Okt. 24., 2009 | 12:07 pm
No:: amaranta

vispirms nepieciešams garšvielu maisījums:
sapiestā kādas 5-7 krustnagliņas, atkarībā no panesamības,
pievieno kanēli kādu ēdamkaroti, vaniļas cukuru pustējkaroti, bik bik muskatriekstu pierīvē, pieber - ja ir - sauso ingveru bik bik, ja nav sausais, tas pierīvē saknīti, pierīvē kārtīgi viena liela citrona visu miziņu. (ceru, ka neko neaizmirsu, bet nu šim maisījuma var likt klāt, ko vien vēl sagribas),
tad liek garšvielu maisījumu uz pannas cepties (var mazliet uzpilināt olīveļļu, ja panna nav īpaši laba), kamēr sāk gardi smaržot
garšvielu maisījumam klāt ber diezgan lielos gabalos sagrieztu ķirbi, ļauj apcelties kopā ar garšvielām, līdz visi ķirbīši smuki apvilkušies ar tām un mazliet jau mīksti.
tad ber klāt tikpat lielos gabalos sagrieztus ābolus- daudzuma pēc vēlēšanās.
liek zem vāka sautēties garšvielās.
tikmēr sagatavo drupaču mīklu - 1 glāze cukurs, 1 glāze miltu, naža gals cepamā pulvera, kādi 100 g sviesta, mīca tik un drupačo.
kad, pēc tavas gaumes, ābolīši ar ķirbīšiem ir sasautējušies, ber visu karstumizturīgā pannā (ja negrib, lai būtu mīksta padarīšana, šķidrumu nelej klāt, bet man personīgi nav iebildumu), pa virsu ber drupačas,
cep 200 grādos, kamēr virskārta karamelizējusies. servē ar vaniļas saldējuma bumbiņām.
ja gribas galīgu kūku (jo šis vairāk sacepums), tad pamatnei sākumā krāsnī apcep 1 glāzi cukur, 1 glāzi miltu, pusglāzi mannā un 100 g sviesta drupaču masu. tad pa virsu ber kā jau augstāk minēts.
hū, gari sanāca :)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: