MaKo
Kulinārija 
19.-Maijs-2014 04:14 pm
Skatos uz malto gaļu, un domāju - kāda atšķirība starp viltotā zaķa un kotlešu sastāviem? Tā pati gaļa, olas utt.
Tātad tikai formfaktors?
Vai arī es ko nesaprotu....
Comments 
19.-Maijs-2014 04:23 pm
kotletēs mazliet vairāk maizes lai neplaisātu.
19.-Maijs-2014 11:19 pm
vot vot

ja kotletēs līdz pat 60% var nebūt gaļas (lai kotletes būtu sulīgas un garšīgas nevis sausas) tad viltotajā zaķī gaļa ir pārsvarā, ja neskaita pildījumu ;)

a par kotlešu maisīšanu tur dažādas gaumes, sākot no pienā mērcētas maizes līdz zaļiem rīvētiem kartupeļiem
19.-Maijs-2014 04:35 pm
nu apmēram tā arī ir, falšajā zaķī mēdz kaut ko vidū salikt, tipa burkāni vai vārīta ola. Nu un varbūt vēl tas, ka vienu pannā, bet otru krāsnī cepina.
teftelis un kotlete jau arī sastāva ziņā vienādi, atšķiras pagatavošanas veids.
19.-Maijs-2014 08:06 pm
+++
savādāks pagatavošanas veids - tai skaitā: gaļas sagatavošama, cepšana, pirldījums utt. garšvielas citas - ij ar to: pilnīgi cits ēdiens un garša tas zaķis, kā kotlete...

viena pamatsastāvdaļa nenozīmē, ka ēdieni būs vienādi - maltajai gaļai ir simtiem dažādu pagatavošanas recepšu, tāpat arī citiem viltuszaķa komponentiem :) bet šis konkrētais (viltus zaķa receptēs minētais) rada tipisko viltzaķi un nav ne mazākās līdzības ar kotleti :)
19.-Maijs-2014 05:25 pm
Es gan negribētu piekrist tam, ka viltotais zaķis pamatā ir tas pats, kas kotletes. Lūk, te http://www.fotoreceptes.lv/zakis.html, piemēram, apraksta atšķirību, kam es lielos vilcienos piekrītu.
19.-Maijs-2014 05:31 pm
Lielos vilcienos tādā ziņā, ka mana attieksme nav tik kategoriska, kā minētajam pavāram (nu, vismaz lasot viņa receptes rodas iespaids, ka "tikai tā un nekā savādāk"), taču gan garša, gan sastāvs, gan forma un konsistence tomēr atšķiras, pat ja nemēģina "imitēt medījumu".
19.-Maijs-2014 05:34 pm
šī vēl nav tā trakākā recepte. ir vēl filigrānāki varianti (kas protams viss ir fufels, priekš tiem kam laiku nav kur likt)
19.-Maijs-2014 10:39 pm
GARŠA! GARŠA! Uz garšu laika nav žēl tērēt.
19.-Maijs-2014 05:37 pm
Paldies, ļoti laba, bet drusku sarežģīta recepte... dikti daudz sastāvdaļu, kas man pašlaik nav.
19.-Maijs-2014 05:40 pm
Nu, burkāns, sīpols, sinepes tak ir? Un vistu olas? Bez visām gaļu kombinācijām un bekonu ietīšanām, liekot gandrīz nemaz maizi (vai pāris karošu rīvmaizes), "nesasitot" to masu (kā minēts arī tajā receptē - lai nav pārmīcīts un blīvs), var uztaisīt labu, sulīgu viltoto zaķi.
19.-Maijs-2014 05:47 pm
Kas interesanti - bērnībā man kotletes garšoja, bet viltotā zaķa šķēle uz šķīvja nesajūsmināja nemaz.
19.-Maijs-2014 07:20 pm
savādāka cepšana kā uz pannas - garšai teorētiski arī vajadzētu būt savādākai
19.-Maijs-2014 07:33 pm
ieteiktu iegadaties kādu kulinārijas grāmatu, lai iemācitos gatavot ēst un saprastu starpibu, uzzinātu kautko jaunu. internetā arī var atrast padomus un aprakstus
19.-Maijs-2014 08:29 pm
Paldies, cienītais, ka rūpējaties par manu izglītību. Bez Jūsu gudrā padoma man augstākminētais nebūtu ienācis prātā.
19.-Maijs-2014 08:48 pm
Vienmēr laipni. Tā kā par šo vietu uzzināju nesen, varbūt varētu pastāstīt, kāpēc jāraksta jautājumi savā privātajā blogā (cik noprotu šis tāds ir), nevis ātri atrast vēlamo informāciju izmantojot interneta meklētāju? Tas ir Jums tāds stils?
19.-Maijs-2014 09:28 pm
Un kālab Jūs šeit ienācāt? Uzdodiet šo jautājumu ("kāpēc jāraksta jautājumi savā privātajā blogā") Googlei, ne man, galu galā.
19.-Maijs-2014 09:40 pm
Dīvaini, ka Jūs man jautājat "Un kālab Jūs šeit ienācāt?", jo pēc tam esat minējis "("kāpēc jāraksta jautājumi savā privātajā blogā") Googlei, ne man, galu galā."" Jūs pats pasakat, ko vajag darīt, bet, šķiet, ka nedarat to. Lai apmierinātu Jūsu ziņkāri, varu pateikt - šeit esmu nokļuvis kļūdas pēc. Paziņa teica, ka ir tāda vieta klab.lv, tik nesaprotu vai tas ir twitteris vai draugiem.lv. Atvainojos, ja kautko ne tā pateicu, vai aizvainoju, tas nudien, tā nebija domāts, tikai interese (ziņkārība) kam šo izmanto. Veiksmīgu vakaru.
19.-Maijs-2014 09:47 pm
Veiksmīgu vakaru.
19.-Maijs-2014 11:11 pm
vispār varianti ir vairāki
es tikai minēšu dažus, kas var būt pilnīgi nesaistīti ar doto realitāti
- mako grib visiem paziņot, ka top viltotais zaķis un dodiet savas labākās receptes, ja gribat garšīgas vakariņas (pie mako ir iespējams uzprasīties ciemos);
- mako grib paziņot, ka māk cept kotletes (hehe - te cibas folklora par minetiem, bet ar pirmo dienu cibā, to nesaprast);
- interneta meklētājs izmet tikai linkus uz pr0ni vai simtstūkstošdeviņsimt sastāvdaļu recepšiem - a tā padomāt, piesiet domu cibā un parunāties ar gudriem cilvēkiem, kas te pārsvarā tirinās apkārt, sveši te ieklīst retumis ;) un uzvedās pieklājīgi ;)
20.-Maijs-2014 09:13 am
vai ne
tas tev nav nekāds tviteris ;)
20.-Maijs-2014 11:20 am
pilnīgi cita realitāte ;)
19.-Maijs-2014 11:25 pm
tu šite baigo miskliku iztaisīji :DD
šitā journāļa īpašnieks Prot taisīt ēst un dara to visai bieži ar apkārtējiem pamanāmu patiku :))

bet, ja pieminam internetu, tad šitā journāļa īpašnieks ir viens no pirmajiem Latvejas interneta jūzeriem - var pat zināmā mērā apgalvot, ka stāvēja pie Latvijas interneta šūpuļa un grabuļus kratīja, lai mazulis neraudātu :))
19.-Maijs-2014 10:12 pm
aj, nu kotletes ir kotletes - tur liec to vai šito, bet būs kotletes..
un jācep pannā!!..

a falšajā zaķī liec to pašu ko kotletēs, plus vēl smalki kapātu speķi un cep CEPEŠKRĀSNĪ!! .. vot tad i būs falšais zaķis, a nevis kotlete :))
19.-Maijs-2014 10:21 pm
Speķis obligāts?
19.-Maijs-2014 10:23 pm
falšajā zaķi jā - uzreiz dod garšu iz za cepeškrāsns :)
19.-Maijs-2014 10:47 pm
Tātad - gaļa, ola, drusku rīvmaizes, bišķi skābā krējuma, speķis, kapāti sīpoli, garšvielas... Ko esmu aizmirsis?
19.-Maijs-2014 10:49 pm
speķi pieliek pēc tam kad viss iepriekšējais ir jau samaisīts un vēlreiz samaisa ;))


krāmē pa vidu olas vai vārītus burkānus formē kukulīšus un liek cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm 180-200 grādos ;)
19.-Maijs-2014 11:00 pm
Nez, sieru nevar pa vidu? Man kausēts dikti garšo.
19.-Maijs-2014 11:03 pm
kādreiz bij P.Stučkas ielā restorāns Rostoka - tur deva Drēzdenes kotleti - mini falšais zaķis ar sieru pa vidu :)))

nekā jauna nav uz šīs pasaules kotlešu jomā :DDD
19.-Maijs-2014 10:50 pm
p.s. ar šuvi uz leju!!!!!
This page was loaded Apr 20. 2024, 5:33 am GMT.