porcelāna lellīte [userpic]

1. Decembris 2020 (20:24)

Vajag idejas. Vajag nopietnāku diētu (mazāk piena produktu, ierobežot olas, nē oranžajiem dārzeņiem - atā burkāni, paprika, tomāti, ķirbi, kečup), gaļu var. Vakar un šodien vakariņām bija šķelto zirņu biezputra, šodien izvārīju bukstiņputru, rīt būs rīsi. Bet ko vēl? Radošā krīze. Un nelaime tāda, ka man kāposti negaršo (izņemot dažus izmeklētus ēdienus). Un japiesargās ar garšvielām, bet vajag lai ir sātīgi un garšīgi un ēd arī sīki. Idejas?
Vēl man ir puķkāposts, tvaicētu ēdu es viena, bet to garšīgo kā Rāmā nemācēšu un nav arī garšvielu.

Comments

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 1. Decembris 2020, 20:57

Man liekas, ka katru ēdienreizi var izveikt ar gaļu un salātiem (ziemā lapas, olīvas, utt), plus sīkajiem lēcas/griķi. Es apmēram 50% vakariņu taisu tādas. Un gaļas variantu ir nenormāli daudz - ātrākais un vienkāršākais veids ir sacept pa dienu iemarinētu vistu (marinē, kā gribi, bet sojas mērce plus medus ir brīnumaini un nav garšvielaini).

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:09

Sojas mērce un medus neder, citrusi neder, tāpēc jau es prasu, es zinu, ka variantu ir daudz, bet ja man tas būs ilgstoši, baigi noder konkrēti ieteikumi un es jau tā krāpjos, jo principā vajadzētu noņemt arī piena produktus, atstājot tikai sviestu un varbūt biezpienu pankūkās, bet man ir arī mājas darbi, vēlams ārā iešanas, lasīšana/zīmēšana un tad vnk nav iespējams katru dienu arī cept gaļu.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 1. Decembris 2020, 21:19

Man gaļas cepšana liekas ātra, es taisu gaļu 80% vakaru. Bet nu es dažkārt šmaucos ar kādām medniekdesiņām :) karbonādes gan iemanījos pilnu bļodu sacept 45-ās min (tas ir laiks, ko atļaujos vakariņu gatavošanai veltīt).

Ja man būtu jāmaina ieradumi un jātaisa savādāki ēdieni, es laikam izietu lēnā apgaitā pa veikalu un uz katru lietu paskatīros no skatupunkta “o, ar ko šo varētu?”. Protams, tagad sanāktu internetveikals :)

Turku zirņi! Reāli labs olbaltumvielu avots, īzī pagatavot! Kopā salātos ar lapām, olīvām, kukurūzu. Vai sasutināti ar saknēm. Vai dārzeņzupās!

Posted by: kihelkonna ([info]kihelkonna)
Posted at: 2. Decembris 2020, 11:05

un ko tu dari tālāk ar to sojas mērcē un medū marinēto vistu, vienkārši liec pliku uz pannas ar sāli un cep? vai kādas īpašās izdarības?

32 Lasīt komentārus piebilst