Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-06-09 09:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sabiedrības infantilizācija un debilizācija
Šorīt pa ceļam uz darbu klausījos Radio Skonto, kur stāstīja par karstā, saulainā laika negaidītajiem blakus efektiem uz bērnudārziem. Izrādās, bērnu tiesību aizsardzība mums nu jau ir tik augstā līmenī, ka medmāsiņa bērnam nevar pat tableti pret temperatūru iedot, jo bērnam, lūk, var būt pret to alerģija. Nu labi... Bet izrādās, ka par neatrisināmu jautājumu kļūst arī bērnu izvešana ārā šai laikā. Nu jā, bērni apdeg. Bet ieziest viņus ar kādu pretapdeguma ziedi arī nevarot, jo vienam otram varbūt šī ziede izraisīt nelabu reakciju. Vecāki nedrīkstot arī dot savas ziedes uz dārziņu līdzi, jo tas esot pret kaut kādiem tur noteikumiem. Nu un ar savām ziedēm ar var problēmas sanākt, ja māsiņa/audzinātāja kaut kur kļūdās, ieziež ar nepareizo vai ieziež nepilnīgi un kāda vieta vienalga apdeg. Vārdu sakot, neatrisināma problēma un šīs neatrisināmās problēmas risināšanai nākošā sēde esot paredzēta kaut kad augustā.
Neenu, bērnu tiesības, protams, ir laba lieta, bet man šķiet, ka šajā virzienā ir aizgājuši tādi pārspīlējumi, kas visu pasākumu pārvērš jau pretmetā. Sieva stāstīja, ka bērnībā viņas brālim bija sācies niķis - veikalā, ieraugot kādu mantu un to nedabonot, aurot pilnā rīklē un krist gar zemi. Māte bija pavaicājusi bērnu ārstam, ko šādā gadījumā darīt. Ārsts atbildējis - pamatīgi iezvelt bērnam. Un tas arī palīdzējis, līdzīgi kā Reset pogas nospiešana datoram. Pēc belziena saņemšanas puika acīmredzami atguvies, atgriezies šajā pasaulē, pārtraucis raudāt un vēl pēc dažām reizēm niķis pazudis uz neatgriešanos. Bet šodien? Ja kādi bērnu tiesību aizstāvji uzzinās, ka dakteris ir ieteicis šādi rīkoties, vai tas dakterim nedraud ar milzu nepatikšanām? Un vecākiem, ja tie lielveikalā iesitīs savam raudošajam bērnam? Vai neatradīsies liecinieki un bāriņtiesa nelems par vecāku tiesību atņemšanu?
Tāpat arī normas, ka līdz ciktur gadiem bērnus nedrīkst atstāt vienus pašus mājās bez pieaugušā uzraudzības. Nu nez, cik sevi atceros vēl no kādiem 4-5 gadiem, nekad nekādas aukles mums nebija un paliku es viens itin bieži. Kad piedzima māsa, laiku pa laikam palikām divatā - es, apmēram 8 gadus vecs puika un zīdainis. Ja māsa apčurājās vai apkakājās, es, klusi pie sevis lamādamies, viņu mazgāju un mainīju autiņus. Un devu viņai ēst mammas sagatavoto pudelīti, to iepriekš uzsildot. Un nekas. Izdzīvojām. Tagad toties process infantilizācijā ir aizgājis jau tik tālu, ka bērnus vienus pašus pat uz augstskolu nevar palaist, vecāki iet līdzi. Nez, augstskolās vēl vecāku sapulces nerīko? Ja rīko, tad drīz rīkos vecāku sapulces arī darba vietās, kur vecāki tiks kaunināti, ka bērni slikti strādā.
Un vēl - nu nebija tajos laikos ne tādas "māmiņu algas", ne pamperi, ne daudzas citas šodien pašsaprotamas un ērtas lietas, bet bērni dzima. Un izauga. Tagad vienai otrai jaunajai māmiņai acīs varam redzēt Valstisku Misijas Apziņu. It kā bērni nebūtu pašiem, bet tas būtu svarīgs valsts pasūtījums. Un bez valsts atbalsta nu nekā. Man gan šķiet, ka pie vainas ir tieši sociālā nodrošināšana, kas kaut mazu, bet pensiju nodrošinās praktiski katram, kas strādājis, neatkarīgi no bērnu skaita. Agrāk, kad pensiju nebija, vienīgais garants vecumdienām bija bērni. Un nevis vienkārši bērni, bet bērni kas neaizmirst par vecākiem, kas paši iztikuši un drusciņ spējīgi atlicināt saviem vecākiem. Un šis process nodrošināja stabilitāti un sabiedrības paplašinātu atražošanos. Bet sociālisma idejas šo patriahālo kārtību izjauca un šobrīd lielākā daļa Eiropas valstu bez imigrantu pieplūduma no ārzemēm būtu novecojošas un lēni izmirstošas sabiedrības.
Ar labiem nodomiem ir bruģēts ceļš uz elli.
Un vēl - kamēr miesassodus neatjaunosim, valstī kārtības nebūs. Un stabilas augšupejas nebūs, kamēr būs valsts pensijas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eermaniitis
2011-06-09 09:12 (saite)
par tiem bērnudārziem - vecāki paši ir atbildīgi kā saģērbt bērnus uz dārziņu - dārziņiem ir tiesības noteikt normas, teiksim cepurītes obligātas, vai marš mamma ar visu sīci atpakaļ uz mājām (bērnībā lakatiņš meitenēm bija ze mast cik atceros)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]anneke
2011-06-09 09:20 (saite)
Savukārt audzinātājas uzdevums ir novilkt/uzvilkt jaciņu. Protams, ja vien atbildīgie vecāki ir iedevuši jaciņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fleur
2011-06-09 09:36 (saite)
Esmu pat dzirdējusi, kā audzinātāja šajās dienās iesaka tēvam parūpēties, lai bērnam šajā karstumā uz dārziņu tiktu vilktas plānākas drēbītes un beidzot iedota plānā pidžamiņa. Dārziņi un audzinātājas ir tik dažādas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2011-06-09 10:13 (saite)
tā, kas šitie te par cunduriem? trīsdesmit grādos vēl kaut kādu pidžammu? es jau nu pateiktu, ka arī apenes ir par biezu, kur nu vēl sega ar pižāmām!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anneke
2011-06-09 09:23 (saite)
Ir valstis, kur dārziņam ir savs pretiedeguma krēms, ja vecāki vēlas ko īpašu, tad jādod līdzi.
Tāpat dārziņā ikvienam jābūt ārsta izrakstītām prettemperatūras zālēm, kurām piekabināti ārsta norādījumi.

Lielisks puksts! Varu vien piekrist un atkal piekrist. Par visu. Izņemot par 4gadīgu bērnu atstāšanu vienatnē. Arī es tiktu atstā, un neko - izaugu, taču nedomāju, ka tas bija visai prātīga. Jā atstāja, jo nebija citu variantu un tolaik tas bija normāli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 09:33 (saite)
Atceros, ka tēvs ar māti bieži gāja uz kino. Gan uz pēdējo seansu, gan brīvdienās uz kādu dienas seansu. A ko darīt? Katru reizi meklēt kādu aukli uz divām stundām? Tā i paliku viens. Un reiz 5 vai 6 gadu vecumā, kad vecāki atgriezās, priecīgi viņiem pavēstīju, ka esmu iemācījies lasīt! Pirms tam jau burtus zināju, tikai vēl nemācēju tos salikt kopā, bet viņu prombūtnes laikā, garlaicības mākts pētīju grāmatu un man pieleca sistēma ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fleur
2011-06-09 09:37 (saite)
Vēl jau jāskatās, kādā vidē atstāj bērnu. Mani atstāja laiku mājās, kurai blakus ir dīķis un Vesetas upe. Un meži. Ij nekas:) Bet nu es biju ļoti prātīgs un iebiedēts bērns, man nebija lielākas laimes kā tās dažas stundas pavadīt, mierīgi lasot paēnā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 09:55 (saite)
Es paliku pilsētas dzīvoklī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anneke
2011-06-09 09:59 (saite)
Nu vispār jā - katru reizi meklēt aukli uz divām stundām.

Par kārtīgu belzienu gan nepiekrītu, ir arī citas metodes. Konsekvence gan lieti noder.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 10:08 (saite)
:)
Neenu, var bērnu žņaugt, smacēt, apstrādāt ar elektrošoku, bet pāriens tomēr ir humānāks :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fleur
2011-06-09 09:33 (saite)
Daudz kas atkarīgs no katra dārziņa vadības. Mums bērnam ir iedots krēms un audzinātājas smērē un neiebilst. Krēmu netura skapītī, lai kāds cits alerģisks bērns nesaēstos. Cik saprotu, tā ir lielākajai daļai grupiņas bērnu.
Par temperatūrām - zāles nedod, bet zvana vecākiem un lūdz izņemt no dārziņa, kas škiet, ir tikai normāli. Kautkāda pretsasitumu ziede ir, jo bērni regulāri, kad pakrīt, lūdz ziedīti. Zāles izsniedz medmāsa, ja ir ārsta izrakstīta zīme ar precīzu lietošanas instrukciju. Bet tas neaatiecas uz antibiotikām vai tml, bet uz ikdienā lietojamām - pretalerģijas, insulīnu utt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]anneke
2011-06-09 10:03 (saite)
Ļoti jauks dārziņš :)

Mums ir tā, ka viņi dod, ja temperatūra pārsniedz X gradus. Protams, paralēli zvana vecākiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]minna_bremze
2011-06-09 09:43 (saite)
neklausies radio skonto.
bļec.
aluspuzis sūdzas par bērnkopību.

ja te nebūtu Asprātīgo Komentāru dreskods, varētu arī ar apakšpunktiem uz pirkstiem pastāstīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 09:58 (saite)
Mierīgi vari izteikt visu, kas sakrājies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]minna_bremze
2011-06-09 10:26 (saite)
Ja kāds psīchologs izlasītu šo:
> es, klusi pie sevis lamādamies, viņu mazgāju un mainīju autiņus. Un devu viņai ēst mammas sagatavoto pudelīti,
tad, pavelkot brilli apakaļ uz deguna, pateiktu: "Cienītais, Jūs esat izaudzis emocionālā vardarbībā. Bet redzot, kā Jūs šo sistēmu atbalstat, man i bez visas "uzzzīmē ģimeni" prasās uzlikt diagnozi "Stokholmas sindroms".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 10:30 (saite)
Vērtības gadu gaitā mainās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2011-06-09 09:59 (saite)
A kura ir tā pareizā radiostacija? :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]porcupine
2011-06-09 09:45 (saite)
Cik saprotu, Tu esi sajūsmā par paaudzi, kas izaudzināta atskurbinošā belziena saņemšanas tehnoloģijā? Tie, kam tagad starp 40 un 50.
Man ir divi nu jau pieauguši bērni, bet nekas man nesagādā lielāku kaunu un sirdssāpes kā atmiņas par savu nesavaldību, "noraujoties" brīžos, kad bērns "izved no pacietības".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2011-06-09 09:51 (saite)
P-chs jau tikai minēja, ka reizēm strādā arī kādreiz pielietotas metodes, kuras šobrīd politkorektuma un citu šitu rezultātā nebūtu iespējamas, nevis to, ka tai būtu jābūt vienīgajai metodei visiem gadījumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]porcupine
2011-06-09 09:53 (saite)
Kāpēc tad reizēm? Gala secinājums ir - "kamēr miesassodus neatjaunosim, valstī kārtības nebūs".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2011-06-09 09:57 (saite)
ir jau hiperbolas utml. triki, bet jebkurā gadījumā kāpēc domāt, ka miesas sodi domāti attiecībā tieši uz bērniem? :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 10:00 (saite)
Esmu par miesassodu atjaunošanu visiem bez izņēmuma :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2011-06-09 10:01 (saite)
nekādas diskriminācijas :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]porcupine
2011-06-09 10:04 (saite)
Es tieši tā arī sapratu - visiem bez izņēmuma.
Stingrās rokas alkstošs tomēr esi? Un man likās, ka liberālisma piekritējs ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 10:25 (saite)
Vai tad liberālisms un miesassodi viens otru pilnīgi izslēdz? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]porcupine
2011-06-09 10:33 (saite)
Un Tev šķiet, ka indivīda brīvība un neaizskaramība, kas ir viena no liberālisma pamatnostādnēm, ir savienojama ar tik brutālu pārmācības paņēmienu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2011-06-09 11:02 (saite)
ko tu izvēlētos - brasas cietumu ar 15 kameras biedriem laika kavēšanai vai piecpadsmit žagaru cirtienus uz līdzenas vietas? (jautājums iz šariata)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2011-06-09 11:04 (saite)
Varu pastāstīt gadījumu, kad māte izpestīja savu dēlu no kriminālatbildības par mobilā telefona zādzību un pēc neilga laika dēliņš nosita cilvēku.
Laicīgs un mērens sods būtu atturējis daudzus no lielāka nedarba nākotnē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]porcupine
2011-06-09 11:13 (saite)
Gaidīju līdzīgus argumentus.
Tūlīt droši vien virtuāli atraušos pa pieri (dabūšu virtuālu kāvienu tātad), bet man ir teorija, ka lielu daļu cilvēces biomasā aizņem agrīnā vecumā neārstētie encefalopāti (slinkums un nav laika izvērst encefalopātijas termina apskatu). Teikšu vien atkal to pašu - NORMĀLS nezags telefonu, kur nu vēl nositīs (bet atkal jau - nosist cilvēku var gadīties arī pašaizsardzības situācijā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 11:46 (saite)
Normāls nezags. Bet dažam varbūt vajag pavisam maz, lai turpmākajā dzīvē būtu normāls, derīgs sabiedrības loceklis :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2011-06-10 13:19 (saite)
Redz, ja vairāk pievērstos bērnu audzināšanai, tad zinātu, ka ir jauns laikmets iestājies un NORMĀLOS nomaina INDIGO paaudze.

Bet par teorijām runājot... to, vai teorija ir pareiza vai aplama, nosaka tikai prakstiskie rezultāti. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2011-06-09 09:53 (saite)
Rets kāviens nevienam nekādu sliktumu nav nodarījis. Cik sevi atceros, man tēvs sadeva ādā tikai tad, kad biju īpaši izpildījies. Līdz tam viņš cietās :)
Meitai es varbūt reizi vai divas bērnībā esmu iešāvis pa dibenu. Arī līdzīgos apstākļos un bez sajūsmas. Neizskatās, ka tas viņai būtu kā kaitējis.
Neenu, es saprotu, ka bērni jāsargā no vecākiem, kas mīl palaist rokas. Ir diemžēl arī tādi. Bet pilnībā aizliegt miesassodus manuprāt arī ir stulbi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]porcupine
2011-06-09 10:01 (saite)
Esmu daudz par šo domājusi - stingri iestājos PAR "pilnībā aizliegt miesassodus". Ko gan tādu bērns var izdarīt, par ko būtu pelnījis kāvienu? Ja tīšām aizdedzina dzīvokli, tad darbs psihiatriem, bet vai NORMĀLS bērns par sīkām blēņām jāsit?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 10:06 (saite)
Kāviens var būt, piemēram, par atkārtotu būtisku pārkāpumu, kad verbālā pārliecināšana nav palīdzējusi. Ja bērnam jau laicīgi nenorāda dažas lietas, viņš sāk pakāpeniski vecākiem uzkundzēties. Piekrītu, ka pēriens ir savu iepriekšējo kļūdu labošana, bet labāk kļūdas labot, nekā ļaut tām augt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2011-06-09 10:07 (saite)
par sistemātiskām blēņām jāsit, jā!

par to, ka zin ka slikti, bet tik un tā dara - par to jāsaņem kāviens vai vismaz saraustīšana aiz auss

tiesa septiņu gadu laikā tas noticis tikai vienreiz, kad omiņas tikko izremontētās tapetes tika piepravītas ... vairāk nav bijusi vajadzība

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]minna_bremze
2011-06-09 10:37 (saite)
Pedagoģijas pamatprincips ir bērna garīgā traumēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2011-06-09 13:37 (saite)
i beg to differ. piemērs iz dzīves: mani tēvs ir sitis divreiz, abas reizes aizmuku no mājām. viņš gan sit, ja kaut kas pašam sāp un riebjas, kārtīgi izgāž to, kas sakrājies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2011-06-09 09:50 (saite)
Nu bet par tiesību aizstāvēšanu, droši vien, maksā algu.
Ja katrs izdomātu, kā tiesības viņš aizstāvēs...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2011-06-09 09:52 (saite)
katram galvenais atrast kādu, kuru aizstāvēt par nelielu, bet godīgu samaksu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2011-06-09 10:00 (saite)
nu tie infantilie bērni ir izauguši tiem pašaugošajiem bērniem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 10:02 (saite)
Nu labi, paskatīsimies kādu bērni izaugs šai paaudzei :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2011-06-09 10:09 (saite)
daudz kam var piekrist, bet velns nav tik melns, kā mālē. abos b/d parakstījām dokumentu, ka atļaujam mūsu bērniem dot prett. līdzekļus, un ir bijis, ka arī no b.d.zvana un jautā, vai var dot,un saules krēmus arī varam zieķēt. par zvelšanu - tā ir tikai un vienīgi vecāka bezspēcības atzīšana, jo neko citu nevar izdarīt, t.i. vecāks atzīst savu vājumu, jo citādāk nemāk tikt galā. iesist par sevi mazākam ir tik viegli. manējie bērni zina, kas ir "ar zibeni pa dibenu", bet tie uzsitieni ir tādi puspajokam. veikalos vienmēr ir stingri pateikts, ko pērkam un ko ne, un tādā mierīgā, bet NOTEIKTI tonī, ka vienkārši atkrīt versija par krišanu pie zemes, jo viņiem skaidrs, ka šis NELĪDZĒS. bet tā, ka izaugām bez pamperiem un māmiņalgām un tā, bija jau bija, bet vai tamdēļ atteiksimies no progresa;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]porcupine
2011-06-09 10:15 (saite)
vecāks atzīst savu vājumu, jo citādāk nemāk tikt galā - nu tieši tā.
Un jā, par pārējo arī piekrītu, es darīju līdzīgi - pacietīgas sarunāšanas tehnoloģija labi strādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2011-06-09 13:38 (saite)
cik labi pateikts par to bezspēcības atzīšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2011-06-09 10:30 (saite)
Aj, nu tak visu ar mēru!
Nepiekrītu tam, ka mazus bērnus var atstāt vienus. Tas ir tāds izdzīvošanas un dabiskās izlases paņēmiens, bet diez vai mēs to gribam, vai ne? Pašlaik pasaule sīkajiem ir mazliet lielāka un bīstamāka kā pirms trīsdesmit gadiem un daudz lielāka kā pirms 100 gadiem, kad vajadzēja lielākoties uzmanīties neiekrist upē. Arī izvēles iespēju ir tik daudz, ka ... nu vienkārši ir ļoti viegli izaugt par patērētāju.
Par tiesībām sliecos piekrist. Bērniem ir tiesības, bet nav pienākumu. Izrādās, ir skolas, kurās bērnam nevar likt notīrīt tāfeli un izslaucīt klasi.
Vispār jau valstskā un pat tautiskā līmenī mēs bērnus kā tādus nemīlam. Mēs par viņiem nepriecājamies. Viņi drīzāk traucē. (Kas nekādi netraucē dažādos līmeņos sazīmēt viņu tiesības). Tāpēc visi uzsaukumi uz demogrāfiskās situācijas uzlabošanu caur vairošanos mani maigi izsakoties kretinē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 10:32 (saite)
Tevi bērnībā nekad neatstāja vienu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zvirbuleens
2011-06-09 10:45 (saite)
Varēji tak īsāk uzrakstīt - es gribu dabūt pa galvu! (vai pa apakšējo galvu)

(Atbildēt uz šo)


[info]uldy
2011-06-09 10:45 (saite)
Labi rūkts!
+3 negauši

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2011-06-09 10:54 (saite)
par dārziņiem piekrītu.
par infantilizāciju nepiekrītu. kādreiz bērnus arī ogļraktuvēs laida strādāt un šur tur pasaulē vēl joprojām sīkie šuj futbolbumbas pa dolāru nedeļā, nezinu, vai tas ir "briedums", uz kuru tiekties..
etc.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 11:02 (saite)
Slikti ir tas, ka no viena grāvja tiekot ārā, uzreiz pa taisno tiek stūrēts otrā grāvī iekšā. Kāpēc nebraukt pa ceļu?
Pilnīgi piekrītu, ka bērnu darbs ir ierobežojams. Bet no otras puses - kurš ir īstais vecums sākt strādāt? Kurā vecumā bērnam būtu pareizi sev kabatas naudu nopelnīt? Jau lasām gadījumus, kas kļūst arvien biežāki, ka Rietumeiropā bērni pie vecākiem dzīvo līdz 30+ gadiem un pieprasa kabatas naudu. Vai šis ir īstais ceļš?
Un ja mēs būsim ļoti aktīvi un veiksmīgi Bangladešas bērnu darba apkarošanā, šie bērni visticamāk papildinās noziedzīgās pasaules rindas :(
Nevar panākt acīmredzamu uzlabojumu vienā greizā sistēmas elementā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2011-06-09 11:07 (saite)
es domāju, ka varētu relaksēties un katrs tikt ar saviem bērniem galā, kā nu prot vai neprot. Vienmēr ir bijuši tie, kas mīt pie vecākiem visu mūžu (vecāku vai pašu dēļ) un tādi, kas klaiņo prom no mājām jau pamatskolā. Tb. man nesimpatizē pieeja kārtot šo sarežģīto un delikāto lietu tikai ekonomisku apsvērumu dēļ. i rest my case.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]o515
2011-06-09 11:52 (saite)
Mūsdienās vairumā gadījumu bērnus neaudzina, tos pieskata, tur arī ir tā problēma.

(Atbildēt uz šo)


[info]sirdna
2011-06-09 12:40 (saite)
Piezīme. Belzienu terapija nav universāla, lai arī cik romantiski tas neliktos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-06-09 13:42 (saite)
Neenu, es neceru visu pasauli uzlabot ar vienu pašu bērna iepēršanu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2011-06-09 15:50 (saite)
Redzi, arī tam vienam bērnam belzienu terpija var nelīdzēt, jo, acīmredzot, ir cita, stiprāka motivācija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toadbeauty
2011-06-09 13:22 (saite)
Vot!
Pilnīgi piekrītu!

(Atbildēt uz šo)


[info]pikaczu
2011-06-09 17:16 (saite)
ir jau vietas, kur jau tagad ir "kārtība" http://izklaide.kasjauns.lv/videos/1370/sievieti-noper-par-bik%C5%A1u-valk%C4%81%C5%A1anu tikai kaut kā nedzird par turienes straujo augšupeju...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?