pajautaa

kā apēst ķirbi?

« previous entry | next entry »
Okt. 24., 2009 | 11:31 am
posted by: oblica in pajautaa

Man ir milzīgs ķirbis. Plānoju šodien šamo kaut.
Un tā - no PERSŌNĪGĀS PIEREDZES, lūdzu:
ko garšīgu (vai tas maz ir iespējams?) var pagatavot no liela ķirbja?
Konservēšanu, lūdzu, neieteikt - nav burku un slinkums.
Tāpat ziedošanu labdarībai, iesmērēšanu kaimiņu babulim, izmešanu miskastē - jau apsvēru un atzinu par nepareizu rīcību. :)

Tātad: Tava iecienītā ķirbju pīrāga, biezzupas, sulas, .... recepte būtu?

PS Uz gūgli jau biju, tur man viss šķitās aizdomīgs un, ja sanāks negaršīgi, nebūs īsti ko vainot.

PALDIES!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {35}

from: [info]zazazelle
date: Okt. 24., 2009 - 01:02 pm
#

es tikko taisiiju kuuku, vari palasiit manaa lapaa, kaa es izgaazos.
bet kirbis ir pats krutaakais produkts ever, man liekas.
nesen dzeeru svaigi spiestu sulu, baigi garshiiga!!! ziemelu melone! mmmm
nu vo, un tas savaariitais kirbis arii bija baigi garshiigs un kompotu dzeru veel shobaltdien.
tur gan bija taads puskilo gabalins.
no saakuma sagatavo uudeni kur vinam plunchaaties: 4 krustnaglinas, 1 apelsiina miza, kaneela standzina, cukurs un citronskaabe, es veel ingveru piemetu, bishku pavaara, kad paraadaas smarzha, tad liek iekshaa kjirbi kumosinos sagrieztu un vaara, kameer miiksts, bet nu lai aaraa ar nejuuk)))
loti garshiigs taads kompots!
gabalinus var arii sashkaidiit un eest ar putkreejuma cepuri.
voila!

Atbildēt | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2009 - 06:03 pm
#

Sulu izspiedu, bet kkā negaršo. Kompotu izmēģināšu, paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Okt. 25., 2009 - 12:07 am
#

sulai ķirbja garšu noņem citrons, skāba nepaliek, bet pliekanumu noņem, varot pievienot arī apelsīna sulu, tad esot saldāka, ja taisa jaukto dārzeņu sulu, tad no ķirbja varot dabūt tumīgumu, citi taisot ķirbju - ābolu sulu maisījumu

/un man, kad esmu slima, kārojas vitamīnu salātus - rīvēts ķirbis, dzērenes un medus, piespiež nedaudz citrona sulas (uz ķirbja, pirms maisa pārējo klāt, tad garšo drīzāk pēc melonē), kanēli vai citas garšvienas pievieno pēc garastāvokļa

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 25., 2009 - 01:22 pm
#

vot, šitos salātus šodien pamēģināšu sīcei iebarot. Paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais