pajautaa

kā apēst ķirbi?

« previous entry | next entry »
Okt. 24., 2009 | 11:31 am
posted by: oblica in pajautaa

Man ir milzīgs ķirbis. Plānoju šodien šamo kaut.
Un tā - no PERSŌNĪGĀS PIEREDZES, lūdzu:
ko garšīgu (vai tas maz ir iespējams?) var pagatavot no liela ķirbja?
Konservēšanu, lūdzu, neieteikt - nav burku un slinkums.
Tāpat ziedošanu labdarībai, iesmērēšanu kaimiņu babulim, izmešanu miskastē - jau apsvēru un atzinu par nepareizu rīcību. :)

Tātad: Tava iecienītā ķirbju pīrāga, biezzupas, sulas, .... recepte būtu?

PS Uz gūgli jau biju, tur man viss šķitās aizdomīgs un, ja sanāks negaršīgi, nebūs īsti ko vainot.

PALDIES!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {35}

blin_da

Biezeņzupa

from: [info]blin_da
date: Okt. 25., 2009 - 11:18 am
#

Mūsmājās ir šāda recepte, ko ēd pat puikas, kas parasti izdzirdot vārdu "ķirbis" kaut kur notinas.
novāra ķirbi, burkānus, pāris kartupeļus, var arī puķkāpostu vai citus dārzeņus pēc vēlēšanās. Uz pannas sacep sīpolus un ķiplokus. Kad dārzeņi mīksti, noņem no uguns, pievieno ceptos sīpolus un ķiplokus, daudz sakapātus zaļumus, un visu sablenderē. Tad liek atkal uz plīts, pievieno paciņu kausētā siera, var aizvietot ar skābu krējumu, kariju (karijs noņem to tipisko ķirbja garšu), sāli...Garnē ar graudmaizītes vai baltmaizes grauzdiņiem vai sojā apceptām gaļiņām- vista vai cūkgaļa. Tākā tā zupa sanāk diezgan sātīga tad bieži vien vārot nelieku klāt ne dzintara sieru, ne krējumu, bet pievienoju nedaudz klāt, kad ir bļodiņā. Daudzumus gan nepateikšu, uz aci vai pēc garšas :)

Atbildēt | Diskusija


oblica

Re: Biezeņzupa

from: [info]oblica
date: Okt. 25., 2009 - 01:21 pm
#

tnx, tās gaļiņas klāt izklausās labi.

Atbildēt | Iepriekšējais