2. Decembris 2020

Frikadeļu zupa ar kartupeli, puķkāpostu, melnajām lēcām vai citiem neoranžajiem.
Gaļas mērce kokospienā (vislabāk vista) ar rīsiem.
No šķeltajiem zirņiem var taisīt arī biezzupu, tipa kā ar ķirbi, bet ķirbja vietā zirņus (puravs, kartupelis, selerija, zirņi utt), visu sablendē, pasniedz ar bekonu.
Turku zirņus vienkārši ar jebko. Piemēram, apcept ar zaļumiem un kabaci/cukini, var pielikt desu, šķiņķi vai kko tml.iemaisīt rīsus.
Saldētās pikšas vai mencas paciņu samaisa ar bundžu saspaiditiem turku zirņiem, piespiež citrona sulu un vienu ķiploka daiviņu, cep kotletēs vai bumbiņās. Var viļāt rīvmaizē.
Zupa no vistas šķiņķiem ar turku zirņiem un atļautajiem dārzeņiem, ja ir iedvesma garšvielot, tad arī ar kokospienu.
Bērnam gaļu cepu bumbiņās 2:1 ar dārzeņiem (brokoli, puķkāpostu, visu kas paliek pāri), daļu no bumbām lieku saldētavā.
No 1kg kūpinātām ribiņām izvāra buljonu pupiņu zupai. Tur es lieku tikai pupas, kartupeli, dažreiz kāli un tik cik to gaļu var nokasīt. Ēdam vismaz 3 dienas pēc kārtas, ja ģimene cimperligaka, tad pusi no buljona liec saldētavā.
Saldētas zaļas pupiņas cep sestdienas rītā ar visu, kas pa nedēļu sakrājies, pielej kokospienu un mazliet saldo čili mērci.

Piena produktus nelietoju, pa retam nopērku bērnam grieķu jogurtu, lai nav galīgi mucā audzis.

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: