porcelāna lellīte [userpic]

1. Decembris 2020 (20:24)

Vajag idejas. Vajag nopietnāku diētu (mazāk piena produktu, ierobežot olas, nē oranžajiem dārzeņiem - atā burkāni, paprika, tomāti, ķirbi, kečup), gaļu var. Vakar un šodien vakariņām bija šķelto zirņu biezputra, šodien izvārīju bukstiņputru, rīt būs rīsi. Bet ko vēl? Radošā krīze. Un nelaime tāda, ka man kāposti negaršo (izņemot dažus izmeklētus ēdienus). Un japiesargās ar garšvielām, bet vajag lai ir sātīgi un garšīgi un ēd arī sīki. Idejas?
Vēl man ir puķkāposts, tvaicētu ēdu es viena, bet to garšīgo kā Rāmā nemācēšu un nav arī garšvielu.

Comments

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:39

man garšo puķkāpostu rīsi - sarīvēts puķkāposts cepts ar sviestu.

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:44

sēnes un griķi?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:18

Sajūtot sēņu garšu viens (ja ir jau iepriekš noskaņojies Drāmai nesaistītu iemeslu dēļ) sāk raudāt. Labākajā gadījumā birdina asaras pie galda, sliktākajā ar skaļu vāaaa iet un seju saķēris krāšņi norkrīt uz spilvena blaukc!
Mani nervi ne vienmēr šito var pacelt :D

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:46

kā var negaršot kāposti?

es vēl saprotu sv. kāpostu zupu, kas tāds tiešām ne visiem garšo, bet arī tikai tāpēc, ka garšīgu nav ēduši..

kāpostu karbonādes ir viens prīmā paēdiens, sautēti kāposti arī, sv. vai sk. kāpostu salāti arī, ja gaļu var, tad kāpostu tīteņi (golubci) vai falšie kāpostu tīteņi, kāpostu kotletes ar vai bez gaļas...
ja drīkst miltus, tad visādi kāpostu pīrādziņi un pīrāgi..

kartupeļu sacepumi ar gaļu vai cukini (tie nu nemaz nav oranži)...

griķi ar to vai šito...

rīsi gan kā pamatēdiens, gan desertam, gan zupās..

rosoļņikam nevajag ne tomātus, ne tomātu mērces...

šampinjoni vēl joprojām veikalos ir pieejami un tur arī ir bezgala daudz variāciju...

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:59

mierīgi – visi kāpostveidīgie ir rūgti un ož. tas esot ģenētiski.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:10

:D ož jā, bet man rūgti tikai Briseles kāposti un šad tad keils

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:06

Nu, ja tu bērnībā vairākas reizes esi pusgadu dzīvojis no rīsiem, kāpostiem, kefīra, melnās tējas, rupjmaizes ar sviestu un vārītas cūkgaļas, vienā mirklī kkas sāk negaršot :D

Cepenes nav un vienā mirklī arī visi griķi rīsi un biezputras sāk apnikt

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:18

ļoti daudzus sacepumus vēsā mierā var cept uz plīts pannā zem vāka, uz nelielas uguns...

Posted by: koka klucis Konstantīns ([info]fedrs)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:55

Cepti kartupeļi.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:57

Man liekas, ka katru ēdienreizi var izveikt ar gaļu un salātiem (ziemā lapas, olīvas, utt), plus sīkajiem lēcas/griķi. Es apmēram 50% vakariņu taisu tādas. Un gaļas variantu ir nenormāli daudz - ātrākais un vienkāršākais veids ir sacept pa dienu iemarinētu vistu (marinē, kā gribi, bet sojas mērce plus medus ir brīnumaini un nav garšvielaini).

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:09

Sojas mērce un medus neder, citrusi neder, tāpēc jau es prasu, es zinu, ka variantu ir daudz, bet ja man tas būs ilgstoši, baigi noder konkrēti ieteikumi un es jau tā krāpjos, jo principā vajadzētu noņemt arī piena produktus, atstājot tikai sviestu un varbūt biezpienu pankūkās, bet man ir arī mājas darbi, vēlams ārā iešanas, lasīšana/zīmēšana un tad vnk nav iespējams katru dienu arī cept gaļu.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:19

Man gaļas cepšana liekas ātra, es taisu gaļu 80% vakaru. Bet nu es dažkārt šmaucos ar kādām medniekdesiņām :) karbonādes gan iemanījos pilnu bļodu sacept 45-ās min (tas ir laiks, ko atļaujos vakariņu gatavošanai veltīt).

Ja man būtu jāmaina ieradumi un jātaisa savādāki ēdieni, es laikam izietu lēnā apgaitā pa veikalu un uz katru lietu paskatīros no skatupunkta “o, ar ko šo varētu?”. Protams, tagad sanāktu internetveikals :)

Turku zirņi! Reāli labs olbaltumvielu avots, īzī pagatavot! Kopā salātos ar lapām, olīvām, kukurūzu. Vai sasutināti ar saknēm. Vai dārzeņzupās!

Posted by: kihelkonna ([info]kihelkonna)
Posted at: 2. Decembris 2020, 11:05

un ko tu dari tālāk ar to sojas mērcē un medū marinēto vistu, vienkārši liec pliku uz pannas ar sāli un cep? vai kādas īpašās izdarības?

Posted by: kihelkonna ([info]kihelkonna)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:59

Cepti karpeji? Un man garso cepti siipoli. Siichiem aleegija?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:15

Jā, atopiskais dermatīts, māte stresaina, atlaidusi grožus, gaiss mājās sauss un vuala!
Bet tas ir ģenētiski, no manis

Man garšo cepti sīpoli, bet tikai putrās vai biezzupās. Nu un vēl ir brīnišķīgā franču sīpolu tarte, kad uz smilšu mīklas pamatnes (ieliek veidnē, ar dakšu sabaksta, pacep 15 min kamēr zeltains) saliek ceptus sīpolus, aplej ar olu, kas sakulta ar saldo krējumu, sali, muskatriekstu un 50 g rīvēta Krievijas siera un pacep kamēr no augšas zeltains. Tāda ņamma! Izklausās sarežģīti, bet nepavisam nav.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:06

Vēl maniem ļoti garšo bekons. Un bekons ar baklažānu, piem, sacepts ir neeeeenormāli sātīgs.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:10

Kā tu to cep? Nesanāk baigi trekns? Izklausās garšīgi, bet man no plika treknuma šķebina

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:14

Es sacepu abus atsevišķi un savienoju. Bet trekns, jā. Vajag klāt rīsus/griķus/kuskusu.
Starp citu - kuskuss garšo bērniem un ir pats ātrākais pasaules ēdiens.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:16

Kuskusu viņi kkā brāķēja, bet bulgurs un sorga no eksotikām aizgāja uz urrā

Posted by: katze ([info]katze)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:11

zaļās pākšu pupiņas var apcept uz pannas ar sēnēm, puķkāpostiem, gaļu utml.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:56

Rīsu sautējums (var ar malto gaļu klāt) - rīsi, smalki sagriezti (vai sarīvēti) dārzeņi pēc iespējām, es lieku saldo krējumu, bet var ar kokospienu. Saber ar tām garšām, kas der un tīk (mums iet kurkuma, ķiploks tādā garā).

Griķi ar zaļumiem, ēdu gan ar krējumu - vienkārši karstos griķos iemaisu smalki sakapātus pētersīļus (man tagad ir diy persilāde: pētersīļus ar sāli, ķiplokiem un eļļu sablendēju, ideāli), garšo visiem. Taisu arī griķu sautējumu - t.i. jau vārīšanās procesā tāpat kā rīsiem sametu iekšā smalki sagrieztus dārzeņus.

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 1. Decembris 2020, 22:16

vismaz sākotnēji vajag pavisam vienkāršus ēdienus.
jāteic, ja nebūtu jāgatavo tā, lai ēstu citi, es ēstu pavisam ko citu.
kaut vai vārītus kāpostus ar sāli.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 1. Decembris 2020, 22:26
taisni kā es

Pupiņas? Teiksim ar bekonu un sīpoliem, ķiplokiem
Vai saldētās sviesta pupiņas apvāra un tad apcep sviestā ar sezamsēklām.
Bietes drīkst jeb tās tavējie ignorē?
Puķkāpostu viegli apceptu rīvmaizē ar malto gaļu

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 22:30

Bietes viņi var, bet ne šajā stadijā, es pati nevaru ne smaku ne pārējo

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 1. Decembris 2020, 23:16
taisni kā es

Vēl jau ir baklažāni, kolrābji, gan jau vēl kaut kas.
Baklažāniem ir ideāla slinkā recepte - pārgriež uz pusi, salaista ar eļļu, "iespeķo" ar ķiploku, drusku sāls, pipari. Liek pannā ar griezuma vietu uz leju, vāku virsū. Cep 40 min uz lēnas uguns nevirinot vāku. Var ēst uz rupjmaizes vai tāpat.

Posted by: Dzintra čoms ([info]mranarhs)
Posted at: 1. Decembris 2020, 22:38

Kas tā par jocīgu diētu?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 23:03

Elementāra ārstnieciskā - izņemt produktus, uz ko stipra reakcija

Posted by: ezss ([info]ezss)
Posted at: 2. Decembris 2020, 00:03

Jā, pākšaugi. Lēcas, cūku pupas, pupiņas, turku zirņi (tie varētu būt maziem draudzīgi, jo ēdami arī tāpat)
Puķapostu var cept. Cukini apcept ripiņās.

Putras? Nezinu, gan kā taviem mazpilsoniem.No putru stila risoto un pārējie ..Oto. debesmanā.

Kartupeļu biezenis, tas man sīcībā ļoti garšoja. Kartupeļi ar siļķi. Zivis vispār.

Zupas

Griķi ar maltās gaļas mērci.

Man "neko taisīt negribās" laikos ir kaut kādi saliktie ogļhidrāti ar pesto.

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 2. Decembris 2020, 13:48

slinkie baloži?
simts gadus neesmu taisījusi, bet studiju gados gāja uz urrā

iemetu gūglē, šķiet šī būtu apmēram recepte, vnk neliec burkānus http://zitinja.blogspot.com/2011/04/slinkie-titeni.html

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 2. Decembris 2020, 22:15

Frikadeļu zupa ar kartupeli, puķkāpostu, melnajām lēcām vai citiem neoranžajiem.
Gaļas mērce kokospienā (vislabāk vista) ar rīsiem.
No šķeltajiem zirņiem var taisīt arī biezzupu, tipa kā ar ķirbi, bet ķirbja vietā zirņus (puravs, kartupelis, selerija, zirņi utt), visu sablendē, pasniedz ar bekonu.
Turku zirņus vienkārši ar jebko. Piemēram, apcept ar zaļumiem un kabaci/cukini, var pielikt desu, šķiņķi vai kko tml.iemaisīt rīsus.
Saldētās pikšas vai mencas paciņu samaisa ar bundžu saspaiditiem turku zirņiem, piespiež citrona sulu un vienu ķiploka daiviņu, cep kotletēs vai bumbiņās. Var viļāt rīvmaizē.
Zupa no vistas šķiņķiem ar turku zirņiem un atļautajiem dārzeņiem, ja ir iedvesma garšvielot, tad arī ar kokospienu.
Bērnam gaļu cepu bumbiņās 2:1 ar dārzeņiem (brokoli, puķkāpostu, visu kas paliek pāri), daļu no bumbām lieku saldētavā.
No 1kg kūpinātām ribiņām izvāra buljonu pupiņu zupai. Tur es lieku tikai pupas, kartupeli, dažreiz kāli un tik cik to gaļu var nokasīt. Ēdam vismaz 3 dienas pēc kārtas, ja ģimene cimperligaka, tad pusi no buljona liec saldētavā.
Saldētas zaļas pupiņas cep sestdienas rītā ar visu, kas pa nedēļu sakrājies, pielej kokospienu un mazliet saldo čili mērci.

Piena produktus nelietoju, pa retam nopērku bērnam grieķu jogurtu, lai nav galīgi mucā audzis.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Decembris 2020, 22:19

Ideāli! Paldies par zivju kotlešu recepti, šī gana vienkārša, es tādas vispār nemāku, man zivs negaršo

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 2. Decembris 2020, 22:40

Saldēto zivi atkausē ūdens peldē, pirms sajaukšanas ar zirņiem lieko škirdrumu nospiež. Es parasti cepu bumbiņās, tad bērnam vieglāk dozēt (aka mazāk nonāk uz grīdas).

32 Lasīt komentārus piebilst