Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Atstarotāji. 

crescendo (crescendo)
Visas tās briesmīgās bildes un filmiņas. Sodu palielināšana par atstarotāju nelietošanu. Pārmetošā diktora balss (degpunktā, vai kurā nu tur) "traktora notriektajam gājējam nebija atstarotāja" demonstrējot negadījuma vietu - kādu no pilsētas četrjoslu ielām, malējā joslā tieš zem iedegtas oranžās ielas lampas.


Kas īsti ir ar tiem atstarotājiem? Vai tiešām mazs spīdīgs bļembuks palīdz vadītājam uz ielas pēkšņi izlekušu gājēju ieraudzīt ātrāk, pietiekami ātri lai nobremzētu?
Arī bezsniega ziemai tipiskajās ne-gaismas dienās?

Vai ar sānu nestrīķēt ielas malu paliek vieglāk?

Kad īsti man tas atstarotājs būtu jānēsā? Kāds un kur, lai no tā būtu kāds labums?

Comments 

17.-Jan-2007 10:15 pm
nu kā, ja tev ir kaut vai pavisam maziņš atstarotājs, tu kā maziņš lēkājošs gaismas punktiņš būsi redzama jau pa milzu gabalu. Bet tumšas krāsas drēbes no tumsas fona starmešu gaismā var izšķirt vairs tikai nelielā attālumā, un tad vēl vajag laiku reaģēt. Arī ja nestaigā gluži pa ielas vidu - ejot pa pārejām, pa visādām pie-ceļa-teritorijām (nu stāvlaukumi, benzīntanki utml), ejot pa lielceļa malu (negribas pa grāvi brist, pa asfaltu foršāk) -- pašam drošāk un vadītājam daudz mierīgāk, ja var ieraudzīt jau pa gabalu, nevis pēdējā brīdī.
17.-Jan-2007 11:56 pm
Jautājums jau galvenokārt - īsti pa cik lielu gabalu tad ieraudzīs?
Uz pārejas pat

Sekundēs cik liela tā atšķirība?
17.-Jan-2007 11:06 pm
Var redzēt, un kā vēl var redzēt. Tāpatās kā ceļa zīmes jau pa gabalu ir manāmas, tā arī mazs atstarotājs. Vislabākie esot tie lentu atstarotāji, bet arī piekaramais ir redzams labāk nekā nekas. Jebkurā laikā, kad ir tumšs atstarotājs noderēs. Arī pilsētā. Ne visas ielas (gājēju pārejas) tumšajā laikā ir apgaismotas pietiekami. Tagad atstarotāji ir gan pietiekami glīti (man ir melns spociņš :) gan pietiekami nemanāmi, lai tos varētu nesāt, piekārtus pie somas vai kur nu piekārtus, visu laiku. Effektu uzreiz manīsi, kad nofotogrāfēsies ar zibspuldzi. ;)
17.-Jan-2007 11:08 pm
vsp es varētu runāt daudz un dikti, bet laikam atturēšos :)

piebildīšu, ka man nepatīk tās negatīvās reklāmas ar beigtajiem neredzamajiem cilvēkiem - negatīvi programmē cilvēkus.
17.-Jan-2007 11:13 pm
Bez atstarotāju es gājējus tumsā ieraugu, nu, 20 metru attālumā vai mazāk. Ar atsatrotāju es lielākā gabalā redzu - aha, spīd, tur kaut kādi sūdi uz ceļa būs, un jau sāku skatīties. Bet, ja braucu un guļu, tad ij ar visiem atstarotājiem pamanu par vēlu, lai nobremzētu, ja gājējs pagadītos trajektorijā.
Nēsā pie rokas ceļa pusē.

Bet tā pro-atstarotāju propogandas akcijas jau ir gājušas par tālu - uz nerviem jau krīt. Būtu labāk taisījuši akciju - kvalitatīvi uzbūvēts ceļš = drošs ceļš!
18.-Jan-2007 11:01 am
Pasmaidi! :)))
This page was loaded Sep 21. 2024, 1:41 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09