porcelāna lellīte [userpic]

1. Decembris 2020 (20:24)

Vajag idejas. Vajag nopietnāku diētu (mazāk piena produktu, ierobežot olas, nē oranžajiem dārzeņiem - atā burkāni, paprika, tomāti, ķirbi, kečup), gaļu var. Vakar un šodien vakariņām bija šķelto zirņu biezputra, šodien izvārīju bukstiņputru, rīt būs rīsi. Bet ko vēl? Radošā krīze. Un nelaime tāda, ka man kāposti negaršo (izņemot dažus izmeklētus ēdienus). Un japiesargās ar garšvielām, bet vajag lai ir sātīgi un garšīgi un ēd arī sīki. Idejas?
Vēl man ir puķkāposts, tvaicētu ēdu es viena, bet to garšīgo kā Rāmā nemācēšu un nav arī garšvielu.

Comments

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:46

kā var negaršot kāposti?

es vēl saprotu sv. kāpostu zupu, kas tāds tiešām ne visiem garšo, bet arī tikai tāpēc, ka garšīgu nav ēduši..

kāpostu karbonādes ir viens prīmā paēdiens, sautēti kāposti arī, sv. vai sk. kāpostu salāti arī, ja gaļu var, tad kāpostu tīteņi (golubci) vai falšie kāpostu tīteņi, kāpostu kotletes ar vai bez gaļas...
ja drīkst miltus, tad visādi kāpostu pīrādziņi un pīrāgi..

kartupeļu sacepumi ar gaļu vai cukini (tie nu nemaz nav oranži)...

griķi ar to vai šito...

rīsi gan kā pamatēdiens, gan desertam, gan zupās..

rosoļņikam nevajag ne tomātus, ne tomātu mērces...

šampinjoni vēl joprojām veikalos ir pieejami un tur arī ir bezgala daudz variāciju...

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:59

mierīgi – visi kāpostveidīgie ir rūgti un ož. tas esot ģenētiski.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:10

:D ož jā, bet man rūgti tikai Briseles kāposti un šad tad keils

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:06

Nu, ja tu bērnībā vairākas reizes esi pusgadu dzīvojis no rīsiem, kāpostiem, kefīra, melnās tējas, rupjmaizes ar sviestu un vārītas cūkgaļas, vienā mirklī kkas sāk negaršot :D

Cepenes nav un vienā mirklī arī visi griķi rīsi un biezputras sāk apnikt

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:18

ļoti daudzus sacepumus vēsā mierā var cept uz plīts pannā zem vāka, uz nelielas uguns...

32 Lasīt komentārus piebilst