Biezeņzupa
Okt. 25., 2009 | 11:18 am
No:: blin_da
Mūsmājās ir šāda recepte, ko ēd pat puikas, kas parasti izdzirdot vārdu "ķirbis" kaut kur notinas.
novāra ķirbi, burkānus, pāris kartupeļus, var arī puķkāpostu vai citus dārzeņus pēc vēlēšanās. Uz pannas sacep sīpolus un ķiplokus. Kad dārzeņi mīksti, noņem no uguns, pievieno ceptos sīpolus un ķiplokus, daudz sakapātus zaļumus, un visu sablenderē. Tad liek atkal uz plīts, pievieno paciņu kausētā siera, var aizvietot ar skābu krējumu, kariju (karijs noņem to tipisko ķirbja garšu), sāli...Garnē ar graudmaizītes vai baltmaizes grauzdiņiem vai sojā apceptām gaļiņām- vista vai cūkgaļa. Tākā tā zupa sanāk diezgan sātīga tad bieži vien vārot nelieku klāt ne dzintara sieru, ne krējumu, bet pievienoju nedaudz klāt, kad ir bļodiņā. Daudzumus gan nepateikšu, uz aci vai pēc garšas :)
novāra ķirbi, burkānus, pāris kartupeļus, var arī puķkāpostu vai citus dārzeņus pēc vēlēšanās. Uz pannas sacep sīpolus un ķiplokus. Kad dārzeņi mīksti, noņem no uguns, pievieno ceptos sīpolus un ķiplokus, daudz sakapātus zaļumus, un visu sablenderē. Tad liek atkal uz plīts, pievieno paciņu kausētā siera, var aizvietot ar skābu krējumu, kariju (karijs noņem to tipisko ķirbja garšu), sāli...Garnē ar graudmaizītes vai baltmaizes grauzdiņiem vai sojā apceptām gaļiņām- vista vai cūkgaļa. Tākā tā zupa sanāk diezgan sātīga tad bieži vien vārot nelieku klāt ne dzintara sieru, ne krējumu, bet pievienoju nedaudz klāt, kad ir bļodiņā. Daudzumus gan nepateikšu, uz aci vai pēc garšas :)