tante

Okt. 24., 2009 | 07:38 pm
No:: tante

ķirbju barankas (mīxtās)

500-600 gr miltu
200-300 gr ķirbja
paciņa sausā šķīstošā rauga
4 ēdkarotes eļļas
4ēdk margarīna
1 ola
2 ēdkarotes cukura
sāls bika
glāze ūdens

no miltiem, olas, cukura, rauga, ūdens, sāls un taukvielām sataisa mīklu - raudzē aptuveni 2 stundas pāris reizes apmīcot... ķirbi sarīvē un iemaisa jau rktīgi ieraudzētā mīklā.. sataisa tjipa barankas, patur tādus sapītus vēl minūtes 10-15 uz plāts, apziež ar olu un apkaisa ar smalcinātiem riextiem..
cep 200 grādos 20 minūtes..

ķirbju suflē

500 gr ķirbja
2 nektarīni
2 olas
pusglāze cukurs

ķirbi un nektarīnus sagriež mazos gabaliņos un drusku pasautē līdz pusgatavībai.. olu dzeltenumus saberž kopā ar cukuru un kad ķirbju putra padzisusi, iemaisa tur iekšā...olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā iekšā putrā (ar cilāšanu!).. krāmē visu ar rīvmazi izbārstītā formā un cep 180-200 grādos apmēram pusstundu.. cepeškrāsni labāk nevirināt, lai suflē nesakrītas.:)

ķirbju ikri (salāti tjipa tādi, kāpiedeva otrajiem ēdieniem..;)

300 gr ķirbis
1 ābols
puse citrona
nepilni 100 gr riextu (valriexti vai lazdu vai indijas)
pustējkarote ķimeņu (var ņemt maltas)
3 ēdk. eļļas
tējkarote cukura
sāls pēc garšas

ķirbi smalki sagriež un apcep kopā ar ķimenēm (ja maltās, tad pievieno pēdējā minūtē) līdz aptuvenai pļurzai un atdzesē.. ābolu izkarsē cepeškrāsnī un mīxtumu izberž caur sietiņu. ķirbju pļurzai pievieno ābolu pļurzu, cukuru sāli un puscitrona sulu, samaisa, ļauj pastāvēt 10 minūtes un vēlreiz samaisa,, apkaisa ar grauzdētiem riextiem un dod tādu pašu ēst ar tostētu maizi vai pasniedz ar gaļas ēdieniem.:)

vēl viena zivs grieķiski

zivs fileja 400 gr
ķirbis 300 gr
paliels burkāns
1-2 tomāti
1 sīpols (vidējs)
2-3 lauru lapas
pētersīļa zaļumi
sāls, kā patīk

zivi apsāla, nopanē miltos un normāli apcep...
sīpolus sagriež plānās pusripās, burkānus un ķirbi salmiņos, tomātu plānās daiviņās... visu kopā liek karstā pannā un sutina uz mazas uguns zem vāka 10 minūtes, `paris reizes apmaisa... pēc tam uzliek virsū zivi un sutina vēl 10-15 minūtes, 3-4 minūtes pirms beigām pieliek lauru lapas, kuras pēc tam ņem nost un met ārā...
pasniedz šitādu zivi ar makaroniem - tā visgaršīgāk, apkaisot to zivi un pļurzu ar kapātiem pētersīļiem..;)



nu un tad vēl var variēt visādos svaigajos salātos - ar āboliem, selerijām, purava zaļo daļu, burkāniem, tomātiem, zaļumiem, var vārīt visādas bierzzupas un krēmzupas - recepšu tev te pietiek, var taisīt saldo ķirbju krēmu ar ķīseli ko pasniegt, var prosta cept to ķirbi, var cept pildītu arī..:)
karoče, kaut šams man negaršo, bet ārā tikai vienreiz mūžā izmetu - prosta aizmirsu, ka šams man leskapī ir un šams tur sabojājās.:)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: