Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Februāris 26., 2007 

Oskara ieraksts.

crescendo (crescendo)
Varētu palūgt Latvijas televīzijai nākamgad tomēr ar titriem? Citādi rīstās te kāds dīvainis, runā pilnīgas muļķības un pat orģinālu nav iespējams dzirdēt.

Kafija. Arktiskā.

crescendo (crescendo)
Kamēr mazliet paslimoju un uz kafiju neskatījos, izēdāji manu kolumbiešu bija piebeiguši, atstājot vien nu tiešām nepieklājīgu pusporciju.

Pagāja auksta nedēļa, kuņģītim jūsmojot par kumelīšu tēju. Bet aukstums beidzās, divturki pusdienlaikā bija pa ceļam - tā nu aizgāju paostīties, kas jauns.
Nosaukums kafijai mazliet dīvains - Arktiskā oga. Bet viņiem ir arī Franču zīds un populārais favorīts Mocarts, kas pēc kanibālisma pilnīgi noteikti negaršo.
Aromāts šķita jauki kafijas dabisko papildinām - nu tādas, īsti nenosakāmas 'meža ogas', kas, atšķirībā no zemenēm (Nu kurš idiots ar atmirušām mēles kārpiņām to izdomāja? Izskatās jau, protams, labi un romantiskās asociācijas varbūt arī spēj kādu apmānīt) kafiju, tāpat kā šokolādi papildina ne sliktāk kā ķirši vai apelsīni. Tas ir tas, ko jūt paostot pupiņas, paostot malumu, vai paostot gatavo kafiju. Tas ir jūtams arī garšā... bet tas nav tas, ko tajā pamani galveno.

Kafija iznāk visai pārsteidzoša. Nu nebija iznācis man baudīt kafiju, kas atstāj tik mentoliski aukstas adatiņas uz mēles, bez jebkāda mentola/piparmētru elementa garšā.


Tā nu dzeru un domāju...

"Wii, klau, a ar šito dikti jauks ogu aromāts iznāks, tautai patiks."
"Bet tas ir gaistošais savienojums, iztvaiko mutes temperatūrā. Uzreiz tak ķīmiju sajutīs, kad iedzers."
"Kāpēc sūdzēsies? Nosaucam to par arktisko. Ja kāds nesaprot, ko tas nozīmē, pats vainīgs."

Valoda.

crescendo (crescendo)
Ciba joprojām nespēj nodrošināt importētos fīdus. Grauž tas dvēseli, grauž.


Bet ko padarīsi?

Lukjaņenko blogā šodien interesantas pārdomas par valodu. Protams, viegli ironiski amizanti iekrāsotas. Protams, var norādīt, ka lai nu kam, bet Korejiešiem nu reiz rakstība ir ne vairāk hieroglifiska kā, piemēram, arābiem. Nu, apmēram tengwar hieroglifisma līmenī. Tolkīnisti sapratīs.

Bet pieminēt tomēr gribējās.

Ne jau dēļ 'kvantitāti tomēr nerada kvalitāti' kārtulas - lai gan sava taisnība ir arī tai. Bet tieši tai - valodas attīstība veicina saprāta attīstību. Grūtāka valodas attīstība veicina saprāta attīstību labāk.

Bet ir jau alternatīva
Jāapgūst svešvalodas.
Ne obligāti hieroglifiskās :)




Kaut vai tādēļ, ka gana bieži sarunās ko tādu iznācis ārā izvilkt.

Nosēdinot simts mērkaķus pie rakstāmmašīnām, pat miljona gadu laikā karš un miers neuzradīsies. Darba dalīšanai ir savs lietderīgums.

No otras puses... Nav jau tā, ka Korejā rakstītu ar hieroglifiem.

Mjau.

crescendo (crescendo)
Zoo veikalos ir manāma šitāda jauka uzparikta kaķiem -
bilde )
http://www.hagen.com/usa/cats/addinfo/catit_fountain.html

It kā jau liekas, manam kaķim kā reiz kas tāds varētu būt vajadzīgs - dzert ūdeni no trauciņa viņš piekrīt tikai tad, kad vispirms ir ar ķepu pārliecinājies, ka tur ūdens vispār ir un daudz labprātāk rikšo līdzi uz vannasistabu pie katras izdevības, ka kāds tur atgriezīs krānu, ko palaizīt.

Bet tā uzparikta ir ar vadu. Jā, protams, bunny chewing safe. Bet vai viņi adekvāti novērtē kaķim reizēm uznākošās kaut kā pagraušanas tieksmes?

kaķis+ūdens+elektrības vads=wii?

Renaissance

crescendo (crescendo)
Izvēle starp jauno Bondu, un jaunā Bonda balsi animācijas filmas galvenajam tēlam tapa izdarīta par labu pēdējam. Casino Royale joprojām atlikts. (Un par to cibā tāpat šaubos, vai kas nonāktu. Ir filmas, par kurām vienkārši nav ko teikt. Piemēram, par Skotijas pēdējo karali.)

Pie pirmajiem kadriem vīrs apjautājās "paga, un par ko bija šī filma?".
Pie pirmajiem titriem es to pašu pajautāju viņam.
"Nu tāds, jauks, kārtīgs kiberpanks," viņš atbildēja."Kiberpanks jau nenozīmē, ka visam jānotiek Tīklā. Tikai to, ka darbība norisinās pasaulē, kur augsta līmeņa kibertehnoloģija ir ikdiena. New Rose Hotel? Blade Runner? Scanner Darkly?"
Tikai piebilsoju, apliecinot mēnes saskatīšanu aiz pirksta. "Protams, megakorporācija kā cilvēces ienaidnieks, bija. Mazais cilvēks, kas vēlas radīt atšķirību - arī.".

Filmas stāsts - par nemirstības neētiskumu. Vismaz solās par to būt, lai gan jelkādi ētiskie pārspriedumi ir pamanījušies tapt izlaisti, un pat skatītājs tādu iespējamību pamana jau krietni beigu daļā.
Savdabīgs mākslinieciskais risinājums - Scanner Darkly animācija (lai gan nē, šis nav Scanner Darkly rotoshops, te no aktieriem tikai galvenie kustīgie punkti paņemti, pārējo uzticot 3d animatoriem, nevis 2d treisotājiem), izpildīta Sin City manierē. Gandrīz bez pustoņiem. Gandrīz bez krāsām.

Bet tieši asais kontrasts, kas, jā, rada vienu skaistu ainu pēc otras, pārāk neatslābstoši noslogo skatītāja formu atpazīšanas spējas, un beigu beigās - piepūlē atpazīt pazīstamas formas ekrānā noslīkst centieni izsekot stāstam. Tāda skatīšanās caur atslēgas caurumu.

Skaisti izstāstīts padrūms stāsts par neglīto cilvēkos. Bez alegorijām.

Ja nu [info]martcore, [info]rasbainieks un vēl viens otrs friendlistē kaut kā pamanījušies palaist šo te garām - nevajag laist garām. Vajag noskatīties.
This page was loaded Sep 21. 2024, 11:17 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09