pajautaa

kā apēst ķirbi?

« previous entry | next entry »
Okt. 24., 2009 | 11:31 am
posted by: oblica in pajautaa

Man ir milzīgs ķirbis. Plānoju šodien šamo kaut.
Un tā - no PERSŌNĪGĀS PIEREDZES, lūdzu:
ko garšīgu (vai tas maz ir iespējams?) var pagatavot no liela ķirbja?
Konservēšanu, lūdzu, neieteikt - nav burku un slinkums.
Tāpat ziedošanu labdarībai, iesmērēšanu kaimiņu babulim, izmešanu miskastē - jau apsvēru un atzinu par nepareizu rīcību. :)

Tātad: Tava iecienītā ķirbju pīrāga, biezzupas, sulas, .... recepte būtu?

PS Uz gūgli jau biju, tur man viss šķitās aizdomīgs un, ja sanāks negaršīgi, nebūs īsti ko vainot.

PALDIES!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {35}

from: [info]amaranta
date: Okt. 24., 2009 - 11:41 am
#

ķirbja krēmzupa:
notīra, sagriež normāla lieluma gabalos, notīra divus burkānus (ja liels ķirbis un liela zupa - trīs), sagriež normāla lieluma gabalos, met ūdenī, sāls, pipari, vāra kamēr mīksti.
kad mīksti nolej šķidrumu un atstāj tik, cik gribēs škidru zupu. piemet divas ķiploku daiviņas, sablenderē. ja par biezu, var pieliet nolieto buljoniņu, sablenderē. liek klāt dzintara kausēto sieru klasiskais, atkal blenderē.
servē vai nu ar grauzdiņiem vai saldētajām garnelītēm (nav nepieciešams diži atkausēt, smuki kraukšķ zupā), var arī tāpat ēst.
gardi. mana mīļākā biezzupa.
vēl jau var ķirbja kūku taisīt. interesē?

Atbildēt | Diskusija


oblica

Kūka interesē

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2009 - 11:45 am
#

O, paldies! Šito es točna šodien pat vakarā vai, vēlākais, rīt! izklausās dikti labi, bet ar sieru un garnelēm jau varu pat zeķi apēst. :D

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2009 - 11:55 am
#

Kūku, lūdzu, arī!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]amaranta
date: Okt. 24., 2009 - 12:07 pm
#

vispirms nepieciešams garšvielu maisījums:
sapiestā kādas 5-7 krustnagliņas, atkarībā no panesamības,
pievieno kanēli kādu ēdamkaroti, vaniļas cukuru pustējkaroti, bik bik muskatriekstu pierīvē, pieber - ja ir - sauso ingveru bik bik, ja nav sausais, tas pierīvē saknīti, pierīvē kārtīgi viena liela citrona visu miziņu. (ceru, ka neko neaizmirsu, bet nu šim maisījuma var likt klāt, ko vien vēl sagribas),
tad liek garšvielu maisījumu uz pannas cepties (var mazliet uzpilināt olīveļļu, ja panna nav īpaši laba), kamēr sāk gardi smaržot
garšvielu maisījumam klāt ber diezgan lielos gabalos sagrieztu ķirbi, ļauj apcelties kopā ar garšvielām, līdz visi ķirbīši smuki apvilkušies ar tām un mazliet jau mīksti.
tad ber klāt tikpat lielos gabalos sagrieztus ābolus- daudzuma pēc vēlēšanās.
liek zem vāka sautēties garšvielās.
tikmēr sagatavo drupaču mīklu - 1 glāze cukurs, 1 glāze miltu, naža gals cepamā pulvera, kādi 100 g sviesta, mīca tik un drupačo.
kad, pēc tavas gaumes, ābolīši ar ķirbīšiem ir sasautējušies, ber visu karstumizturīgā pannā (ja negrib, lai būtu mīksta padarīšana, šķidrumu nelej klāt, bet man personīgi nav iebildumu), pa virsu ber drupačas,
cep 200 grādos, kamēr virskārta karamelizējusies. servē ar vaniļas saldējuma bumbiņām.
ja gribas galīgu kūku (jo šis vairāk sacepums), tad pamatnei sākumā krāsnī apcep 1 glāzi cukur, 1 glāzi miltu, pusglāzi mannā un 100 g sviesta drupaču masu. tad pa virsu ber kā jau augstāk minēts.
hū, gari sanāca :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2009 - 12:09 pm
#

super, paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2009 - 06:06 pm
#

Zupu uztaisīju mazliet apdeitotā variantā - apcepu to burkānu rīvētu + sīpolu, piemetu vienu kartupeli un beigās arī muskatriekstu pieliku. Milzonīgs paldies, baigi labi sanāca!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]amaranta
date: Okt. 24., 2009 - 06:25 pm
#

mm, gardi! pašai sagribējās, rīt kaušu savējos.

Atbildēt | Iepriekšējais