Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-12-23 11:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Poll #20582 fjhfjhfjhffjgfiufiuifififkfkjhk
Open to: All, results viewable to: All

krī labu jautājumu pacēla, kas gan ir vajadzīgs pareizā un teicamā rosolā?

View Answers

kartupeļi
61 (93.8%)

zirņi
49 (75.4%)

sīpoli
19 (29.2%)

burkāni
24 (36.9%)

krējums
48 (73.8%)

majonēze
50 (76.9%)

sinepes
46 (70.8%)

kaut kāda desa un gaļa
56 (86.2%)

skābēti gurķi
13 (20.0%)

marinēti gurķi
49 (75.4%)

olas
55 (84.6%)

āboli
7 (10.8%)

siļķes
3 (4.6%)

asfalta gabali
5 (7.7%)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]misame
2015-12-23 11:22 (saite)
pietrūkst rindiņas "mārrutki"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-12-23 11:24 (saite)
mārrutki ir tā kā nedaudz kombo pie majonēzes, liec asāku majonēzi, nevajag mārruktkus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]misame
2015-12-23 11:44 (saite)
nu nē, majonēze tikai klasiskā, bez kādām tur piedevām, kas varētu sabojāt garšu, un tad atsevišķi mārrutki (nevis šādi tādi, bet kārtīgi tirgus mārrutki)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2015-12-23 11:47 (saite)
viņus tad ir baigi jāiejauc un diezgan daudz, lai tie nestu savu artavu kompozīcijā
bet jāpadomā par šo
es preferēju vnk puslīdz asu majonēzi, kas kopā ar marin.gurķiem dod nepieciešamo kreftīgumu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]misame
2015-12-23 11:55 (saite)
Taisni jau tāpēc arī mērci uzjauc atsevišķā bļodiņā, kur visu var labi iemaisīt. Protams, ka iemesls šai versijai ir tas, ka mācījāmies recepti no vecmāmiņām, savukārt vecmāmiņu laikā bija tikai viena pati majonēze, ko lietoja visām vajadzībām. Protams, ka mūsdienās ražotājs jau par visu ir padomājis un tā vairs nav obligāti darīt.

Bet tomēr - ieradums paliek ieradums. Rosols jau vispār ir tāda cimperlīga padarīšana, ir ļoti pareizi viss jāizdara, lai būtu pareizi. Piemēram, pamēģini kartupeļus tikai drusku pārvārīt un viss ir beidzies vēl pirms sākuma. Tāpat arī, ja sagriezīsi kartupeļus pārāk lielos gabalos - arī vari nepūlēties ar pārējo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2015-12-23 12:45 (saite)
rasols nav cimperlīga padarīšana. cilvēki ir cimperlīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2015-12-23 11:30 (saite)
+++

es atķeksēju arī "siļķes", bet patiesībā izmantojam ķilavas - pavisam nedaudz, sīki, sīki sasmalcinot un iejaucot rosola mērcē garšai (kopā ar krējumu, majo, mārrutkiem un sinepēm + nedaudz cukurs un sāls (ko arī nedaudz, jo ir jau sāļa ķilava, ko pēcāk rosolā atsevišķi vispār nejūt) )...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravejsledzejs
2015-12-23 19:51 (saite)
vot, bez mārrutkiem rosols nav rosols, kauč izstiepies un saraujies. pati svarīgakā sastāvdaļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]misame
2015-12-23 20:57 (saite)
"rosols bez mārrutkiem ir kartupeļu salāti" :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2015-12-25 13:28 (saite)
Pat ne tie...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fjokla
2015-12-23 11:26 (saite)
man ļoti patika vērot kā ome ar vecomi vienmēr jauca rosolam mērci - tā ļoti svinīgi - krējums, majonēze, sinepes, cukurs sāls, atsevišļā bļodiņā, nevis tur pļurkš pa virsu pofigā. Pate tagad arī tā daru

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-12-23 11:28 (saite)
drošvien baigi kruta, tāpēc arī oldskula mājās gatavotais parasti pārspēj mūsdienu kafejnīcas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2015-12-23 11:33 (saite)
es ar vienmēr tā daru - mērci vienmēr atsevišķi :)
un tad jauc klāt gurķus (jo tie dod mērcei garšu)... samaisa, ļaij ievilkties - noprovē un tikai tad sāk jaukt klāt visu pārējo - sākot no vismazākk "izjūkošām" sastāvdaļām (tjip desa vai tml.) līdz olai, kas ir visdrūpošākā - tas tapēc, lai visu maisot neizjuktu putrā - lai beigās jūt katru arī atsevišķi :)
rosolam noteikti ir kārtīgu laiku jāpastāv, jāievelkas, pirms galdā likt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2015-12-23 11:40 (saite)
UN! redīsa rozīte galā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2015-12-23 11:40 (saite)
burkāna :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2015-12-23 12:46 (saite)
fe uz abām rozēm.

Personīgi man tās gauži nepatīk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]misame
2015-12-23 11:43 (saite)
Nu bet looģiski, tāpēc, ka visu mērci nemaz uzreiz nepievieno - atstāj tajā pašā bļodiņā un pievieno nākamajā dienā brīdi pirms pasniegšanas, lai rasols neizskatītos apkaltis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2015-12-23 11:46 (saite)
Jap :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2015-12-23 11:28 (saite)
man patīk pievienot arī lociņus, - tie dod tādu kā svaiguma garšu.

un ja blakus noliek rosolu ar burkāniem un bez, tad.... ēst jau var abus, bet ar burkāniem afigennāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]crescendo
2015-12-23 12:24 (saite)
Dilles arī visur liec klāt droši vien?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2015-12-23 12:47 (saite)
sasaldētas guļ un gaida, kad man nebūs slinkums rušināties pa saldētavu un tās atrast :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2015-12-23 14:34 (saite)
Nja, līdzjūtību, ko citu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nenoteiksme
2015-12-23 11:43 (saite)
nu, un vēl svaigu gurķi, ja skābie riktīgi skābi.

(Atbildēt uz šo)


[info]tipa75
2015-12-23 12:03 (saite)
Manā variantā vēl ir paprika.

(Atbildēt uz šo)


[info]zin
2015-12-23 12:05 (saite)
es ar par svaiga gurķa papildus pievienošanu
un melnajiem pipariem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2015-12-23 13:07 (saite)
naacu to pashu teikt!!! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2015-12-23 12:29 (saite)
Ir redzetas kaucmindes recepsgramatu versijas ar negi vel klat.

(Atbildēt uz šo)


[info]kautskis
2015-12-23 12:29 (saite)
Vajadzētu vēl atbilžu variantu "Seja".

(Atbildēt uz šo)


[info]sirdna
2015-12-23 12:44 (saite)
Rasols ar āboliem ir olivjē salāts, doooh.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?