lai aaraa ar nejuuk)))
loti garshiigs taads kompots!
gabalinus var arii sashkaidiit un eest ar putkreejuma cepuri.
voila!
Atbildēt | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 06:03 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
neraate
date: Okt. 25., 2009 - 12:07 am
#
/un man, kad esmu slima, kārojas vitamīnu salātus - rīvēts ķirbis, dzērenes un medus, piespiež nedaudz citrona sulas (uz ķirbja, pirms maisa pārējo klāt, tad garšo drīzāk pēc melonē), kanēli vai citas garšvienas pievieno pēc garastāvokļa
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 25., 2009 - 01:22 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
malfor
date: Okt. 24., 2009 - 02:00 pm
#
šī ir dievīga zupa
Atbildēt
from:
toadbeauty
date: Okt. 24., 2009 - 02:07 pm
#
http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-r
Atbildēt | Diskusija
from:
oblica
date: Okt. 24., 2009 - 06:02 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
reptilja
date: Okt. 24., 2009 - 02:54 pm
#
Atbildēt
from:
dunkelheit
date: Okt. 24., 2009 - 07:33 pm
#
paratsas ķirbja pankūkas,
ķirbju pita (nu maizes rullīši no kārtainās mīklas ar ķirbi vidū),
galu galā ķirbju biezzupa!!! (ķirbis, kartupelis un burkāns izvāra un sablenderē, garšvielas un saldais krējums un cepti sīpoli beigās)
Atbildēt
Biezeņzupa
from:
blin_da
date: Okt. 25., 2009 - 11:18 am
#
novāra ķirbi, burkānus, pāris kartupeļus, var arī puķkāpostu vai citus dārzeņus pēc vēlēšanās. Uz pannas sacep sīpolus un ķiplokus. Kad dārzeņi mīksti, noņem no uguns, pievieno ceptos sīpolus un ķiplokus, daudz sakapātus zaļumus, un visu sablenderē. Tad liek atkal uz plīts, pievieno paciņu kausētā siera, var aizvietot ar skābu krējumu, kariju (karijs noņem to tipisko ķirbja garšu), sāli...Garnē ar graudmaizītes vai baltmaizes grauzdiņiem vai sojā apceptām gaļiņām- vista vai cūkgaļa. Tākā tā zupa sanāk diezgan sātīga tad bieži vien vārot nelieku klāt ne dzintara sieru, ne krējumu, bet pievienoju nedaudz klāt, kad ir bļodiņā. Daudzumus gan nepateikšu, uz aci vai pēc garšas :)
Atbildēt | Diskusija
Re: Biezeņzupa
from:
oblica
date: Okt. 25., 2009 - 01:21 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais