Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Laiks vs Nauda. 

crescendo (crescendo)
Vakardienas dienā bija savdabīgs raksts. "Eiropas brīvā laika slazds" ar izcelto frāzi "Amerikānietēm nav jāizvēlas starp bērnu un karjeru".

Kā piemērs starp abām kultūrām - amerikāņu sasprūst pēc-pateicības dienas izpārdošanās (kad visas ģimenes dodas uz izpārdošanām). Eiropieši - vasaras beigu atvaļinājumu braucienos.

Amerikāņi strādājot garākas stundas, ar īsākiem atvaļinājumiem un nopelnot vairāk.
Eiropiešiem ļaunās arodbiedrības uzspiedušas nepieciešamību vairāk atpūsties.

Amerikāņi nopelnot vairāk, tāpēc viņus mazāk nodarbinot mājas darbi (ēst gatavošana utml), pie tam sadzīves pakalpojumi pieejami pie mājas.
Eiropieši strādā īsāku laiku, un brīvo tērē mājas darbus apdarot paši.


Un no tā izriet, ka amerikānietēm (kurām laika būt bērna tuvumā, ja strādā, ir mazāk, bet nestrādājot finansiālais zaudējums lielāks) nav jāizvēlas starp bērnu un karjeru.

Kāds var paskaidrot, kāpēc?

Comments 

18.-Aug-2006 02:17 pm
Rakstu nelasīju, nevaru komentēt. Tak mani aizķer viens populārs uzskats - amīši vairāk strādājot, līdz ar to viņu ekonomika esot stabilāka, augošāka, atšķirībā no sliņķu un atpūtnieku paradīzes - Eiropas. Man tikai jautājums - kas tad īsti ir svarīgs, ekonomika vai cilvēks? Ja vajag augošu ekonomiku - lūdzu, strādāsim vispār bez brīvdienām! Tāpēc jau visu laiku notiek automatizācija un optimizācija ražošanas procesos, lai cilvēkiem vairāk laika atpūsties sanāktu. Bet šitā sanāk, ka cilvēks ir ekonomikas ķīlnieks un jāstrādā nevis tādēļ, lai pēc tam labāk atpūstos, bet gan tāpēc, lai "ekonomiku celtu".
18.-Aug-2006 02:19 pm
Nu, tur it kā ideja bija, ka amerikāņiem _cilvēkiem_ dzīvot ir labāk. JO izglītotās amerikānietes var gan bēbjus audzēt gan strādāt, a neizglītotās viņām nagus vīlēt un matus šņikāt.

Kaut kā tā.

Nezinu, nav man šī ideja izprotama.
This page was loaded Sep 21. 2024, 5:02 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09